• Welcome to Форум на българските шофьори.

Месечна сметка за ток

Започната от admin, Понеделник, 25 Февруари, 2013, 18:12:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

В какъв размер е обичайната ви сметка за ток?

До 20 лева
0 (0%)
От 20 до 50 лева
2 (5.4%)
От 50 до 100 лева
17 (45.9%)
От 100 до 150 лева
9 (24.3%)
От 150 до 200 лева
3 (8.1%)
Над 200 лева
6 (16.2%)
Нямам мнение
0 (0%)

Общ брой гласове: 37

admin

Много шум се вдигна относно месечните сметки за ток. При вас всичко нормално ли е или има надписване?
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

grants

За януари имам 103лв с клима  за  декември имам 78лв пак с клима. И нещо друго което ме озадачи.Не село баба ми има 17лв и некви стотинки потребление.И зелена енергия16лв и 0.69ст невъзвращаеми разходи. Какви са тези невъзвращаеми разходи.
Не всичко е пари,но всичко е с пари

grants

abator

Очаквах около 40-50 лв сметка. Получих 170 лв.
Имам и къща. Там при свалени бушони имам 16 лв.

admin

Цитат на: abator - Понеделник, 25 Февруари, 2013, 20:00:54
Очаквах около 40-50 лв сметка. Получих 170 лв.
Имам и къща. Там при свалени бушони имам 16 лв.

В този случай сравнил ли си дали има разминаване между показанията на електромерите и данните във фактурите?

grants

Цитат на: admin - Понеделник, 25 Февруари, 2013, 20:14:37
В този случай сравнил ли си дали има разминаване между показанията на електромерите и данните във фактурите?
И да има разминаване как ще докажем  че това не е така и не сме изгорили  разликата която се получава

Люси

При мен с 2 климатика плащам зимата 100 лева последната ми беше 150 лева!!!

grants

Цитат на: Люси - Понеделник, 25 Февруари, 2013, 20:36:41
При мен с 2 климатика плащам зимата 100 лева последната ми беше 150 лева!!!
Колега ти си цар аз с 1 бр клима който не е работил цял месец нон стоп 103лв

Люси

Не е нормално,миналата зима най-високата сметка ми е била 100 лева като се има в предвид че зимата беше много студена!!

ceko1969

Цитат на: admin - Понеделник, 25 Февруари, 2013, 18:12:34
Много шум се вдигна относно месечните сметки за ток. При вас всичко нормално ли е или има надписване?

И аз мислех че е надписване, но се оказа че не е, просто периода на отчитане е бил много дълъг (38-40 дни)+ по студения декември (спрямо декември 2012г) + миналогодишното увеличение на тока и ето от къде идва по високата сметка.

abator

Нищо не съм сравнявал и нищо не съм проверявал. Преди време ходих да се разправям с адвокатите на E.ON. Тогава пак имаше разминаване в сметките. Отидох с бележките за последните десет години, за да стане ясно какво количество ток употребявам. И ... не признаха бележките за документ. От там на сетне иди се оплаквай на който искаш. Ето за това искам протести до дупка. Иначе няма оправия.

grants

Цитат на: abator - Понеделник, 25 Февруари, 2013, 23:09:48
Нищо не съм сравнявал и нищо не съм проверявал. Преди време ходих да се разправям с адвокатите на E.ON. Тогава пак имаше разминаване в сметките. Отидох с бележките за последните десет години, за да стане ясно какво количество ток употребявам. И ... не признаха бележките за документ. От там на сетне иди се оплаквай на който искаш. Ето за това искам протести до дупка. Иначе няма оправия.
Така е колега и аз съм ходил. И като попитам защо така?  Отговора е че месеца с по-малка сметка съм консумирал по-малко ток. За тях документа, е докато си платиш тока на гишето после всичко свършва. И от там на сетне всичко е за сметка на ПОТРЕБИТЕЛЯ.  Управия няма, няма и да има. И аз съм за протестите народа вече изнемогва. 

scaniavolvo

За Януари имам 189 лв. с един климатик и в другата стая духалка,за Декември ми беше 221лв.,за Ноември 108лв.,като Ноември имам същото потребление като за Януари.Даприемем ,че Декември върви повече ток,ама как да не се усъмня,че за Януари пак ми е надписана. >:(

grants

Цитат на: scaniavolvo - Вторник, 26 Февруари, 2013, 15:40:23
За Януари имам 189 лв. с един климатик и в другата стая духалка,за Декември ми беше 221лв.,за Ноември 108лв.,като Ноември имам същото потребление като за Януари.Даприемем ,че Декември върви повече ток,ама как да не се усъмня,че за Януари пак ми е надписана. >:(

Станахме 2-ма колега и аз се топля като теб самоче мойте са малко по-малки. Но пак надхвърлят 100-ка. ;). Което е доста за нашите големи заплати, които се чудим в кой БУРКАН БАНК  вече да ги слагаме :).

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: ceko1969 - Понеделник, 25 Февруари, 2013, 21:59:39
И аз мислех че е надписване, но се оказа че не е, просто периода на отчитане е бил много дълъг (38-40 дни)+ по студения декември (спрямо декември 2012г) + миналогодишното увеличение на тока и ето от къде идва по високата сметка.

Едно разумно обяснение. Някой не си ли води сметка колко е показвал "брояча" на електромера? Дори да се пише повече, следващия месец ще бъде с толкова съответно по-малко. С другите "енергии", "зелени" и други е сложно.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

admin

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Вторник, 26 Февруари, 2013, 17:48:25
     Едно разумно обяснение. Някой не си ли води сметка колко е показвал "брояча" на електромера? Дори да се пише повече, следващия месец ще бъде с толкова съответно по-малко. С другите "енергии", "зелени" и други е сложно.

Защо да е сложно? Тези "зелени" енергии не са ли обвързани с броячите?

admin