• Welcome to Форум на българските шофьори.

Разкачане на ремаркенце ,причина?

Започната от НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ, Понеделник, 25 Април, 2011, 08:47:16

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Момци нещо ми задремахте та реших да ви събудим с едно въпросче по техническата част,където има много спецове .
Та въпроса ми е следния-КАКВА Е ПРИЧИНАТА ДА СЕ ОТКАЧИ РЕМАРКЕТО? от филмчето

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

admin

По всяка вероятност не е било закачено. Иначе не виждам причина да се откачи толкова лесно.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

imter

Много неприятен инцидент,предполагам че лафета не се е заключил или царският болт се скъсал,което е малко вероятно :o.

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Цитат на: imter - Вторник, 26 Април, 2011, 20:26:55
Много неприятен инцидент,предполагам че лафета не се е заключил или царският болт се скъсал,което е малко вероятно :o.
Съгласен съм баце,а въпросния болт се захваща мисла и с бем ли ги на брой болтчета дали па те нещо...?

BoBy_BoY

Момци, като гледам водача е висококвалифициран за професията си! Не мисля, че е от некадърност, а по-скоро технически проблем. Ами ако се е счупила пружината на лафета и разхлабила ,,челюстите" или  ,,кученцата" (заключващия елемент)? Инак ситуацията си е комична!

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Боби вярно пишех съгласен съм,но забравих да уточна с какво ,далеч съм от мисълта,че не е заключил лафета или там как му викате все пак това пълно ремаркенце е стигнало до точно този завой определенно според мен е техническа причината,но се чудя каква и за тва си питах,но това с челюстите ми се струва малко вероятно не знам ,но ми се струва че не може да се разкачи зарад тях,да заблъска иди дойди ма да се разкачи ?!? па бем ли го де мое и да мое.Как и да е ,че си остане загадка за мен

imter

Загадка или не,важното е че е без кой знае какви щети ;).

Joro

В Падборг един поляк не го беше закачил, а си е мислил че  го е закачил де  на едно чисто ново Волво 700 коня  съсипа от зад всичко.

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Цитат на: Joro - Петък, 06 Май, 2011, 09:25:38
В Падборг един поляк не го беше закачил, а си е мислил че  го е закачил де  на едно чисто ново Волво 700 коня  съсипа от зад всичко.
Баце и поляка ли го беше дърпал 9незакачено,пълно) преди да се разкачи?(като колегата от клипчето)

Joro

Беше празно мисля, тръгна напред, започна да завива и изпадна.

Редактиран правопис.

TheTishoo

На баща ми, когато работеше в Дискорида, му се откачи ремаркето в Румъния както си кара ...

admin

Цитат на: TheTishoo - Сряда, 11 Май, 2011, 14:05:20
На баща ми когато работеше в Дискордиа му се откачи ремаркето в Румъния както си кара ...

Какви са били последствията от това разкачане? Струва ми се, че би трябвало да има някаква причина, за да се разкачи ремаркето. Едва ли изправен лафет би позволил да се разкачи.

TheTishoo

Ами последствията са били счупени калници, скъсани маркучи, все дребни работи, но важното е, че краката на ремаркето не са се изкривили ... Каза, че изминал над 300 км откакто бил тръгнал, аз мисля, че за 300 километра няма как да не се откачи. И точно там из тия баири се откачило ... Не знам някакъв дефект ли е дал, ама нито един българин не е спрял да му помогне ;)

Причина за редакция: Правопис!

BoBy_BoY

Цитат на: TheTishoo - Сряда, 11 Май, 2011, 22:30:42
Ами последствията са били счупени калници, скъсани маркучи, все дребни работи, но важното е, че краката на ремаркето не са се изкривили ... Каза, че изминал над 300 км откакто бил тръгнал, аз мисля, че за 300 километра няма как да не се откачи. И точно там из тия баири се откачило ... Не знам някакъв дефект ли е дал, ама нито един българин не е спрял да му помогне ;)

Причина за редакция: Правопис!
Пич, това си е наша БГ черта, не бой се! После кво ше се разправят по сандъците на моабета,а?
Значи, не съм пропускал нашенец да не спра и да го поздравя, чесно! Инак съм се нагледал на кви ли не мутри (тъпи, много тъпи, ама наистина много тъпи)! Бара ти се у спор, не разбира кво говори, а камо ли да те разбере, и после си им черен :D
Те такъв си го предупреждавам, и с ,,ляв мегач" подминавам.

abator

Братушките казват, че между старите и новите полуремаркета има малка разлика и са приложили следната схема:

abator