• Welcome to Форум на българските шофьори.

За редакцията

Започната от Roshko, Неделя, 09 Юни, 2013, 00:19:49

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Одобрявате ли ходенето на модератор с лигавниче подир Вас или по друг начин казано - мацането с червено мастило в случай на две поредни публ

Да
Не

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: admin - Понеделник, 10 Юни, 2013, 06:19:55
Кога и в коя тема си видял редакция на "на в предвид" или просто се правиш на интересен пред аудиторията? Обясних ти го ясно и просто, че повечето редакции са направени след грубо нарушаване правилата на форума. И да, липсата на главна буква в началото на изречение и препинателен знак в края е достатъчно основание за редакция. Вдигнах вече ръце от неграмотни "шофиори" и "шофйори". Имам усещането, че някои въобще не са ходили на училище.

Както се изразява, той от отдавна е радетел за грамотното писане. Къде тогава е спора?!
    Единственото логично обяснение, ми идва като правя аналогия с моята жена. От една и съща зодия са!
    При нея първата реакция, преди дори да ме е изслушала е да започне да ми противоречи! За идеята, като и повечето жени, чули са от феминистките (стари неомъжени злобни жени, другояче казано). Че по този начин си отстояват позиция или ще бъдат по-щастливи. Когато имаме различия, не може категорично да се каже. Но интересното е когато сме на едно мнение! Например: Разбираме се довечера ще тръгнем за някъде в седем часа. Не ще е седем без пет или седем и пет. Само да се "вкара" конфликт.

В случая, Рошко е за грамотното писане. Обаче, да не се "издребнява". Но точно и само както той си го представя!!!
    Друго обяснение не се сещам.

Гледам да се придържам към правилата и то приблизително както го иска създателя на този Форум!
    Споменавал съм го и друг път, ако е до мен. Тези правила ще са много по-строги. И много ще се "издребнява".
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

МИНКО ИЛЧЕВ

Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

admin

Българинът постоянно се оплаква от липса на подреденост в държавата си, но никак не обича да спазва правилата. Тъй като Рошко дава пример с "червеното мастило" при две поредни публикации, би ли могъл да обясни кое налага писането на втора публикация при едночасова възможност за редакция на първата? Времето за редакция ли е малко, или просто типично по български не се обръща внимание на това? Една от причините за ограничението от един час като възможност за редактиране е склонността на определени потребители да си "вземат парцалките", в следствие на което темите придобиват странен вид.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Roshko

Така... за пореден път модераторската общност показа, че не може да води конструктивен диалог/дебат, да отговаря точно и ясно на конкретно зададени въпроси. Напротив, отговаря се нападателно, първосигнално,  тенденциозно и избирателно - с две думи агресивно и назидателно! Същото може да се забележи и в друга тема, при която след кратък спор на финала буквално изритани са три потребителя. Но какво пък, има потребители които се кефят на порицанието!  :o Е, това ако не е цензура - здраве му кажи! Според admin "шофиор", "шофйор" е далеч по-неграмотно от "в предвид" или "излезнал". Не admin, никой не е "наказан", точно това ми е любопитното, какъв е критерият, толкова сложно ли го написах или...? Минко Илчев честичко прави грешки, дори когато пише с червено, някой поправя ли му ги? Нищо лично в каквото го превръщате! Това са факти!
Резултатът от анкетата/тест ясно говори, че не е безпредметна. На някои не им харесвал начина, по който е формулирана. А ми тя не е публикувана за изложба или да се харесва, а за да отговаря на въпросите които предизвиква у аудиторията.

Достойнствата на сайта никога не съм ги пренебрегвал, спестил или омаловажил! Не считам за обидна или безполезна известна доза градивна критика, но тесногръдието и пречи.
Постоянно зачестяващите заплахи за допълнителни рестриктивни мерки доказва, че задачата на този сайт никога не е била да стане форум. Ми заключете си го, бре! Шепата грамотни, интелигентни, каймакът на обществото.  Така ще си решите всички проблеми! Няма да е вече "сайтът на наказаните", а "сайтът на admin & mod's".
Пространството вакуум не търпи...

