• Welcome to Форум на българските шофьори.

Забрани за пътуване 2013 - България

Започната от wial, Петък, 26 Април, 2013, 17:29:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

wial

Въвежда се временна организация за движение на тежкотоварните превозни средства в почивни и празнични дни
26 април 2013 | 16:21 | Агенция "Фокус"
Начало / Трафик
София. Във връзка с настъпването на активния почивен сезон и с цел осигуряване на по-висока безопасност, ще се ограничава движението по участъци от републиканската пътна мрежа на тежкотоварни автомобили над 12 тона (включително ремаркета и полуремаркета) с повече от две оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника за официалните празнични дни и дните петък и неделя за периода 28 юни – 15 септември 2013 г. Това съобщиха от Агенция ,,Пътна инфраструктура" (АПИ).
Ограничението за предпразничните и последните празнични дни е за 30 април и 6 май, 23 и 26 май, 5 и 8 септември 2013 г. – от 14.00 ч. до 20.00 ч. За дните петък и неделя - от 28 юни 2013 г. до 15 септември 2013 г., ограничението в петък ще е от 18.00 ч. до 22.00 ч., а в неделя от 14.00 ч. до 20.00 ч.
Забраната се отнася за:
- Пътища I-ви клас;
- Пътища II-ри клас в участъците:
Път II-55 Дебелец – Гурково;
Път II-99 Бургас – Царево;
Път II-11 и II-15 в участъка Оряхово – Мизия;
Път II-86 Пловдив – Смолян;
Път II-19 Симитли – Гоце Делчев;
Път II-29 Добрич – граница Румъния.
Ограничението не важи за моторни превозни средства, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

wial

vasvvv

Добре де колеги, имаме АКТРОС 1843 хенгер с две оси ,може ли да се движи в забраната,защото пише над 12т с повече от 2 оси?

vasvvv

LKW

Празен да , но натоварен и с тегло(товар+камион) повече от 12тона ,не.
Шлафен цузамен в майне бунгало до сабале рано.Клайне дупен.
Много обичам млади и арни спедиторки.
http://www.youtube.com/watch?v=jwVu3crtQuY
http://www.youtube.com/watch?v=lwbyMYfLv_I
WWW.elmaz.com

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: LKW - Събота, 27 Април, 2013, 13:58:06
Празен да , но натоварен и с тегло(товар+камион) повече от 12тона ,не.

Почти всички забрани са за обща допустима маса. Която не се променя, от това дали е натоварен. При натоварване на ос, има значение дали е с товар.
     Летните забрани за температура, са за фактическата маса (общо колко е в момента).

Наистина не е написано съвсем ясно. Като е натоварен камиона е "по-муден", но и да е празен пак им пречи.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

kron

Колеги вземете на в предвид по долу написаното за да няма сърдити колеги,едвам застъпиха на власт новите управници и една от първите промени е факт                                                                                                                Поради настъпването на активния почивен сезон и за осигуряване на по-висока пътна безопасност от 7 юни 2013 г. до 30 септември 2013 г. в интервала от 16 ч. до 22 ч. за последния работен ден от седмицата (петък) и от 14 ч. до 20 ч. в неделя, предпразнични и последния празничен ден, ще се ограничава движението по участъци от републиканската пътна мрежа на тежкотоварни автомобили над 12 тона (включително ремаркета и полуремаркета), селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника.

Забраната се отнася за:

- автомагистрали;
- пътища I-ви клас;
- пътища II-ри клас в участъците:
път II-55 Дебелец – Гурково;
път II-99 Бургас – Царево;
път II-11 и II-15 в участъка Оряхово – Мизия;
път II-86 Пловдив – Смолян;
път II-19 Симитли – Гоце Делчев;
път II-18 Околовръстен път София;
път II-29 Добрич – граница Румъния.

Ограничението не важи за моторни превозни средства, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

Отменена е Заповед №РД-11-572 от 26 април 2013 г.

