• Welcome to Форум на българските шофьори.

Разкачане на ремаркенце ,причина?

Започната от НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ, Понеделник, 25 Април, 2011, 08:47:16

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

paco

Причини много. Но пилотната кола го чака и се ключва на главния път което ще рече че ремаркето е закачено някъде съвсем наблизо. Видимо е че има наклон и то лек от който идва камиончето.Много пъти лафетите клеясват и не заключват нормално. Ако при закачането е имало наклон (макар и лек) и не е проверил както трябва, резултата е налице. Квалификацията на водача не я оспорвам а по скоро си мисля за грешка,но той завалията беше толкова шашнат че дори и не погледна към лафета. Разбира се че причините могат да бъдат и други но ми е трудно да повярвам че ще скъса царски болт,или пък счупена пружина, но и тия варианти не са изключени.

paco

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Баце ,да ти кажа нави ме,но ремаркенцето има нещо си качено там колко и да е наклонец се ми се струва,че щеше се разкачи още преди това,па знам ли,как и да е загадка си е за мен и така ще си остане.

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

loshdancho

СЛАБА КВАЛИФИКАЦИЯ!  Ремарке не може да се откачи по друга причина , дори да е скъсана пружината на лафета.
След като закачиш трябва да слезеш и да сложиш обезопасителната скоба на лафета!!! АКО не е закачен  просто не можеш да я сложиш .  Лафета е  ДВОЙНО подсигурен против  самоотключване! НА МЕН  ми е падало ремарке с 32 тона  и  вобще не  ми беше  приятно  , обаче вината си беше само моя . Има златно правило ,което го прилагам но в последствие - след закачане  , преди да сложа маркучите и вдигна краката винаги  проверявам  ( като  потегля леко ремаркето трябва да ме държи)
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

antoniyu

Е и аз да се включа малко има и друга причина която е много вероятна.
Царският болт се износва(в следствие не добре регулирани челюсти) след като се износи се завърта на 90 градуса ако е бил износен и не е завъртян и челюстите са хлабави се получава адско лашкане и впоследствие може да се откачи,поне аз така си мисля.
цигарените кутии?
А защо няма снимки на гладуващи деца върху опаковките на McDonald's?
Защо няма снимки на измъчвани животни върху опаковките на козметични продукти?Защо не поставят снимки на жертви на пияни шофьори,върху бутилките с алкохол ?Защо да няма снимки на нечестни и крадливи политици.

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Цитат на: antoniyu - Вторник, 05 Юли, 2011, 01:40:54
Царският болт се износва(в следствие не добре регулирани челюсти) след като се износи се завърта на 90 градуса ако е бил износен и не е завъртян и челюстите са хлабави се получава адско лашкане и впоследствие може да се откачи,поне аз така си мисля.

Баце не е ли наобратно,челюстите да се тръкнат ,а не болта.Инак треска тоест клати,но да се разкачи забрави никъв шанс.

antoniyu

Цитат на: НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ - Вторник, 05 Юли, 2011, 07:27:34
Цитат на: antoniyu - Вторник, 05 Юли, 2011, 01:40:54

Баце не е ли наобратно,челюстите да се тръкнат ,а не болта.Инак треска тоест клати,но да се разкачи забрави никъв шанс.
И болта се износва.Когато челюстите се износят се регулира,но ако не се регулира на време се износва и болта.На един шмиц се беше получила елипса и от сервиза казаха да се завърти на 90 градуса и да се видят челюстите.Не ми се е разкачал камиона но така лашкаше,че едвам се прибрах от Стара Загора до Пловдив,а на другият влекач не лашкаше толкова поне според колегата.Болта го измерих лично с микромер за по-сигурно и имаше доста голяма разлика макар,че и с шублер се видя. 
цигарените кутии?
А защо няма снимки на гладуващи деца върху опаковките на McDonald's?
Защо няма снимки на измъчвани животни върху опаковките на козметични продукти?Защо не поставят снимки на жертви на пияни шофьори,върху бутилките с алкохол ?Защо да няма снимки на нечестни и крадливи политици.

jonsan69

Днес сутринта си закачих ремаркето закачих кабелите вдигнах краката и тръгвам и преди да успея да спра ремаркето падна.Та значи на този там не му се е заключил лафета както се случи и на мен но моето беше от разсеяност и бързане просто не погледнах дали е заключен лафета.Той е имал наклон затова не се е откачило ремаркето веднага друга причина според мен няма.

admin

Цитат на: jonsan69 - Сряда, 06 Юли, 2011, 19:41:53
Днес сутринта си закачих ремаркето закачих кабелите вдигнах краката и тръгвам и преди да успея да спра ремаркето падна.Та значи на този там не му се е заключил лафета както се случи и на мен но моето беше от разсеяност и бързане просто не погледнах дали е заключен лафета.Той е имал наклон затова не се е откачило ремаркето веднага друга причина според мен няма.