КОНСТИТУЦИЯ
Глава първа
ОСНОВНИ НАЧАЛА
Чл. 6.
(1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.
(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.
Чл. 39.
(1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.
Чл. 40.
(1) Печатът и другите средства за масова информация са свободни и не подлежат на цензура.
Чл. 41.
(1) Всеки има право да търси, получава и разпространява информация. Осъществяването на това право не може да бъде насочено срещу правата и доброто име на другите граждани, както и срещу националната сигурност, обществения ред, народното здраве и морала.
Чл. 57.
(1) Основните права на гражданите са неотменими.
(2) Не се допуска злоупотреба с права, както и тяхното упражняване, ако то накърнява права или законни интереси на други.
Чл. 58.
(1) Гражданите са длъжни да спазват и изпълняват Конституцията и законите. Те са длъжни да зачитат правата и законните интереси на другите.

lefterow

Предлагам тази тема да бъде заключена.Рошко,на теб не ти увря канчето.Има си правила тук и си се съгласил да ги спазваш.Не намесвай личното отношение в тоя форум.Ако не уважаваш себе си и admina,поне не създавай интриги-кой какво писал,как го е писал.Така е модераторе... :o.

Roshko

Цитат на: lefterow - Сряда, 19 Юни, 2013, 22:02:53
Предлагам тази тема да бъде заключена.Рошко,на теб не ти увря канчето.Има си правила тук и си се съгласил да ги спазваш.Не намесвай личното отношение в тоя форум.Ако не уважаваш себе си и admina,поне не създавай интриги-кой какво писал,как го е писал.Така е модераторе... :o.

Защо не ми отговори там където те питам? Или предпочиташ отново да опиташ да скриеш хроничната си глупост?  ;D :D :D ;D

lefterow

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Сряда, 19 Юни, 2013, 22:07:09
Защо не ми отговори там където те питам? Или предпочиташ отново да опиташ да скриеш хроничната си глупост?  ;D :D :D ;D

За какво си ме питал?Никога не съм се крил и съм се старал да помагам.Независимо,че бях баннат за един месец/заслужих го/, не съм обиждал администратора и модераторите на този форум.Не бих желал да се срещнем на място за теб,което няма да ти е приятно.Благодари се на администратора,че ме спря.Не съм имал желание да ставам модератор,а ти го искаше,но с тоя подход го пропусна.Бъди жив и здрав.

Roshko

Цитат на: lefterow - Сряда, 19 Юни, 2013, 23:43:38
За какво си ме питал?Никога не съм се крил и съм се старал да помагам.Независимо,че бях баннат за един месец/заслужих го/, не съм обиждал администратора и модераторите на този форум.Не бих желал да се срещнем на място за теб,което няма да ти е приятно.Благодари се на администратора,че ме спря.Не съм имал желание да ставам модератор,а ти го искаше,но с тоя подход го пропусна.Бъди жив и здрав.
Моля, моля!?!?! Що рече?  :D

lefterow

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Сряда, 19 Юни, 2013, 23:51:23
Моля, моля!?!?! Що рече?  :D

Нищо не съм рекъл,а съм го написал. ::)

Roshko

Цитат на: lefterow - Сряда, 19 Юни, 2013, 23:58:51
Нищо не съм рекъл,а съм го написал. ::)

Ам барем се научи да пишеш! Ма то па ти е пределно късно... карай!  :D

Продължете спора на ЛС.

lefterow

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Четвъртък, 20 Юни, 2013, 00:53:06
Ам барем се научи да пишеш! Ма то па ти е пределно късно... карай!  :D

Има кой да го коригира.Модератори,администратор,но не си ти. :P ???

