• Welcome to Форум на българските шофьори.

Какво мислите за анонса за смекчаване на забраната за пушене?

Започната от unufrii, Сряда, 29 Май, 2013, 21:44:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

unufrii

Новите управляващи са заявили, че ще вървят в посока смекчаване на пълната забрана за пушене на закрито на обществени места. Даже здравната министърка щяла да движи въпроса (WTF  ??? ) Това си е ташак и благородство от всякъде. Като е тръгнала да движи такива неща може да стане и рекламно лице на някоя Fast Food верига - посланието е същото.

Според мен тази забрана беше едно от много малкото смислени неща, които предишното управление направи. Обаче понеже говоренето за връщане на предишното положение е силно популистки ход и комунистите и атака го яхнаха веднага.

Как мислите - наистина ли ще направят стъпка назад или всичко е прах в очите, щото са обещали предизборно? Тъкмо забравих какво е да си проветряваш връхните дрехи след посещение в средностатистическо заведение и сега ново 20.

unufrii

admin

Абсолютно съм против връщане на тютюнопушенето на обществени места. Определено собствениците на заведения ще ме загубят като клиент, ако това стане.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

МИНКО ИЛЧЕВ

Против! Където и да застанеш, все някой ти "предлага", напълно безплатно да му дишаш пушека. В затворени помещения става "лисичарник".
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

Roshko

Егоистът в мен предпочита да се отмени забраната, тъй като съм пушач. Но като се замисля, създаденият ми дискомфорт от забраната е далеч по-нищожен от очевидното и разбираемо удовлетворение на противниците на тютюневия дим. Аз мога да отделя 5 мин да изпуша цигара навън, но в противен случай те са длъжни да ми дишат пушека с часове... В този ред на мисли и не защото съм привърженик на въвелите забраната, сякаш съм против нейната отмяна.

driver1

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Четвъртък, 30 Май, 2013, 01:22:20
Егоистът в мен предпочита да се отмени забраната, тъй като съм пушач. Но като се замисля, създаденият ми дискомфорт от забраната е далеч по-нищожен от очевидното и разбираемо удовлетворение на противниците на тютюневия дим. Аз мога да отделя 5 мин да изпуша цигара навън, но в противен случай те са длъжни да ми дишат пушека с часове... В този ред на мисли и не защото съм привърженик на въвелите забраната, сякаш съм против нейната отмяна.

Преди всичко бързам да подчертая, че пиша от позицията на дългогодишен пушач, отказал се от това преди три месеца. Също така и фен на Бойко Борисов и още по-яростен противник на всякакви социалисти, националисти и национал-социалисти...
  Но обективността изисква да призная, че не подкрепям пълната забрана. И то - не защото смятам, че пушенето и пасивното вдишване не вреди, пази Боже, убедил съм се в противното на собствен гръб, а защото в тези забрани има нещо дълбоко демагогско и недемократично!
  За какво става дума - от една страна се водят кампании против този порок, но от друга, продуктът е съвсем законен и се облага с данъци и акцизи с които има значителен приход в хазната. И кво става - "Пушете, за да се продават цигарите, ама нека е навън, че да е угодно и на врякащите недоволници"! А е толкова просто - даже не става дума за отделни зони - просто заведения за пушачи и такива за непушачи. На бас - кои ли ще са по-посетени? Е добре - ако непушачите не искат дим защо да влизат в заведение с дим? Ако съм пушач, следва и аз да не влизам в заведение за непушачи, нали? Или ако вляза да се съобразя с правилата там, каквито са.
  Но да се върна в началото - ако държавата наистина е загрижена за здравето на хората, просто да обяви тютюна за незаконен! Има ли в света страна, която го е направила? Мисля, че не! Но си прибират паричките, нали? И се борят с контрабандата на цигари пак заради тези парички, а не заради здравето на потребителите застрашено още повече от ментетата.
 И последно: винаги се отнасям с подозрение, когато някой, извън най-близките ми хора се е загрижил за здравето и благоденствието ми звучи ми като Станишев на митинг.

