• Welcome to Форум на българските шофьори.

Реглаж на клапани на Man TGA 18.410

Започната от Juliano, Петък, 05 Април, 2013, 23:26:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Juliano

Моля за малко инфо какъв е редът и на колко да ги оставя клапаните  на TGA 18.410
Благодаря предварително !!!

Juliano

kron

Колега само да не те подведа,0,40-смукателен клапан,0,60-изпускателен клапан,и 0,50-третия клапан за моторната.Не знам дали съм бил точен,на мотора на капака на клапаните ако не е паднала лепенката с луфтовете на клапаните, а за реда не съм съм сигурен.Имай на в предвид че доста хора правят грешка при регулирането на изпускателния клапан и клапана за моторната.Според мен иди на сервиз в Бургас мисля че към 60-70лв вземат в Балкан Стар.

kron

bizzart

kron

Здравейте колеги,допуснал съм малка грешка в хлабините на клапаните но сега правим ремонт на един двигател от въпросния тип Д2876 та да поправя грешката.Ред на работа на двигателя 1-5-3-6-2-4,смукателен клапан 0,50,изпускателен 0,60,Evb -0,40.При регулиране на изпускателния клапан и моторната следете да е натисната пружинката на моста на клапаните.За да направите клапаните с 2 превъртания на коляновия вал ред на регулиране на клапани по ред като започнем от предния край на мотора,(1)  4-5-8-9-11-12,  (2)  1-2-3-6-7-10.Дано сме помогнали на някой колега.

MagnuM

Ето снимка на табелката за клапаните за тези който я нямат! :)
;) Не е важно за къде пътуваш, важно е да си на пътя ;)
Новата страница на Българските шофьори!
https://www.facebook.com/pages/Bulgarian-TrucksDrivers/435921919851057

kron

Даа това е,но на новите взеха да икономисват тази лепенка ;D крият хлабините инженерите от МАН ;)

Гергана Пепиева

Такаааа... Пет години по-късно се намесвам и аз с въпрос на който сякаш няма отговор...
Някой знае ли ред и хлабини за реглаж на клапани на една антика:MAN 12.192 93-ти набор ???
Ще съм благодарна и изпращам шише дюлева!  ;D ;D ;D
Няма лепенки няма нищо...
Правихме ги 0,5 на всмукат. и 0,55 на изпускат. а реда беше:
1:   1,2,3,6,7,10,
2:   4,5,8,9,11,12
Стана мазалоооо...

Shlyangov

Колеги проблема е решен .
Сменихме ПОМПАТА ЗА ВИСОКО НАЛЯГАНЕ И СЕ ОПРАВИ !

Shlyangov