• Welcome to Форум на българските шофьори.

Вина

Започната от radkoe1, Събота, 08 Юни, 2013, 14:33:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

radkoe1

Здравейте колеги казвам се Радослав Димитров.Последните 4 години съм сменил 7 фирми и направо ми писна да оставям пари на тия "бизнесулигофрени".Няма фирма от която да съм си взел парите,като рекорда при мен държи Навел-транс(Навигатор лог.) със 8000-9000лв следвана от Лианна транс 4000-5000лв,а в останалите 1000-2000лв.Опитвам се да се обърна към държавни институции(ИААА,Инспекция по труда и др.), но пара "йок",те нищо не правят на фирмите,докога,та нали те им дават лицензи.Министрите говорят за висока безработица,а защо не кажат нещо по тази тема.По добре да не работя,отколкото да плащам за да работя.Шепа "бизнесклоуни" разрастват фирми за сметка на масата работници,докога.

radkoe1

ivopifeca

Лощо е много ,но и ние сме си за е..не.

ivopifeca

radkoe1

Баце как ние  :),държавата да си следи тия фирми как плащат и работят.Не съм откраднал,не съм излъгал,на фирмата са платили курсовете.Държавата трябва да ме защити,аз нямам вина за това,че всеки улигофрен се занимава с бизнес.

ivopifeca

Цитат на: radkoe1 - Неделя, 09 Юни, 2013, 07:49:28
Баце как ние  :),държавата да си следи тия фирми как плащат и работят.Не съм откраднал,не съм излъгал,на фирмата са платили курсовете.Държавата трябва да ме защити,аз нямам вина за това,че всеки улигофрен се занимава с бизнес.
Съгласен съм с тебе отвсякъде,имах в предвид,че и ние спомагаме за това неплащане,като ходиме да работиме на места,за които всеки знае че не са коректни,друго-мълчиме си и продължаваме да си работиме дори ,когато виждаме ,че ни "връткат",подбиваме си сами цената ;)

radkoe1

:) Разбрахме се :) Затова заминавам за Испания,повече в Българска фирма няма да работя,колкото и да плащат,колкото и да хвалят.Хляб тука няма,само сол.Манталитета на нацията,там е проблема.Последния път като дадох сигнал във ИААА,за фирма Лианна транс,след няколко дена ми се обадиха от там и ме питаха мене, кой представлявал фирмата,защото те им се обадили на телефона,който съм посочил,и от там отговора на Ради Радев спедитора на фирмата с който аз работих бил "Фирмата преустановила дейност,и той нищо не знае",аз ги питах като те дават лиценза на фирмите защо мене ме питат кой представлява Лианна транс.Освен че са некомопетентни не им се и занимава.

ivopifeca

Цитат на: radkoe1 - Неделя, 09 Юни, 2013, 10:41:44
:) Разбрахме се :) Затова заминавам за Испания,повече в Българска фирма няма да работя,колкото и да плащат,колкото и да хвалят.Хляб тука няма,само сол.Манталитета на нацията,там е проблема.Последния път като дадох сигнал във ИААА,за фирма Лианна транс,след няколко дена ми се обадиха от там и ме питаха мене, кой представлявал фирмата,защото те им се обадили на телефона,който съм посочил,и от там отговора на Ради Радев спедитора на фирмата с който аз работих бил "Фирмата преустановила дейност,и той нищо не знае",аз ги питах като те дават лиценза на фирмите защо мене ме питат кой представлява Лианна транс.Освен че са некомопетентни не им се и занимава.
Преди години и баща ми беше изгорел от Лиана...

radkoe1

Собственика живее в Белгия,страшен тъпагьос .Само да го пипна дънките ще му цепна.Казвам се Радослав Димитров,Карен се казва собственика.

ivopifeca

radkoe1

Аз да си кажа,да не звучат като анонимни заплахи  :)

ivopifeca

radkoe1

Първия път като подадох документи за неизплатени пари от Навел транс(Навигатор) в Инспекцията по труда.Те отишли на проверка и отговора от тях беше,че не съм дал "отчет" във фирмата за курсовете и затова нищо не могат да направят.Ха направо ме отегчиха,какви ли документи не им представих(Чмр-та,разпечатки от банката,труд.договори и какво ли още не).Къде да си търсим правата,къде?
Затова беш към Испания. :)

driver1

Цитат на: radkoe1 - Неделя, 09 Юни, 2013, 11:16:45

...Затова беш към Испания. :)

Ти, ако мислиш, че в Испания лесно се отстояват права си в дълбока грешка. Особено от човек, който тепърва се появява тук. Но нищо, опитай и ще се увериш сам.

radkoe1

Там отивам на сигурно място-"Gеodis" ,и не мисля че ще ми се налага да си търся правата.

ivopifeca

Не ми се ходи навън...не мога да издържам да не се прибирам дълго време...

drago_pavlov

Цитат на: radkoe1 - Неделя, 09 Юни, 2013, 07:49:28
Баце как ние  :),държавата да си следи тия фирми как плащат и работят.Не съм откраднал,не съм излъгал,на фирмата са платили курсовете.Държавата трябва да ме защити,аз нямам вина за това,че всеки улигофрен се занимава с бизнес.
На каква сума ти е договора?
Ако е на 414 лв., а останалите си ги взимал "под масата" можеш да направиш само 1 нещо - да ги съдиш за командировъчни.
Ако договора ти е на пълната сума и тя не ти е платена няма какво да се занимаваш с ИААА - направо съд. Още на първа инстанция ще има решение и то в твоя полза (90% от случаите).

П.П.: Тук е голямата пародия в тая държава - ако искаш договор на пълната заплата, (почти) никой "рабодател" няма да те вземе. Ако пък работиш на договор с 414 лв. заплата за такъв "работодател" има голям шанс се окажеш в твоята ситуация... И накрая какво излиза - ако искаш да си в България по-добре да не работиш, отколкото да работиш без пари...

drago_pavlov