Mandor

Цитат на: vasvvv - Събота, 27 Април, 2013, 08:11:06
Добре де колеги, имаме АКТРОС 1843 хенгер с две оси ,може ли да се движи в забраната,защото пише над 12т с повече от 2 оси?
На времето имаше една приказка, че празният ГАЗ-53 тежи 3450 кг., и когато е празен може да се кара и с кат."В".
Дали може наистина или ще докараш кеф на първият спрял те КАТ-аджия/джедай?
Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.
Продавам 405,бензин,на части
На шестия ден Господ видя, че не може да направи всичко и създаде инженерите.

GeorgiUTD

Като казвате че забраната не важи за товари  ADR това само тези превозващи горива ли включва,или всички видове товари ADR???

кск7

Не можах да разбера,забранено ли е движението през ЗАБРАНАТА по т.н.наши ''аутобан''и ,защото на едно място ги пише ,а на друго не ?До колкото си спомням ,по едно време шефката на някаква агенция даваше предложения на шефа си да няма забрана по т,н. ''аутотресачкоибани'' ????

SOLAR

Цитат на: кск7 - Понеделник, 10 Юни, 2013, 19:09:06
Не можах да разбера,забранено ли е движението през ЗАБРАНАТА по т.н.наши ''аутобан''и ,защото на едно място ги пише ,а на друго не ?До колкото си спомням ,по едно време шефката на някаква агенция даваше предложения на шефа си да няма забрана по т,н. ''аутотресачкоибани'' ????
Страхотна тавтология.
По ''аутотресачкоибани'' забрана няма. Като те глобят отиваш при "шефката на някаква агенция която даваше предложения на шефа си да няма забрана" и те ти възстановяват сумата двойно.

ЛЕКИ ПЪТИЩА !

kron

Има забрана колега и по магистралите,промениха наредбата

кск7

В петък я усетих тая забрана на ''ЦЕНТУРАТА''на нашата столица

denyscho

Аз като съм с една Сканиа триоса с боге и тарата ми е 11 400, мога ли да карам, технически празен се движа все на две оси :D

Rammbon

До миналата година, ако нарушиш забраните, се сбогуваш с 30лв за фиш или към 50лв акт. Това лято малко за завишили глобите. Ако те хванат или избягаш от паркинга по време на забраната, глобата е 200лв и 8 точки / непроверена информация от колеги /.  Има и една хватка, можеш да си лъжеш дали камиона ти е 11999кг или 9000кг, полицаите не ги разбират много, най-вече гледат дали возиш нещо. Аз само на такива попадам. На Шумен ме спира един и ме пита колко кила съм, и аз му казвам 100кг, а оня , не бе камиона. Аз съм 14700 тара и му казвам ами към 11500, това е малък камион. Онзи гледа, гледа и ме пита, ами ако те закарам на кантар. И аз , ами закарай ме, ама ти плащаш кантара, май е към 20лв. Оня пак гледа, гледа и ме пусна, но на Смядово :( нямаше отърване и се наспах до 23 ч при черната мацка на Castrol  бензиностанцията.

vasvvv

Колеги,
до кога ще бъде тази простотия да ни отклоняват от Бургас за София през Карлово?
Великите "мозъци" дали не ни готвят зимата да катериме "Гълъбец".Онази вечер се прибирам от Бургас(празен) и до Пловдив са ме изпреварили 10 автомобила.На Пловдив ченгето ме свали от магистралата,аз му махам,че съм направо :) ама оня вика слизай.Невиждам никакъв смисъл,то няма интензивен трафик по тази магистрала в този сезон.

RayH

Цитат на: vasvvv - Събота, 19 Октомври, 2013, 22:45:47
Колеги,
до кога ще бъде тази простотия да ни отклоняват от Бургас за София през Карлово?
Великите "мозъци" дали не ни готвят зимата да катериме "Гълъбец".Онази вечер се прибирам от Бургас(празен) и до Пловдив са ме изпреварили 10 автомобила.На Пловдив ченгето ме свали от магистралата,аз му махам,че съм направо :) ама оня вика слизай.Невиждам никакъв смисъл,то няма интензивен трафик по тази магистрала в този сезон.

Минавай през Пловдив на изхода през Голямо конарско  се качваш отново на магистралата и нямаш грижи ;)

RayH