• Welcome to Форум на българските шофьори.

Размисли и страсти на един утопист

Започната от kanchev59, Вторник, 12 Март, 2013, 12:50:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

kanchev59

Здравейте колеги.В момента съм болнични и случайно попаднах на този сайт.В началото се зарадвах,че най-после и в моя занаят се е случило нещо за което мечтая от самото начало.Но разочарованието ми е пълно,затова реших да споделя нещо с Вас.Дано повече ме разберат правилно,защото тук ще изразя собствено мнение.Не ми се сърдете,че рядко ще Ви отговарям,ако някой има питане към мен,но от средата на април май пак се налага да хващм пътя,а с лаптопи не се занимавам.Имам компютър само вкъщи.Но хайде по същество.
    Четейки писанията какво си представих?Това от което бягам 22г.Някакви хора,на някой си паркинг или в някоя шофьорска кръчма си го мерят...Кой бил по-голям шофьор,кой камион е по-хубав,кой колко нафта откраднал,на кой шефа му е по-лош,кой е шоп,кой каунь и т.н.т. само бла-бла и мрън-мрън.
     Ето моето мнение за някой ВАЖНИ за мен неща:
Защо всички ф-ми търсят ГОТОВИ шофьори,а никой не се наема да си обучи кадрите?Вярно е,че без бутала и сегменти в сърцето шофьор не се става,но признайте,че е нужно и обучение.Дори и аз от Волга-прицеп се научих и вече толкова години го карам тоя ТИР,но бях щастливец,че ме учиха едни от най-добрите.Жалко е че някой от тях вече не са между нас.Лека им пръст.
     Не е ли по-правилно първо да те вземат на работа,а след това да ти искат един куп документи за хиляди левове?Тази професионална компетентност не трябва ли да бъде и един вид ПУЦ с изпит,а не само да ти прибера парите?А да знаете някоя друга професия да кара нещо подобно?Да, но за да се случи нещо такова трябва да се измени законодателството.В тази връзка защо ревем че заплатите са ниски,а в много ф-ми никакви?Собствениците били виновни!Пълна глупост.Щом закона го позволява,и аз да съм на тяхно място и аз ще го правя разбирасе.Ето още нещо което трябва да се промени законодателно.Сега дали ще е мин.часова ставка,или мин.заплата това трябва да се реши.НО не и 0,50лв на час нали,или сегашната мин.заплата 270-310лв и после няма пенсияяя.Дойдохме и до пенсионирането.И аз на младини изобщо не мислех,че ще доживея до пенсия,но времето си лети и ето ще навърша 54г,и започнах да се чудя до кога ще я карам тая "селска гимназия"?С памперс ли ще работя?Айде мене си да утрепам-добре,ама да убия невинни хора това никак не е добре.Мое лично мнение е ,че м/у 55 МАХ 60г със закон трябва да се забрани да се доближаваш до голям камион,камо ли да го караш.Специално към лакомите г...ве за ЕВРА,вие до сега,ако не сте направили милионите,сега ли ще ги правите БЕ?????Та това за пенсионирането от мен МАХ 60г(с особенно мнение-).
    Сега за профсъюза.Аз си го представям РЕАЛЕН,а не в компютъра.Също и с членски внос.С избран от нас ръководен орган,разбира се платен(справки филма за Джими Хоффа).С платени юристи,които ще защитават в съда нашите интереси,но не с/у големи хонорари,а само за платилите си членски внос,който разбира се няма да е 1-2лв.Подобно нещо предложих и на колегите си като започнах 91г.тая работа,но се оказа,че на селянията и е по-изгодно да слага в отчета по 20-30 марки и отчета да е ОК,вместо да приемат моето предложение,защото разбираш ли,искал съм да си пробутам мои роднини.Но какво да се прави тя простотията ходи само по хората.
    Не разбрах тук за наемни шофьори ли е или за новоизлюпени Босове с по 1-2 камиона?Защото аз съм наемник и такъв си оставам.Казвам се Юлиян Иванов Кънчев,България,5 глух коридор.Това го пиша,защото обичам когато говоря с някой,първо да се запознаем и след това и да му виждам очите,за да разбера колко е искрен като говори.Но по компютъра това е невъзможно.
    Дано не съм Ви отегчил много.Извинете ме но ми е доста трудно да пиша ,защото съм от поколението което не се раждаше с лаптоп в ръцете.Справям се,но с "балшое отвращение",както казват братушките.
    Лек ден на всички зад волана.
п.п.Абсолютно против съм "селските тарикати",крадците надребно и всички други от тоя род,заради които си патим ние обикновнните работници и ни се вее славата на....Абе вие си знаете на какви.
Живота е обидно кратък- днеска те има а утре те няма, затова живей кратко, но луксозно!

