• Welcome to Форум на българските шофьори.

Доказване на дневна почивка

Започната от vasvvv, Неделя, 10 Март, 2013, 20:59:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

vasvvv

Здравейте,нашата фирма има обекти в Бургас и се налага да се пътува до там.Понеже доста често работим там,шефа е наел апартамент в центъра още преди 10г и му плаща наема целогодишно.Когато се ходи там съответно нощуването е в този апартамент.Досега не се бях замислял,но при проверка как мога да докажа къде съм ползвал дневна почивка,защото когато съм с малкото ИВЕКО то няма легло в кабината.Пазя си квитанциите от платеният паркинг ,но те недоказват къде съм нощувал.Попитах за договор за наем,но естествено нямаме.Незнам дали изобщо на някой ще му направи впечатление,а и не са ме проверявали още,но предполагам може да е проблем.

vasvvv

Roshko

1. Нямам спомен за дневната почивка да има изискване да е на легло. Много се опъвят между седалките когато липсва легло.
2. Картата ти е в тахографа и е на почивка, а дори и да си я извадил, до 24-тия час не ти трябва бележка.
Хипотетично може някой да се направи на интересен, ама тогава ще му мислиш.  ;)
Успех и късмет!

Roshko

Rammbon

Да , така е, като няма легло нощувката или времето за почивка се прави извън камиона, дори тази почивка от 45 минути трябва да  е извън МПС-то. Ако си  се изтегнал в кабината и мине проверката на джедай, си изгорял Нощтувката се  доказва  с касова бележка от хотел, или квартира както е в случая. Прави се един фиктивен договор, за  да се отчетеш пред джедая. Дори ако един курс се прави за 2 дни, трябва да си вземеш касова бележка за хотел, хостел или стая за нощувка и ако те спрат джедаите, да им я покажеш -докажеш къде си спал, иначе глобата беше над 300 лв, в момента немога да си спомня точно колко , но не е над 1500лв :)

djingov

Колегата е прав,сключвате един фективен договор за наем,носиш го с теб и няма глоби няма изнудване от джадай.Договора може и да не е заверен нотариално.

MagnuM

Ами ако почивката ти е 48 часа например някъде насред балкана какво правиш?  Според мен няма нищо такова като доказване на почивката, но се пак не съм толкова навътре в нещата. Ако трябва почивката да е извън камиона то тогава тези легла да не би да са сложени само за красота!?
;) Не е важно за къде пътуваш, важно е да си на пътя ;)
Новата страница на Българските шофьори!
https://www.facebook.com/pages/Bulgarian-TrucksDrivers/435921919851057

velizar

Цитат на: MagnuM - Понеделник, 11 Март, 2013, 14:40:06Ами ако почивката ти е 48 часа например някъде насред балкана какво правиш?  Според мен няма нищо такова като доказване на почивката, но се пак не съм толкова навътре в нещата. Ако трябва почивката да е извън камиона то тогава тези легла да не би да са сложени само за красота!?

Леглото си е легло, но питането е за камион без легло. Колега чети внимателно  ;D

MagnuM

Един приятел си беше направил нещо подобно на дъска за гладено, но по голяма и по висока, опъваше си го между седалките...
;) Не е важно за къде пътуваш, важно е да си на пътя ;)
Новата страница на Българските шофьори!
https://www.facebook.com/pages/Bulgarian-TrucksDrivers/435921919851057

bo4a

За 12 години въртене само вътрешно никога не са ми искали доказване на почивка.

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: velizar - Понеделник, 11 Март, 2013, 15:08:20
Леглото си е легло, но питането е за камион без легло. Колега чети внимателно  ;D

По презумпция, почивката е извън превозното средство. И ако е снабдено с легло, тогава може да се почива, ако е неподвижно превозно средство.

Наистина ли някой иска това? Като си във вкъщи, как ще докажеш, че си почивал?
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

МИНКО ИЛЧЕВ

Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!