А може да е било натоварено и от тежестта да не е паднало веднага. А при теб имаше ли някакви поражения?
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

jonsan69

Освен един скъсан маркуч нищо друго ремеркето беше празно.

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Момци да приемем,че ремаркето е било пълно и лафета не е заключил,но тогава се получава,че пича не е проверил дали е заключено,а доколкото моя милост да ви светнем,ремаркенце току що закачено се проверява като го напънеш с влекача докато е блокирано или подпряно и се приема за заключено ,когато влекача се затормози и надигне муцуна,някой колеги съм ги виждал прилагат това действие няколко пъти.
Предполагам и в случая с jonsan69 ремаркето се е разкачило без да направи и 5 см движение,тоест той е тръгнал и то е паднало зад него без да помръдне.
Пак ви казвам не вярвам при наличие на наклон при пълно ремарке то да тръгне и да се разкачи след това,ма знам ли всичко е възможно.

loshdancho

Цитат на: НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ - Неделя, 10 Юли, 2011, 07:40:39
Момци да приемем,че ремаркето е било пълно и лафета не е заключил,но тогава се получава,че пича не е проверил дали е заключено,а доколкото моя милост да ви светнем,ремаркенце току що закачено се проверява като го напънеш с влекача докато е блокирано или подпряно и се приема за заключено ,когато влекача се затормози и надигне муцуна,някой колеги съм ги виждал прилагат това действие няколко пъти.
Предполагам и в случая с jonsan69 ремаркето се е разкачило без да направи и 5 см движение,тоест той е тръгнал и то е паднало зад него без да помръдне.
Пак ви казвам не вярвам при наличие на наклон при пълно ремарке то да тръгне и да се разкачи след това,ма знам ли всичко е възможно.
Много правилно действаш  от както на мен ми се разкачи ремаркето  преди 10 12 год. и аз действам така.
Как стана при мен, след закачане  не погледнах дали  ръчката на лафета е пропаднала до край и осигурителната планка(скобата се слага ръчно при по старите лафети) е заключила.След като закачих ,продължих  да карам на заден и когато потеглих на пред изминах около 20-30м.  тръгнах да завивам( на завоя имаше огромна дупка ) и тогава какво да вида в огледалото -ремаркето си продължаваше да върви на пред !!!!! счупи калника стопа  малкото габаритче на ремаркето и увисна  на гумите.  На лафета  беше останало около 1-2 педи от предния десен ъгъл. За мой късмет някак си царският болт се бе проврял  в пространството между калника и гумите.Тоа  става с 32 тона товар . краката на ремаркето бяха точно над дупката и после  3 часа  го мъчих да го хоризонтирам  и закача  под ъгъл   в дупка (ако на някой  му се е случвало да закача пълно ремарке под ъгъл знае каква мъка е ).

admin

И при мен стана така през януари тази година. Колегата ме подведе, че ремаркето е закачено. Добре, че на огледалото видях накъде отиват нещата и спрях. Още малко оставаше да падне.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

paco

Преди се колебаех но сега след като няколко пъти гледах клипа съм убеден че е шофьорска грешка. Камиона е нов (последната маска на Актрос) което изключва възможността за клеясване.Освен това е от бяла  държава което ще рече че преминава редовен технически преглед.

loshdancho

А да видим причината за това! На съжаление от хладилника нищо не става сигурно!
На никой не го пожелавам!

Бриги Магнито

Че причината е ясна ремаркето е пълно отпред и при откачването просто се е прекантарило.Относно щети мисля не са чак толкоз сериозни едни лапи и е като ново.
:) Тва за дискусията да мъцна ,колко за лафа.

Бриги Магнито