• Welcome to Форум на българските шофьори.

Европейски забрани през почивните дни

Започната от doktora, Петък, 10 Май, 2013, 08:36:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

doktora

Привет Колеги нека някой качи забраните по Европа през почивните дни някой каза че за 2013 имало промени в някой държави Предварително Благодаря Лек и Безавариен път

rider777

То трябва да се сканира календара иначе ще си пише някой тук цял ден,,,,, във вторник следобед съм спрял и ще седя до понеделник сутринта тук на една бензиностанция, е това се казва комунизъм,,, тежко на тези, които взимат пари за километър  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

rider777

Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

МИНКО ИЛЧЕВ

Забраните които са целогодишни, къде могат да се видят? Приема се, че се знаят ли?
     За Австрия, събота от 15.00 до 22.00 в неделя. Чехия, от 13.00 до 21.00, може би! Повечето други са от 22.00 в събота, до 22.00 в неделя. Италия беше по-сложно, не се наемам да не сбъркам. Там има два часа по-късно, за транзитни и два часа по-рано.
     Страните които няма забрани, като общо правило които са кралства. И са: Англия, Дания, Швеция, Испания и други.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

kron

Унгария                                                                                                                          От 01 юли до 31 август се забранява движението на товарни автомобили и композиции над 7.5 тона по цялата пътна мрежа:
- от 15:00 в събота до 22:00 часа в неделя
- от 22:00 часа в навечерието на официален празник до 22:00 часа на празничния ден*
* Ако по време на горната забрана празничният ден предшества съботен или неделен ден, то времето за действието и се разширява от 08:00 часа на първия ден до 22:00 часа на последния!
Годишни забрани - 2013
От 1 септември до 30 юни се забранява движението на товарни автомобили и композиции над 7.5 тона по цялата пътна мрежа:
- от 22:00 часа в събота или в предпразничен ден до 22:00 часа в неделя или в празничния ден*
*Ако празничният ден предшества неделен ден, то времето за действие на забраната се разширява от 08:00 часа на първия ден до 22:00 часа на последния!

Важно! В периода от 4 ноември до 1 март горепосочената забрана за движение не се прилага за ПС с клас Евро 3 или повече, извършващи международни превози.
                                                                                                                                         Словакия                                                                                                                    Летни забрани
Забрана за движение на камиони и съчленени превозни средства с максимално допустимо тегло над 7.5т; камиони с максимално допустимо тегло над 3.5т с ремарке или полуремарке за автомагистрали, главни и първокласни пътища:
- съботните дни в периода 1 юли - 31 август от 07:00 до 19:00 часа.
Годишни забрани
Забрана за движение на камиони и съчленени превозни средства с максимално допустимо тегло над 7.5т и камиони с максимално допустимо тегло над 3.5т с ремарке или полуремарке за автомагистрали, главни и първокласни пътища:
- неделните и празничните дни от 00:00 до 22:00 часа.
                                                                                                                                        Чехия                                                                                                                               Летни забрани
От 01 юли до 31 август се забранява движението на товарни автомобили и съчленени автомобили с максимална допустима маса над 7.5 тона по магистралните, международни и национални пътища I-ва категория:
- в петък от 17:00 ч. до 21:00 ч.
- в съботни дни от 07:00 ч. до 13:00 ч.
- в неделни и празнични дни от 13:00 ч. до 22:00 ч.
Годишни забрани
- в неделни и празнични дни от 13:00 до 22:00 часа.
                                                                                                                                       Германия                                                                                                                                                                                                                                                  Летни забрани
От 1 юли до 31 август се забранява движението на товарни автомобили с максимално допустимо тегло над 7.5 тона и товарни автомобили с ремарке:

(1) в неделните и празничните дни от 00:00 до 22:00 часа за цялата пътна мрежа на страната;

