• Welcome to Форум на българските шофьори.

Тол-система в Унгария

Започната от admin, Сряда, 05 Юни, 2013, 10:24:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

admin

Считано от 1 юли 2013 г. електронна система за събиране на тол такси (DBT) с магистрални такси пропорционални на действително изминатото разстояние, ще бъде въведена по определени пътища от унгарската обществена пътна мрежа - отсечки с дължина на пътя общо 6513км (магистрали, високоскоростни пътища и главни пътища). Новата система HU-GO ще бъде в съответствие с изискванията на Европейския съюз и на Европейската електронна система за тол такси (EETS).
За допълнителна информация: http://www.motorway.hu/Electronic-toll/
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Бриги Магнито

Верно ли ,че търсат по около 120 евра у посока ? (причам,RO до Райка или Никелсдорф)

Че ЕШК мъцна 120 евраци,че е галимацията,та реших да пипам за лично обогатяване и ограмотяване

Бриги Магнито

admin

Цитат на: Бриги Бичкията - Неделя, 16 Юни, 2013, 21:55:01
Верно ли ,че търсат по около 120 евра у посока ? (причам,RO до Райка или Никелсдорф)

Че ЕШК мъцна 120 евраци,че е галимацията,та реших да пипам за лично обогатяване и ограмотяване

От Надлак до Никелсдорф по Google Maps са 393 км. В сайта по-горе е обявена цена от 86,70 форинта на километър за категория Евро 3 и по-висока. Това прави 34073 форинта. Което пък според този сайт - http://themoneyconverter.com/HUF/EUR.aspx прави 117.21 евро. От което пък може да се предположи, че ЕШК в случая е вярно. С други думи - Üdvözöljük Magyarországon!

Бриги Магнито

:D :D :D Малко са гламави Егеш мегеш се келеш а?
А оди ги заобиколи  ;),ейййййй баси племето дръгливо са тез

admin

Зависи за къде си тръгнал.
Например София - Виена през Будапеща е 1008 км и София - Виена през Загреб е 1156 км.
Обаче София - Мюнхен през Виена е 1449 км и София - Мюнхен през Загреб е 1330 км.

abator

Те да си оправят задръстванията по М0-та, че ми писна. До сега не съм успял да омажа някоя шайба там, ама все някога ще се случи. Последния път загубих над 2 часа. Добре, че имаше място на първия паркинг.

Бриги Магнито

Цитат на: abator - Понеделник, 17 Юни, 2013, 08:35:33
Те да си оправят задръстванията по М0-та, че ми писна. До сега не съм успял да омажа някоя шайба там, ама все някога ще се случи. Последния път загубих над 2 часа. Добре, че имаше място на първия паркинг.
Е де ,за 120 евра толкоз,аз кат я гледам таз М0,че си я гласят ош поне има нема 5-10 години,тъй че....
Тва преминаването през Будапеща е като лотарията или или.

LKW

Айде още 1 час и влиза в сила.
Сега съм на Шела на Мако и чакам да стане 00:00 часа да си платя тикета.
На Шела на Мако има две машинки за вадене на тикет.Машинката е подобна на немските.Избираш език ,националноста и номера на камиона, вид на композицията(с ремарке , без  J ) , евро стандарт,височина -дължина - ширина , тонаж (празен и пълен)  , маршрут (от граница до граница) -Мако = Хегешалон(примерно).След това ти показва маршрута , километрите и парите.Накрая ди дава тикет(подобен на касова бележка с бар код) и с него плащаш на касата (кеш , с карта).Тикета важи за 24часа.
На Надлак долу в ниското( бутката дето се взима винетка) след унгарската контрола ще има до 2 , 3 дена такива машинка.
Ще има и някакви електронни машинки за в камиона ,подобна на тези в Германия или като тези за Австрия ,Чешия (не съм я виждал).
Шлафен цузамен в майне бунгало до сабале рано.Клайне дупен.
Много обичам млади и арни спедиторки.
http://www.youtube.com/watch?v=jwVu3crtQuY
http://www.youtube.com/watch?v=lwbyMYfLv_I
WWW.elmaz.com

admin

Цитат на: LKW - Понеделник, 01 Юли, 2013, 00:24:38
Тикета важи за 24часа.

Нещо умно да измислят в сравнение с германците. Поне ще имаш време да направиш и пауза, ако ти се наложи и няма да се притесняваш дали ще ти стигне времето.

Красимир Тодоров

Вече нема винетки колеги, има билет, вадиш си го от граница до граница или от град до град или откъде си искаш до къде си искаш
Требва да знаете името на границата откъм унгарска страна, че много се чудих как беше срещу Шахи града.. Може да се вкарат до 4 точки за маршрут.
Пишете размерите на камиона и плащате яко! Например сегашната ми релация от Борш до Сатураяхели от 11 евро стана 30 и кусур. За регистрирани клиенти (фирми) билета има 30 дена валидност, иначе 24 часа.

А да идеш до Италия през Будапеща...  па ако щеш и през Печ минавай... честито на превозвачите...
Мен ми се чини, че го направиха по повод хърватското членство, сега ще накарат повечето камиони да цепят през Сърбия и Хърватия, пак същите пари ще взимат, но ще си облекчат трафика...

италия
будапеща
сърбия
хърватия

kron

Варшанд-Райка 98евро,Надлаг-Райка 110евро ама това е с комисионната на спедицията че те прекарват в курса.Простотията е пълна на Райка днес в 7 часа имаше 2 километра опашка да чакат за тикет а вчера панаира е бил доста по голям,съдя по камионите в аварийната лента който правеха пауза.

zlatoto_zd

Вече се продават и OBU (On Board Unit) за 147 евро

admin

Цитат на: zlatoto_zd - Вторник, 23 Юли, 2013, 21:42:17
Вече се продават и OBU (On Board Unit) за 147 евро

Без пари направо. Австрийската машинка е 5 евро, тези искат 30 пъти повече.

Красимир Тодоров

Охооо, имам си фенове, четат ми писанията, че даже коригират... Ще ми се да видя един постинг на Бичкията коригиран по същия начин... или там няма какво да се коригира? Та коригира ли се един Толстой? ;D

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: Красимир Тодоров - Сряда, 24 Юли, 2013, 19:12:25
Охооо, имам си фенове, четат ми писанията, че даже коригират... Ще ми се да видя един постинг на Бичкията коригиран по същия начин... или там няма какво да се коригира? Та коригира ли се един Толстой? ;D

Вижда се, че явно не си неграмотен. Ама се вижда, че явно нарочно пишеш имената с малки букви. От месеци се надявам, да почнеш да пишеш с главни букви. Но явно, както споменах е нарочно!
     А за Бригадира, ако имаш предвид мен, не съм от почитателите му!
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

МИНКО ИЛЧЕВ

Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!