• Welcome to Форум на българските шофьори.

Давате ли на рампа лесно

Започната от ivopifeca, Събота, 23 Февруари, 2013, 18:55:55

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Люси

И тоя номер съм го правил,обаче там където се бях заглавил нямаше къде да обърна камиона за да го закача ремаркето с муцуната!!! ;D

Люси

loshdancho

Аз така ги маневрирам хенгерите.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

loshdancho

Boroman21

Цитат на: loshdancho - Неделя, 24 Февруари, 2013, 18:36:03
Много лесно решение, закачаш ремаркето отпред за бронята...
Ако искат соло прикарваш  на заден камиона... ако не с преден ремаркето.. :D :D :D :D :D Нищо не откачаш

И къ ще стане тоя номер!?!? :) Ай да дойдеш да прикачиш ремаркето дето влачех аз отпред.Просто няма шанс ама никакъв.
Колегата по скоро е трябвало да разкачи влекача и да иде соло с него да го натоварят , но и това не винаги става ако е пълен де. И все пак на мене старите кучета ми казват как си влязъл така трябва да излезеш!!!

dimich87

Като закачите ремаркето от преде и как виждате? А и ако е изместен теглича от страната на шофера става още по интересно. Иначе спор няма че от преде е по-лесно. Дядо ми преди няколко месеца купи едно ремарке и първия път с трактора на зад видех голем зор. След това пробвах да е на муцуната закачено и си го карах много лесно. Бях решил да си правя чоп за застопоряване на предните колела, но се отказах след като видях колко е лесно така, но аз виждам над ремаркето и не ми е проблем.

loshdancho

Ехе Димич, зелен си още , без да се обиждаш.
Терикатлъка е да заходиш така, че да виждаш, при маневра на заден ход е същото, на шофьорски диалект му казваме : маневра на ляво и дясно огледало.
Тоест ако захождаш така е трудно

Люси

Цитат на: Boroman21 - Неделя, 24 Февруари, 2013, 18:49:57
И къ ще стане тоя номер!?!? :) Ай да дойдеш да прикачиш ремаркето дето влачех аз отпред.Просто няма шанс ама никакъв.
Е ако си теглил тандемно ремарке няма да може да го закачиш отпред,а пък и се губи смисъла от тая операция ако е тандем!!!

ivopifeca

Цитат на: loshdancho - Неделя, 24 Февруари, 2013, 18:45:24
Аз така ги маневрирам хенгерите.
Много хубав способ,направо е за пример,така си ги караме и е супер лесно :)

ivopifeca