• Welcome to Форум на българските шофьори.

Скания удобство

Започната от ivopifeca, Събота, 11 Май, 2013, 17:24:05

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ivopifeca

Карах вчера до Варна,камиона е 480 к.с. евро3,много удобен за каране,отвратителен долен креват.....опитах се да спя на него,прецаках се ,да се бех качил на горния :)Лесно се маневрира в сравнение с други марки,имам чуство че по лесно догонва ремаркето при връщане,дали не е малко по къс влекача от останалите,или друго ???Не изморява ;)Има проблем с окачване кабина,при неравност се чува удар тъп удар като на тампон,дали са втулките отпред,или нещо друго ???И то се усеща,когато мине диференциала през неравност,когато влиза предния мост -не.Скания прави хубави камиони,но тесни :)Тоя долен креват...

ivopifeca

monterei

Всички сменят разни неща по камионите (или пък целите камиони), но Скания не. Било каквото било.

monterei

Boroman21

6 месеца съм спал на долното легло и  не ми е отесняло , а съм 185санта и 100 килрливо месо ;D Но вярно сегашната ми гарсониера(актрос 5) е огромна в сравнение .

ПП.Често се случва на тия скании да не им се надуват възглавниците на кабината и за това друсат много ;)

MagnuM

За неудобството на долното легло е толкова вярно, че няма на къде повече... Толкова е твърдо, че просто не е истина. :(
;) Не е важно за къде пътуваш, важно е да си на пътя ;)
Новата страница на Българските шофьори!
https://www.facebook.com/pages/Bulgarian-TrucksDrivers/435921919851057

monterei

Цитат на: MagnuM - Понеделник, 13 Май, 2013, 19:34:39
За неудобството на долното легло е толкова вярно, че няма на къде повече... Толкова е твърдо, че просто не е истина. :(
Пази гръбнака от изкривяване :)

MagnuM

Цитат на: monterei - Четвъртък, 16 Май, 2013, 23:03:02
Пази гръбнака от изкривяване :)
А на тази на която спах може ли да ми кажеш седалката от какво пази след като нито можеш да е регулираш (напред/назад, нагоре/надолу) и след 9 часа возене се чувстваш като еб*н..
И като за капак не можеш да си легнеш като обикновен човек, да се настаниш удобно и да се наспиш....

monterei

Цитат на: MagnuM - Четвъртък, 16 Май, 2013, 23:27:55
А на тази на която спах може ли да ми кажеш седалката от какво пази след като нито можеш да е регулираш (напред/назад, нагоре/надолу) и след 9 часа возене се чувстваш като еб*н..
И като за капак не можеш да си легнеш като обикновен човек, да се настаниш удобно и да се наспиш....

Сори, това идва от този, който си я е купувал новичка :)

MagnuM

И искаш да кажеш, че над 70% от модела Scania 124L 470 който са в интернет са поръчани с такива седалки  :o ???
Не ми се вярва....

monterei

Цитат на: MagnuM - Неделя, 19 Май, 2013, 09:49:46
И искаш да кажеш, че над 70% от модела Scania 124L 470 който са в интернет са поръчани с такива седалки  :o ???
Не ми се вярва....

Нямам идея колко процента са поръчани така, но при всички марки камиони стандартната седалка отдясно е такава, не само в Скания, т.е. когато собственика поръчва >:( си съобразява работата за един или двама шофьори. А като я продаде на някой от нашите шефове и следват и куриозите - двойка със стандартна седалка отдясно.

Tihomir78

Аз какво да кажа като съм с едно легло и нямам избор. Малко клаустрофобия ме хваща ... :))). Наистина има доста неща недоизмислени, но поне дясната ми седалка се мести напред назад, даже толкова назад не може да застане че печката е отзаде. Ама кой как си го поръча

ivopifeca

Абе,брат ква десна седалка?То ако не е вдигнат долния креват,извинете- пейка,коленете ти са забити в таблото,ебати смешната кабина,може би само Премиума от новите,може да й е конкуренция,апа возията-гола вода,за пореден път се убедих-Скания,силата и е в удобството на управление,хубавите мотори и красивия,безспорен дизайн,нищо повече,а зимата колко е вървежна ???

chefolini

...във бившата ми фирма имахме и Скании!Два месеца изкарах вътрешно със нея...кво да ви кажа ужас!!
   Неудобно легло,едно на ръка..хладилника,като сложа кило наденица и бутилка уиски е до там..никви удобства за шофьора,окачването на кабината ти създава илюзията (особенно при по големи неравности)че ще изпаднеш от нея,гадни фарове,малки и малко шкафове вътре(говоря за средната кабина)..аз зимата нема такава пикня!?Добре че имаше и Мерцедеси че да забравя този кошмар..Според мен това че Скания е най добрия камион е вече мит..сега карам Даф...еми измислили го хората,няма кво!

ivopifeca

Tоплайн карам в момента отново,само за височина е оправдана,иначе си е теснотия,добър камион,но тесен,което си е, си е.Иначе с ДАФ,никво сравнение за ширина и возия!

Бриги Магнито

Цитат на: ivopifeca - Неделя, 16 Юни, 2013, 10:49:11
Иначе с ДАФ,никво сравнение за ширина и возия!
Рипа ли на ,,КАКА" ДУПЕТО :) ?
Мноо палави отдзадзе тез ,,КАКИ",от инженеро на заднио мост ми се чини иде целата галимация,ма ко ли знам и аз.
Лошио мъцни от са толкова друсливи тез Калдъръмки бре?

ivopifeca

Цитат на: Бриги Бичкията - Неделя, 16 Юни, 2013, 22:13:50
Рипа ли на ,,КАКА" ДУПЕТО :) ?
Мноо палави отдзадзе тез ,,КАКИ",от инженеро на заднио мост ми се чини иде целата галимация,ма ко ли знам и аз.
Лошио мъцни от са толкова друсливи тез Калдъръмки бре?
Лястовиците са отлетели...

ivopifeca