• Welcome to Форум на българските шофьори.

Разсрочено плащане на АКТ от ДАИ

Започната от nasko84, Сряда, 17 Април, 2013, 11:45:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

nasko84

Да прав си обаче съгласи се със мене че не може извън градско да караш със 50км просто е нелепо и то при положение че съм соло.  :-\

nasko84

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: nasko84 - Петък, 26 Април, 2013, 18:17:35
Да прав си обаче съгласи се със мене че не може извън градско да караш със 50км просто е нелепо и то при положение че съм соло.  :-\

Нелепо е, има и леки коли (пикапи) с АДР. И за тях са същите изисквания 40, 50, 70 км/ч. Добре че, нашите ДАИ - не могат да глобяват за скорост, само от тахографа! Или могат?

И какво стана с глобата? Върнаха ли талона?
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

МИНКО ИЛЧЕВ

Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.

dimich87

Е защо да не може. Ако приемем че заплащането на обикновенн камион с ограничение заплащането е примерно 0,10лв/км,то за9 часа могат да се минат максимум 720км. В наща мила родина нямаме такива идеални условия и да приемем за един работен ден 500км. Това са си 50лв/ден.
Под АДР трябва да се плаща по 0,20лв/км. Ако се спазва ограничението за 9 часа могат да се минат максимум 450км. С 50 може да се кара почети навсякъде и така за един работен ден се минават около 400км. Това е заработка кум 80лв/ден.
Заплащането според мене под АДР трябва да е поне 1,5 пъти повече от обикновен товар. Друг е въпроса че на собствениците на камиона не им се дават пари.

nasko84

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Петък, 26 Април, 2013, 18:29:07
     Добре че, нашите ДАИ - не могат да глобяват за скорост, само от тахографа! Или могат?

Могат да глобяват въпреки това не са ми правили проблем за скороста може би се сещат каква ,,сватба,, ще стане след мене, ако карам с 50км (карам предимно Бургас-Варна) а там лятото е рокенрол от всякъде.

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Петък, 26 Април, 2013, 18:29:07
    И какво стана с глобата? Върнаха ли талона?

Консултирах се с адвокат пуснахме жалба и сега очаквам резултат, иначе си бръмча с НП (май има голяма вероятност да се отърва) ::) :)

Коригиран цитат!

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: nasko84 - Събота, 27 Април, 2013, 00:05:33

Могат да глобяват въпреки това не са ми правили проблем за скороста може би се сещат каква ,,сватба,, ще стане след мене, ако карам с 50км (карам предимно Бургас-Варна) а там лятото е рокенрол от всякъде.

До преди няколко години беше при превишение от 30 до 40 км/ч, един месец лишаване, от 40 до 50 км/ч, два и над 50 км/ч, три месеца. И допълнително при превоз на хора и АДР, от 20 до 30 км/ч един месец. Сега е само над 50 км/ч.
     И ще пропуснат да ти доставят това "удоволствие". Не вярвам, вероятно не могат, само КАТ и с радар.

Красимир Тодоров

Абе колеги... много ми е чудно, кво ще стане, ако не съм у ред и не им спрем, или ако им спрем и видя дебелия, документите в джоба, бастър ключа на камиона и дом.. кво могат да ми направят, освен да ми видят номера на фанелката как се отдалечава?
... или па недай си боже, даяджията без да иска да се спъне и да падне на носа си например...много се чудим...

admin

Цитат на: Красимир Тодоров - Понеделник, 01 Юли, 2013, 20:31:47
Абе колеги... много ми е чудно, кво ще стане, ако не съм у ред и не им спрем, или ако им спрем и видя дебелия, документите в джоба, бастър ключа на камиона и дом.. кво могат да ми направят, освен да ми видят номера на фанелката как се отдалечава?
... или па недай си боже, даяджията без да иска да се спъне и да падне на носа си например...много се чудим...

Ще викнат полиция най-вероятно. Един приятел така си беше тръгнал от камиона на Враца, но ченгетата го бяха намерили на автогарата и го върнали при джедаите. Обаче тоя е много конфликтен и направил луд скандал, та чак на полицаите им станало неудобно.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Красимир Тодоров

Именно де, аз тоже съм от устатите..
Мисля съм ви казвал, как изхвърлих един от магазина ми преди години, от ДАМТН, демек подобна държавна  агенция дето контролират какво ли не. Последствия нямаше, казах му че още веднъж ако го видя ще му счупя главата и повече не се весна при мен. Като ви казвам изхвърлих, именно това стана, летяха папки и кочани с актове, и бе съпроводен до вратата за яката. Та в тоя смисъл, кво толкоз.. ИААА, поредната агенция, дет никви не са, само плашат гаргите, нито са полицаи нито нищо.
Полицая дето го е върнал от гарата, най-много глоба за неправилно паркиране да напише

Красимир Тодоров