Продължете спора на ЛС.

drago_pavlov

Добре де, колкото е дразнещо това да напишеш име с малка буква, толкова е дразнещо и да пишеш на диалект! Има потребители, на които им чета постовете по 3 пъти, че да схвана какво искат да кажат... Защо това не е проблем?
Мен лично също толкова ме дразни и пунктуацията, която е тема "Табу" за 90% от потребителите...
Да не говорим, че да напишеш "в предвид" е точно толкова неграмотно, колкото да напишеш България с малка буква... Ама това не се коригира в писаниците на модератороте...
Ето това е въпроса на Рошко, на които неуврелите кратуни тук не искат да отговорят: Кое се класифицира като допустима неграмотност и кое като недопустима такава???

П.П.: Прави ми впечатление, че разумните, мислещи хора, са най-мразени в този форум, най-банвани, с най-нисък рейтинг...

П.П.: Това с плащането и поръчването на музиката е най-тъпото мение в темата... ,,Абе, аланкоолу, колко книги си написал ти, бе?!" както се казва  ;D Ти знаеш ли какво значи "Форум" и какви са му целите???
Който иска да плаща и да поръчва музиката си прави/купува вестник и си пише каквото иска в него... Или тоя форум стана част от вестникарската група на мама свиня и синчето свиня??? Че така изглеждат нещата отстрани...

admin

Администрацията на форума решава по собствена преценка кое мнение да бъде редактирано или премахнато. Ако по някакъв начин този форум не ти харесва, дай своите идеи в раздел "Предложения" или пък просто не го посещавай. Абсолютно невъзможно е да угодя на над 4000 души, колкото са потребителите тук. Представи си само какво ще стане, ако всеки изложи своите  изисквания относно правилата.

driver1

Цитат на: admin - Вторник, 20 Август, 2013, 11:33:20
Администрацията на форума решава по собствена преценка кое мнение да бъде редактирано или премахнато. Ако по някакъв начин този форум не ти харесва, дай своите идеи в раздел "Предложения" или пък просто не го посещавай. Абсолютно невъзможно е да угодя на над 4000 души, колкото са потребителите тук. Представи си само какво ще стане, ако всеки изложи своите  изисквания относно правилата.

За малко да се задавя от смях като си представих блъсканицата когато тези 4000 души решат да споделят вълненията си. Някои хора май трябва да слязат на земята...

admin

Цитат на: driver1 - Вторник, 20 Август, 2013, 12:25:46

За малко да се задавя от смях като си представих блъсканицата когато тези 4000 души решат да споделят вълненията си. Някои хора май трябва да слязат на земята...

За твоите възгледи знаем много! Няма нужда всеки път да ни напомняш за себе си и за това какъв разбирач си. Допусни за миг, че по един или друг начин много хора изразяват мнения и предложения, които в по-голямата си част не могат да бъдат реализирани като правила на форума.

drago_pavlov

Цитат на: admin - Вторник, 20 Август, 2013, 11:33:20
Администрацията на форума решава по собствена преценка кое мнение да бъде редактирано или премахнато. Ако по някакъв начин този форум не ти харесва, дай своите идеи в раздел "Предложения" или пък просто не го посещавай. Абсолютно невъзможно е да угодя на над 4000 души, колкото са потребителите тук. Представи си само какво ще стане, ако всеки изложи своите  изисквания относно правилата.
E те тая преценка е мнооого грешна... Ама това си е лично мое мнение де...

И още малко от моите мнения:
За да се води диалог (и то градивен) трябва да има въпроси и адкватно аргументирани отговори. От твоя страна не видях нито едни адекватен отговор, а само общи приказки :-X

И пак ще си задам въпроса:
Как така писането на силно неразбираеми диалекти не се определя като неграмотност, а писането с малки букви се определя като такава? И защо липсата на пунктуация не се определя като неграмотност?

И относно 4-те хиляди души:
Първо тук активно пишат едни 20-30 души. Другите са просто консуматори и им е през дедовия какво се случва...
Второ, и друг път съм ти казвал, че има други форуми с по 70 000 души, където такива теми НЕ съществуват. Може да се консултираш с някои от модераторите там по теми като обективност и безпристрастност.
Никой не иска да ти променя правилата, просто няколко човека се опитваме да ти обясним, че тоя ник admin е неразривно свързан с обективност и безпристрастност в която и тематика да е, ама ти не вдяваш...

drago_pavlov