lefterow

Mandor

Съгласен съм с мнението че това е популистки ход, и че забраната трябва да остане.
Понеже имам в къщи пушач (аз не съм вече 20 години), ми е много познато и отказването, и нежеланието на хората да се откажат. Основният проблем е налагането и спазването на тази забрана. Някак си една забрана, която не се спазва влияе зле на морала. Ако почетете малко за ,,Синдрома на счупения прозорец" ще разберете какво имам впредвид. Предишният парламент прие тази забрана, което е добре, но не се погрижи за нейното спазване. Което е минус за администрацията.
Колкото до акцизите- отидете до женския пазар в София и ще разберете колко контрабанда влиза в страната. Толкова безпомощна полиция никога не е имало.
Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.
Продавам 405,бензин,на части
На шестия ден Господ видя, че не може да направи всичко и създаде инженерите.

dimich87

Както гледам нещата клонят за оставане на забраната. И аз съм на мнение че трябва да остане забраната. В нас пушеха баща ми и майка ми. Преди повече от 10 години баща ми ги отказа, а преди 4 майка ми. От тогава в нас не се пуши. Имам друга къща наследство от Вуйчо ми. Там прекарвам доста голяма част от времето, понеже всичката ми техника е там, а и двора е голям и от време на време и за него се грижа. Баба ми живее там, но тя никога не е пушила. Имам маса под асмите за да си почивам. Преди няколко дена идва едно аверче да погледна едни чертежчета. Седнали сме по асмите и той запали цигара. Направо ми стана гадно, но нали сме на вънка нищо не му казах. Като изпуши цигарата ме пита къде да хвърли фаса, че викам му в къщата има кош, в гаража или на вънка в контейнера. Когато се изгради някакъв навик, даже и условията за това да не позволяват, някой хора не се спират.

Люси

Аз по принцип съм пушач но не пуша в къщи нито в колата нито в камиона и не давам и на никой да пуши на тези места пуша само като излизам някъде на заведение и затова съм за да се премахне забраната за пушене в заведенията защото ми омръзна докато пуша постоянно да се оглеждам дали отнякъде няма да излезе някой който да ме глоби!!!

Roshko

Цитат на: Люси - Четвъртък, 30 Май, 2013, 17:10:45
Аз по принцип съм пушач но не пуша в къщи нито в колата нито в камиона и не давам и на никой да пуши на тези места пуша само като излизам някъде на заведение и затова съм за да се премахне забраната за пушене в заведенията защото ми омръзна докато пуша постоянно да се оглеждам дали отнякъде няма да излезе някой който да ме глоби!!!

Сори за офф-топика, ама кога и колко пушиш когато си на работа с камиона?  :o

Люси

abator

Забраната за пушене бе нещото, което разцепи обществото на две. Понеже сме цъфнали и вързали, та ни измислиха тема за която да се караме. Няма по-голяма простотия от тази забрана. Не мисля, че с подобни забрани ще се постигне желания ефект.

lefterow

Днес е 31.05.2013-международен ден за борба с тютюнопушенето.Винаги съм бил против пушенето.На когото му се пуши-има електронни цигари.

driver1

Цитат на: lefterow - Петък, 31 Май, 2013, 16:23:23
Днес е 31.05.2013-международен ден за борба с тютюнопушенето.Винаги съм бил против пушенето.На когото му се пуши-има електронни цигари.

То има и изкуствени вагини, ама ти що тормозиш жена си? :)

lefterow

Цитат на: driver1 - Петък, 31 Май, 2013, 17:46:40
   То има и изкуствени вагини, ама ти що тормозиш жена си? :)

Това е друга тема за обсъждане.Покрай нас достатъчно изкуствени неща има/даже и политици/.

lefterow