• Welcome to Форум на българските шофьори.

Кой с каква навигация работи?

Започната от LKW, Четвъртък, 13 Юни, 2013, 19:47:41

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

LKW

Цитат на: славее - Неделя, 20 Юли, 2014, 14:12:11
Здравейте.
Моля за мнение от разбиращите.
Насочвам се към навигация Гармин,някой може ли да ме насочи към
конкретен продавач в София.Това са уреди с много различия в цените,та затова
питам тук.Писна ми да ми обясняват БГ търговците,че цената е по две от Американската
заради слабия пазар и тн...

Гармин имат магазин на бул.Васил Левски (до турското посолство , преди попа).Хубава навигация която наистина да ти върши работа си е доста пари.Незнам ти към какъв модел и цена си се ориентирал , но навигации те от пориадака на 100-200лв стават само като седнеш да пиеш у вас и ти свърши пиенето да си я пуснеш да те води до магазина.
Шлафен цузамен в майне бунгало до сабале рано.Клайне дупен.
Много обичам млади и арни спедиторки.
http://www.youtube.com/watch?v=jwVu3crtQuY
http://www.youtube.com/watch?v=lwbyMYfLv_I
WWW.elmaz.com

LKW

Шлафен цузамен в майне бунгало до сабале рано.Клайне дупен.
Много обичам млади и арни спедиторки.
http://www.youtube.com/watch?v=jwVu3crtQuY
http://www.youtube.com/watch?v=lwbyMYfLv_I
WWW.elmaz.com

славее

Цитат на: LKW - Неделя, 20 Юли, 2014, 15:05:59
Гармин имат магазин на бул.Васил Левски (до турското посолство , преди попа).Хубава навигация която наистина да ти върши работа си е доста пари.Незнам ти към какъв модел и цена си се ориентирал , но навигации те от пориадака на 100-200лв стават само като седнеш да пиеш у вас и ти свърши пиенето да си я пуснеш да те води до магазина.
Хубава,хубава,каккъв модел да търса като отида------не за друго ама да изглеждам по интелигентно ;D ;D ;Dда не ми се смеят продавачите ;D ;D ;D ;Dзащото никога не ми е требвал такъв уред и не съм запознат.

славее

admin

Цитат на: славее - Неделя, 20 Юли, 2014, 15:38:02
Хубава,хубава,каккъв модел да търса като отида------не за друго ама да изглеждам по интелигентно ;D ;D ;Dда не ми се смеят продавачите ;D ;D ;D ;Dзащото никога не ми е требвал такъв уред и не съм запознат.

Купуваш си евтина китайска навигация, слагаш iGO Primo с опция за камион и си готов.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

rider777

Преди малко като из ровех из Продавалник видях 7 инчова навигация с ИГО за 80 кинта,,, обаче е хубаво да вземеш някоя на която има няколко програми, защото ИГОто понякога има много странно чувство за хумор,,,, примерно караш си по магистралата и тя ти вика тука завий на ляво  ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

Yordan

Цитат на: admin - Понеделник, 21 Юли, 2014, 08:19:04
Купуваш си евтина китайска навигация, слагаш iGO Primo с опция за камион и си готов.
От 8 месеца съм с точно такава. Игото е супер води добре. Разбира се трябва да му подсказвам от време на време от къде точно ще минем, но никога не ме е набутал където не трябва. Но евтиното китайско устроиство вече няколко пъти ми направи номер като изгуби обхват.
Наскоро видях навигасия Becker с инсталирано на нея Иго (Бекера има слот за карт) работи много бързо и има прекрасен екран . На мен лично следващата ще ми е такава.
Като погледнеш трезво на някои неща и разбираш, че трябва да пийнеш...

славее

Цитат на: LKW - Неделя, 20 Юли, 2014, 15:05:59
Поръчах Гармин 760  с некакава стойка или тапи не разбрах за стъклото допълнително и карта на камерите в БГ
допълнително,тотална цена 843.60 лв,
Интересува ме нещо изпитано,здраво като марка Лапто  дето да е метано из камионите и да работи.Таблет и скъп смартфон съм ги изключил като вариант.

