• Welcome to Форум на българските шофьори.

DAF 95 XF, проблем с двигателя

Започната от krisko, Вторник, 07 Май, 2013, 19:36:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

krisko

Колеги моя DAF 95 xf има някакъв проблем с двигателя,проблема е следниа сутрин пали и си върви а чак след 30-40мин започва да губи мощност на баир постоянно трябва да сменям скоростите и като му подам таз започва да прекъсва претриса все едно не му достига гориво. АКО НЯКОИ ЗНАЕ ДА ПОМОГНЕ !!! ???

krisko

матадора

На твое място аз бих сменил горивния филтър на първо време.
Ако съдбата ти обърне гръб...бъди търпелив,изчакай я да се наведе!

матадора

Ако съдбата ти обърне гръб...бъди търпелив,изчакай я да се наведе!

Бриги Магнито

Цитат на: krisko - Вторник, 07 Май, 2013, 19:36:53
Колеги моя DAF 95 xf има някакъв проблем с двигателя,проблема е следниа сутрин пали и си върви а чак след 30-40мин започва да губи мощност на баир постоянно трябва да сменям скоростите и като му подам таз започва да прекъсва претриса все едно не му достига гориво. АКО НЯКОИ ЗНАЕ ДА ПОМОГНЕ !!! ???
Баси и дръгела къде карам,така прави.
Сутрин пали след 30-40 мин. стигнем я Витиня я Вакарел и пущиняка губи мощност и подскача дорде не му намаам по-ниска предавка.
Ба ги у кофторите кво им стаа?

А па пълен ли е ,шо предавки му млатим надолу не е истина
Да сменим пусто и аз филтъра ,а?
Ко,че каете,че му мине ли?

Mandor

Може въздух да смуче някъде, може и налягането на нафтата да е малко. Ама започни от горивни филтри и цедката в резервоара.
Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.
Продавам 405,бензин,на части
На шестия ден Господ видя, че не може да направи всичко и създаде инженерите.

pumix

Смени филтрите първо,ако тогава не се оправи,смуче въздух.Аз така патих,то филтри сменявах,инжектор свалях и го носихме на стенд,дюзи гледахме,какво ли не.Накрая сменихме всички горивпороводи от резервоара до ГНП-то.И хоп,стана чудо,почна да работи безотказно.
Това на един стар МАН де, не знам XF-а с каква горивна система е.Ако е помпа-дюза може да е нещо съвсем различно.
На руска кола вратата и на жена устата,се затварят с удар!!!

krisko

колеги мерси за съветите смених филтара и се оправи в филтара имаше около 200мл вода ;)

Mandor

Тогава намери време да изчистиш и резервоара. Кой знае какво се е събрало в него. Вода със сигурност.
Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.

Mandor