(2) в съботните дни от 07:00 до 20:00 часа за следните участъци:
     - А 1 от пътен възел Köln-запад през Wuppertal, пътни възли Kamen и Münster до връзката за Cloppenburg и от връзката за Oyten до пътен възел Horst
     - A 2 от пътен възел Oberhausen до пътен възел Bad Oeynhausen
     - A 3 от пътен възел Oberhausen до пътен възел Köln - изток, от пътен възел Mönchhof (Raunheim) през пътен възел Frankfurt до пътен възел Nürnberg
     - A 4/E 40 от връзката за Herleshausen до пътен възел Nossen
     - A 5 от пътен възел Darmstadt през Karlsruhe до пътен възел Neuenburg
     - A 6 от връзката Schwetzingen-Hockenheim до пътен възел Nürnberg-юг
     - A 7 от връзката Schleswig/Jagel до връзката Нamburg-Schnelsen-север; от връзката Soltau-изток до връзката Göttingen-север; от пътен възел Schweinfurt/Werneck, през пътен възел Biebelried, пътен възел Ulm/Elchingen и пътен възел Allgäu до края на магистралата на границата при Füssen
     - А 8 от пътен възел за Karlsruhe до връзката München-запад и от връзката München-Ramersdorf до връзката за Bad Reichenhall
     - A 9/E 51 околовръстен път на Berlin (разклона Leipzig/ пътен възел Potsdam) до връзката за München-Schwabing
     - A 10 околовръстен път на Berlin, с изключение на участъците от връзката Berlin-Spandau през пътен възел Havelland до пътен възел Oranienburg и от пътен възел Spreeau до пътен възел Werder
     - A 45 от връзката Dortmund-юг през пътни възли Westhof и Gambach до пътен възел Selingenstаdt
     - A 61 от пътен възел Meckenheim през пътен възел Koblenz до пътен възел Нockenheim
     - A 81 от пътен възел Weinsberg до връзката за Gärtringen
     - A 92 от пътен възел München-Feldmoching до връзката за Oberschleissheim и от пътен възел Neufahrn до връзката за Erding
     - A 93 от пътен възел Inntal до връзката за Reischenhart
     - A 99 от пътен възел München-югозапад през пътни възли München-запад, München-Allach, München Feldmoching, München-север, München-изток, München-юг и München-Eschenried
     - A 215 от пътен възел Bordesholm до връзката за Blumenthal
     - A 831 от връзката Stuttgart-Vaihingen до пътен възел Stuttgart
     - A 980 от пътен възел Allgäu до връзката за Waltenhofen
     - A 995 от връзката за Sauerlach до пътен възел München-юг
     - B 31 от връзката Stockach-изток на A 98 до връзката за Sigmarszell на А 96
     - B96/E251 от околовръстния път на Nеubrandenburg до Berlin

Изключения: превоз на прясно мляко, месо, прясна риба и бързоразвалящи се хранителни продукти (плодове и зеленчуци).
Годишни забрани
В сила е постоянна забрана за движение на товарни автомобили с максимално допустимо тегло над 7.5 тона и товарни автомобили с ремарке за цялата пътна мрежа на страната:
- неделните и празничните дни от 00:00 до 22:00 часа.
                                                                                                                                       Румъния                                                                                                                      Летни забрани - 2013
От 15 юни до 15 септември 2013 г. се забранява движението на товарни автомобили с максимално допустима маса над 7.5 тона за участъците от европейските (E) пътища както следва:

1. DN1 (E60) Cluj Napoca (изход) - Oradea (вход)
- съботните, неделните и празничните дни от 06:00 до 22:00 часа

2. DN2 (E85) Sabaoani (пресечка с DN28) - Suceava - Siret (вход)

3. А2 (E81) Bucharest (изход) - Fundulea - Lehliu - Drajna - Fetesti - Cernavoda (пресечка с DN22C)
- петъчните дни от 12:00 до 24:00 часа
- съботните дни от 06:00 до 20:00 часа
- неделните и празничните дни от 06:00 до 24:00 часа