kanchev59

Живота е обидно кратък- днеска те има а утре те няма, затова живей кратко, но луксозно!

kanchev59

Ама вярно ли няма един поне нормален човек,който да се интересува от тези проблеми?
Вярна е приказката,че от политика,футбол и хубави жени в България разбират само" шофиорите".
Да сте ми живи и здрави,продължавйте в същия дух да спорите,кой е по-зле от другия и незабравя те да се замеряте с публикации от всякакъв род.
На ясно съм,че по-големи мазохисти от българите няма,но отново получих потвърждение от "писанията"в този сайт ли е какво ли е незнам.
Все още се надявам,че има и нормални хора в този занаят,който имат и други проблеми и надежди освен "да им сменят летните гуми със зимни".
Надявам се,че може би някой,нормален човек все пак ще ми отговори.Приемам и критики и нови идеи.
Ще завърша с една велика мисъл:Нек сте здрави,нек сте живи,нек Ви е...т!

kanchev59

Roshko

Аз съм ЗА!
- Свидетелство за управление на тежкотоварни автомобили да се издава САМО от транспортните фирми! Качват те виждат ставаш или не, ако ставаш веднага книжка, ако - не обучение докъ станеш. Ако не станеш те пенсионират с първа категория. И никакви други документи и докъментчета, сакън!
- На навършилите 45-годишна възраст автоматично да им се отнемат всички категории освен "В" и "М". Ега ти, те милионери станали, пък ще ли милиардери да стават...
- И никакви пари на адвокатите, правилно! Малко ли е, че ще защитават интересите на хората, които си плащат членския внос!?
- Да се заключат или изтрият всички теми и раздели, които не кореспондират тясно с тези "размисли и страсти" и активацията на акаунт да става само срещу копие на СУ с всички категории и декларация от НАП, че не притежаваш фирма и/или тежкотоварни автомобили и ремаркета!

Така май стана малко по-разбираемо, дано ожъне желания успех!  ::)

rolly_s

Сега ще напиша как си го представям,ако имаме синдикат-плащаме сериозно всеки месец,залъгват ни със захаросани приказки,и когато става въпрос за сериозни неща-лапват си рушведчетата ,а ние духаме супата.Ние сме българи,брат.
Не ми казвай какво да правя, защото ще ти кажа къде да идеш

Roshko

Цитат на: rolly_s - Сряда, 10 Април, 2013, 18:51:30
Сега ще напиша как си го представям,ако имаме синдикат-плащаме сериозно всеки месец,залъгват ни със захаросани приказки,и когато става въпрос за сериозни неща-лапват си рушведчетата ,а ние духаме супата.Ние сме българи,брат.

Мдаммм, ние дори имаме синдикат, повече от една година. Много грамотно учредяване било.
Май страда от липса на редовни членове, поради което е възпрепятствано да се развихри в стихията си или пък много бързо се е случило това, за което споменаваш... Единственото негово действие за което чух е изпращането на протесна нота до Администрацията на Speditor.Net. Какво е постигнала нотата - историята мълчи.

ivopifeca

Аз съм напълно съгласен с горните публикации.Нека вече да стане ясно за какво иде реч.

ivopifeca