alejandro

Искам да използвам тази тема за да предупредя колегите да не се лъжат да купуват скъпи навигации с надеждата,че са нещо велико.Аз направих тази грешка и съжалявам,че се подлъгах да дам толкова пари за една скъпа недодялана електронна джунджурия.Става въпрос за Гармин 465Т,един продукт който по никакъв начин не оправдава цената си.Когато я купих преди пет години нямаше много голям избор и се подлъгах заради реномето на марката,за което после съжалявах дълбоко.Познавам колеги със Снупър,която е още по скъпа и също са недоволни от нея.Една от навигациите които имам е Апониа и макар да е напълно безплатна върши същата работа като гармина,има опции за габарити и вид на товара и води доста прилично.Иго Примо е също много добра и на прилична цена,така че не си давайте парите за глупости,просто няма смисъл.

ivan*borisov

Намислил съм да взема едно Престижо

Има ли някакви минуси спрямо другите китайци - привилег,нави бг, дива,го клевер .... и десетките други марки на пазара ?

loshdancho

При китайците гаранцията е никаква. Първото ми Престижио беше без говор,  Второто  заспиваше като настолен комп.
За батерия и дума да не става, няма от Китай още. Взех  си двуядрено,  за по бързо, не че има голямо значение за навигацията, но пече от зад като печка(лятно време можеш да го ползваш като машинка за комари) и дърпа доста ток
Добрите неща по него са автоматичното настройване на яркостта, и сравнен с НАВИ по-добрият дисплей, което е голям плюс. И по-добрият звук.
Ако взимаш навигация, търси я задължително с противоотражателен дисплей. Иначе през деня  като го огрее слънцето само по слух ще караш.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

rider777

Не знаех, че има с противоотражателен дисплей,,, това е хитро,,,,, верно през деня на можеш да видиш екрана на светло,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

ivan*borisov

Цитат на: loshdancho - Неделя, 15 Март, 2015, 08:23:24
При китайците гаранцията е никаква. Първото ми Престижио беше без говор,  Второто  заспиваше като настолен комп.
За батерия и дума да не става, няма от Китай още. Взех  си двуядрено,  за по бързо, не че има голямо значение за навигацията, . И по-добрият звук.
Те май ги събират тука ,причината да се насоча към тях е че имам познат който е дилър/продавач/ на тая марка и с гаранция и евентуално части няма къде да бяга  ;D.... даже мисля да взема без софтуер /карти/ и вкъщи сина да ги качи... Та ползвам случая да питам кой пакет ще е най удачния?

Иначе аз навигацията рядко я включвам - при търсене на адрес и евентуално при излизане от някаква градска обстановка.

Благодаря за полезната информация !

loshdancho

Взимаш едно с 5инчов екран(минимум) и карта памет 8ГБ.  Според мен ако се ползва само за навигация е безсмислено да се инвестира в таблет,  вече всички са с достатъчно  RAM и процесора се справя с всичко, но ако е по слабо трябва да го изчакваш при боравенето с настройката на самия маршрут, при самото навигиране е без значение процесора.
За скина е почти без значение, зависи кой с какъв свикне, просто бутоните и менютата изглеждат по друг начин функционалността  на навигирането се запазва. Аз вече карам 3 год. с един скин, и на телефона съм с  андроид и скина е естествено е друг по функционален, но съм си свикнал със стария и ме дразни.
Даже ползвам по две навигации на моменти. Едната за  да следя релефа (3Д) а другата да гледам от високо (като карта)   за да гледам къде отивам.

rider777

Добре де Данчо, как при теб излиза релефа, аз уж съм настроил изгледа на картата как беше ,,, топографски възвишения и пак ми изглежда като нормална карта а гледам на твоята се виждат релефите,,,,,

loshdancho

Добавя се еднa  папка (dem)  в папката (contet)   и в  dem  се  слага файл с релеф   full europe nasa ....В момента съм си в къщи и само телефона е при мен даже ме мързи да излизам да хване спътници. С него  направих снимки как изглежда релефа. С една подробност релефа товари много процесора. При старите навигации  е възможно да почнат да забиват или изхвърлят.

admin

Цитат на: rider777 - Неделя, 15 Март, 2015, 14:25:17
Добре де Данчо, как при теб излиза релефа, аз уж съм настроил изгледа на картата как беше ,,, топографски възвишения и пак ми изглежда като нормална карта а гледам на твоята се виждат релефите,,,,,

Имаш ли файл с разширение dem в папка dem, която пък се намира в папка content? Ако нямаш, няма да ти показва релефите.

Използвам случая да попитам дали някой има представа защо прехваленият Гармин, в случая модел Dezl 560, показва маршрут от България до Гърция през Италия? Това се случва само когато навигацията е поставена в режим камион. Същото се случва и при поставена отметка да избягва фериботи.

admin