4. DN22C (E81) Cernavoda - Medgidia - Basarabi (пресечка с DN3)

5. DN3 (E81) Basarabi - Constanta

6. DN39 (E87) Agigea (пресечка с DN38) - Mangalia (вход)

7. DN7 (E81) Pitesti (изход) - Rm. Valcea - Vestem (пресечка с DN1)

8. DN7 (E68) Ilia (пресечка с DN68A) - Arad (вход)

Изключения: превозни средства на гражданска защита, пожарните служби, автомобили за превозване на тленни останки, оказване на първа помощ, превозване на хуманитарни помощи, гориво, аварирали автомобили, транспорт на живи животни и бързоразвалящи се хранителни продукти.

При високи температури е в сила допълнителна забрана за движение на товарни автомобили с максимално допустимо тегло над 7.5 тона от 11:00 до 22:00 часа, които се обявяват в средствата за масова информация и се отбелязват със съответните пътни знаци.

Санкции:
- глоба в размер от RON 2000 до RON 4000, ако забраните за движение не са спазени
- глоба в размер от RON 600 до RON 2000, ако товарът не заема поне половината от общата товароподемност на превозното средство.                                                                                                                    Може и някой колега да е писал въпросното в друга тема.

SOLAR

Roshko

Здравейте, днес ще товаря ТНТ в Париж, та да Ви запитам, трябва ли да имам някакъв нарочен документ да си карам по забраните или придружаващите товара документи са достатъчни? В Ким си карахме в забраните като победители, ма аз да си питам за всеки случай. От фирмата ми казват да паузя, ма на мен ми се паузи вечерта, не през деня! ;)

skorpiona

Здравейте.Имам въпрос.Има ли забрана за тежкотоварни автомобили за събота и неделя в държавите Германия,Чехия,Словакия,Унгария,Румъния,България?Моля,ако някой знае да се включи.Благодаря.

Wladislaw

Цитат на: skorpiona - Петък, 20 Декември, 2013, 11:25:03
Здравейте.Имам въпрос.Има ли забрана за тежкотоварни автомобили за събота и неделя в държавите Германия,Чехия,Словакия,Унгария,Румъния,България?Моля,ако някой знае да се включи.Благодаря.
http://trafficban.com/ Дано да съм ти помогнал. :)

skorpiona

Благодаря ти за бързия отговор.Много ми помогна.

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: Wladislaw - Петък, 20 Декември, 2013, 11:38:23
http://trafficban.com/ Дано да съм ти помогнал. :)

Във Фейсбук може да се хареса страницата на този сайт. И той ще прави публикации на стената със забраните.

И на LKW WALTER, също за конкретна страна: https://secure.lkw-walter.com/bg/driving_restrictions.aspx
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.

Гумено пате

Прикачвам файлове за официалните празници в Европа за 2014, и за ограниченията за тунел Фрежус за 2014.
Идеалния камион е с инерцията на локомотив и надеждността на печка с дърва.
-------------------------------------
"Down with the revs, up with the load"

scaniavolvo

Колеги имам една питанка-досега съм карал композиция,но сега започвам на 12 тонен камион(соло),та въпроса ми е хващат ли ме забраните за движение,защото до 7.5 тона нямат забрани.Благодаря!

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: scaniavolvo - Сряда, 30 Април, 2014, 08:34:11
Колеги имам една питанка-досега съм карал композиция,но сега започвам на 12 тонен камион(соло),та въпроса ми е хващат ли ме забраните за движение,защото до 7.5 тона нямат забрани.Благодаря!

Да, обикновено забраните са за над 7,5 тона. Дори да не ти се иска и въпреки че обикновено приличат на тези като 7,5 тона!

Бриги Магнито

Верно ли е,че днес който е с дръгел над Евро 3 забраната в Унгария не го лови?

kron

Вярно е Бриги,от 1.11 до 1.3 в неделя няма забрана за камиони в Унгария над евро3,това не е нещо ново ;)

kron