• Welcome to Форум на българските шофьори.

Willi Betz се разраства у нас ?

Започната от Trucker_Boy, Вторник, 26 Април, 2011, 16:02:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

динко

Явно колегите от тази фирма,са заприличали на шефовете си,познавах много работещи там,промениха се но не към по добро раздувкаджиийска работа,на свестните извинение.Старо ми е мнението може да е станало и по зле.Агрито не съм го качвал нито съм се спускал но не е само там тежък път,професията не е от леките така,че ако може да си помагаме.

динко

Trucker_Boy

За да възвърнем интереса към темата , имам питане към всички.
Някой знае ли ,кога точно е основана компанията и колко камиони/композиции има в момента ?
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

Trucker_Boy

www.sbps.eu

admin

Цитат на: Trucker_Boy - Вторник, 11 Октомври, 2011, 21:51:08
Някой знае ли ,кога точно е основана компанията и колко камиони/композиции има в момента ?

С помощта на Чичо Гошо (www.google.com) открих сайта на фирмата. Ето тук открих тази информация и я преведох.

http://www.willibetz.com/WilliBetz/UberWilliBetz/Geschichte/tabid/61/language/en-US/Default.aspx

В началото на следвоенните години младият Willi Betz от Ундинген намерил пазарна ниша: Той купува изваден от експлоатация военен камион и започва да транспортира хранителни стоки, строителни материали и въглища - основни стоки в годините на реконструкция. В следващите години компанията нараства толкова бързо, че базата на компанията скоро се премества в Ройтлинген и основава първият клон в Саарбрюкен.

Със сигурност в момента компанията има над 10 000 композиции, но колко са точно, нямам никаква представа. Виждал съм ремарке с пореден номер над 30 000, но не мога да твърдя със сигурност колко са.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Trucker_Boy

Цитат на: admin - Вторник, 11 Октомври, 2011, 22:02:32

С помощта на Чичо Гошо (www.google.com) открих сайта на фирмата. Ето тук открих тази информация и я преведох.

http://www.willibetz.com/WilliBetz/UberWilliBetz/Geschichte/tabid/61/language/en-US/Default.aspx

В началото на следвоенните години младият Willi Betz от Ундинген намерил пазарна ниша: Той купува изваден от експлоатация военен камион и започва да транспортира хранителни стоки, строителни материали и въглища - основни стоки в годините на реконструкция. В следващите години компанията нараства толкова бързо, че базата на компанията скоро се премества в Ройтлинген и основава първият клон в Саарбрюкен.

Със сигурност в момента компанията има над 10 000 композиции, но колко са точно, нямам никаква представа. Виждал съм ремарке с пореден номер над 30 000, но не мога да твърдя със сигурност колко са.

Точно заради фирмените номера на камионите и ремаркетата са доста големи от сорта на 30 000 - 40 000.
Също трябва да отбележим ,че постоянно се подновява автопарка на фирмата.
www.sbps.eu

Бобо89

DeDo Vi

Цитат на: admin - Вторник, 11 Октомври, 2011, 22:02:32

Митове и легенди, в момента компанията има не повече от 2000-2500 влекача и хенгери и около 6000 ремаркета. Томас Бетц, които в момента управлява фирмата предприе доста драстични мерки за чистки и съкращения, след като излезе от затвора и премести централата в Швейцария. В момента фирмата е доста слабо подобие на това което беше преди 10 години.

Trucker_Boy

Това пише в сайта на Somat :
Ако пътувате по основните европейски магистрали и не срещнете наш автомобил в рамките на 30 минути
значи сте объркали пътя !  ;D
www.sbps.eu

!.!.!

Хахаха минутка за реклама от тяхна страна :)
Аз съм си Аз. Свиквайте. :)

DeDo Vi

Да бе да, точно сега не можеш да срещнеш пукнат БЕТЦ по магистралите на Европа защото всичките камиони са на Афганистанската релация :)

Trucker_Boy

Цитат на: ДеДо Ви - Сряда, 12 Октомври, 2011, 22:44:39
Да бе да, точно сега не можеш да срещнеш пукнат БЕТЦ по магистралите на Европа защото всичките камиони са на Афганистанската релация :)

Не са чак всички Дедо,може би по-голямата част от тях.
Има и такива ,които си карат вътрешно в Европа.
www.sbps.eu

DeDo Vi

Цитат на: Trucker_Boy - Сряда, 12 Октомври, 2011, 22:46:48
Цитат на: ДеДо Ви - Сряда, 12 Октомври, 2011, 22:44:39

Не са чак всички Дедо,може би по-голямата част от тях.
Има и такива ,които си карат вътрешно в Европа.

абе останала някоя и друга линия на Тойота, ама нищо не е това в сравнение с преди години когато всеки трети камион по аутобана беше Бетц, истината е че съсипаха фирмата тотално.

valiosi

мога и да сам банален ама по пътя ги виждаме бившите от со мат,свикнали са на готово и не знаят каде се намират и какво е т2л.... :D :D :D

DeDo Vi

Цитат на: valiosi - Сряда, 19 Октомври, 2011, 18:44:44
мога и да сам банален ама по пътя ги виждаме бившите от со мат,свикнали са на готово и не знаят каде се намират и какво е т2л.... :D :D :D
Е брат, писнало ми е всички Бетцаджии да ни слагате под един знаменател. Верно има доста тъпаци в тази фирма, но и доста добри професионалисти работеха и работят там, 13 години бях в тази фирма и познавам доста страхотни колеги които заслужават уважение и можеш винаги да разчиташ на тях. Аре престанете да се изказвате неподготвени бе. Ако имаш нещо да казваш кажи го от личен опит а не ми цитирай агенция "Е.Ш.К" (Един.Шофьор.ми.Каза)

admin

Цитат на: DeDo Vi - Сряда, 19 Октомври, 2011, 22:08:00
Цитат на: valiosi - Сряда, 19 Октомври, 2011, 18:44:44
Е брат, писнало ми е всички Бетцаджии да ни слагате под един знаменател. Верно има доста тъпаци в тази фирма, но и доста добри професионалисти работеха и работят там, 13 години бях в тази фирма и познавам доста страхотни колеги които заслужават уважение и можеш винаги да разчиташ на тях. Аре престанете да се изказвате неподготвени бе. Ако имаш нещо да казваш кажи го от личен опит а не ми цитирай агенция "Е.Ш.К" (Един.Шофьор.ми.Каза)

Той не само че се изказва неподготвен, ами и пише неподготвен. Мисля съвсем скоро такива неграмотни писания със сгрешени половината думи направо да ги трия. Форумът взе да става като детска градина с тези глупости. Нищо смислено не мога да намеря в една част от публикациите и това трябва да се промени. Все пак това е форум за взаимопомощ и общуване, а не класна стая на трети клас.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Vanko_Petrich

Абе братко, от колко време караш?

Vanko_Petrich