• Welcome to Форум на българските шофьори.

Ферибот за Румъния-разписание и цени

Започната от nikkkkkky, Неделя, 01 Май, 2011, 20:01:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

nikkkkkky

Разписание по часове с тръгване и пристигане в Румъния и съответно България.Цени и координати за денонощна информация.

http://www.ferry.bg/

nikkkkkky

admin

Добре дошъл във форума и благодаря за информацията. Само ще отбележа, че фериботът е евтин, но и от двете страни е доста стръмно и има реална опасност от повреди по влекача и ремаркето. Казвам това въз основа на личен опит отпреди 3 месеца. Скъсана калобранка на влекача и гръмнала въздушна възглавница на ремаркето.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

nikkkkkky

Благодаря за "добрето дошъл"...Дано да имам какво да споделя и науча тук.Относно инфото за ферибота - старичка ти е информацията.Преди два три месеца оправиха наклоните и сега се качва и слиза много мазно.То и преди нямаше проблем, но трябваше да си поиграеш с възглавниците.Сега няма такава нужда.Това също от личен опит го знам.А за цената да наистина все още  е най-евтиният ферибот в момента.

admin

Надявам се да са го оправили. Аз последно минавах там в началото и в края на януари тази година и благодарение на "играта" с възглавниците по настояване на персонала на ферибота станаха тези повреди. На връщане не съм ги пипал възглавниците и само леко закачиха лапите на ремаркето. Нищо...както и да е. Понякога евтиното излиза по-скъпо. :)

Joro

Нали даваха по новините че нямало как камионите да завиват . Или са го оправили ?

admin

Цитат на: Joro - Сряда, 04 Май, 2011, 10:27:59
Нали даваха по новините че нямало как камионите да завиват . Или са го оправили ?

Ти ако видиш само през каква теснотия се минава....Някакви релси има и вагони. И трябва да минеш покрай някаква сграда и малко недоглеждане може да ти съсипе брезента. Иначе е евтин ферибота. Няма порт такса и крайната цена е 61 евро. Обаче от другата страна в Румъния няма и една табела, която да ти посочи пътя.

Joro

НЕзнам никога не съм минавал от там но точно за една вечер по новините говореха колко тесно било.

belcho

И аз да се изкажа по въпроса - понеже редовно пътувам с ферибота Свищов - Зимничеа. До преди няколко месеца действително беше малко стръмен наклона, но от март месец ги оправиха. За добри шофери (като мен) и преди нямаше проблем.. 8) 8) 8)
Минавам 2 пъти месечно - в Румъния наистина няма табели, но пък пътят е един , чисто нов. Иначе цената  е най-ниската - 71 евро + 2 евро за шофьор. Няма никакви други портови и еко такси както на Оряхово- Бекет.
Проблем беше ако нямаш годишна винетка, че трябва да се влезе до бензоностанцията в Зимнич, за да си купиш еднодневна. Сега вече ги предлагат от бълг страна, на будката където се плаща ферибота - електронна, както и унгарска ако искаш.

admin

Явно намаляването на наклона се е отразило и на цената. През януари беше 59 евро и 2 евро за водача и всеки пътник.

nikkkkkky

Не знам, какав е била преди цената, ние ползваме за Румънско ферито през Свищов от февруари т.г. И си е все същата. На Бекет е два пъти по толкова.Русе мост е по евтин, но километрите са 300 повече с отиване и връщане за наща релация. . .Сещате се.

belcho

БЕЗПЛАТЕН ОХРАНЯЕМ ПАРКИНГ в зоната на Пристанище Свищов за тежкотоварни автомобили. Престоят до 12 часа е безплатен за камионите, преминаващи от или завръщащи се от Румъния с Ферибота Зимнич-Свищов. Денонощна охрана и видео наблюдение се извършва на цялата територия, вход - изход пристанище и фериботният терминал ГКПП Свищов.

Инфото е взето от тук

SOLAR

Това не е НОВИна.

Цитат на: belcho - Сряда, 01 Юни, 2011, 17:28:31
БЕЗПЛАТЕН ОХРАНЯЕМ ПАРКИНГ в зоната на Пристанище Свищов за тежкотоварни автомобили. Престоят до 12 часа е безплатен за камионите, преминаващи от или завръщащи се от Румъния с Ферибота Зимнич-Свищов. Денонощна охрана и видео наблюдение се извършва на цялата територия, вход - изход пристанище и фериботният терминал ГКПП Свищов. Инфото е взето от тук

Има тема Ферибот за Румъния-разписание и цени

ЛЕКИ ПЪТИщА !

admin

Двете теми са обединени в една обща тема. Проверявайте в търсачката, преди да пускате нови теми!

plamen_tdd

Нямам думи за този ферибот. Абсолютно безобразие е. Срам ме е, че съм от този град и изричам това  обаче това е самата истина. В 2011 година подлагат дървени трупи, нивелацията за качване и слизане от ферибота е под всякаква критика-стръмно е повече от нормалното, не знам какво е било преди и какво са оправяли, но на мен преминаването ми коства средства, както и време за оправяне на щетите-ходене по мъките след този ферибот. Изключително неудобно. Смятам, че нищо не са оправяли по отношение на качването и слизането към ферибота. Пътувах с автомобил. Видях също, че и камионите се затрудняват-случая не беше единствен, и в двете посоки беше така. Не препоръчвам преминаването на по-неопитни шофьори или с малко стаж зад волана, както и с по-ниски автомобили. Щом аз имах проблеми с преминаването, а не смятам че съм неопитен или с малко стаж. Просто там трябва да е човек на принципа очаквай неочакваното. Абсолютно безхаберие от страна на служителите да оправят реално проблема. На всеки преминаващ да се подлагат дървени трупи е пълна глупост. На слизане от ферибота, след поредното подлагане и нагласяване за да се стъпи на българска земя потеглих нагоре и изведнъж пропадам надолу-имало нещо като стъпало и то надолу. Е това е простотия, пълна глупост. И така предните гуми пропадат и автомобила опира отдолу. Изобщо не са направили безопасно, спокойно и безпрепятствено преминаване.

nikkkkkky

Съжалявам, че толкова време е минало отткакто предният коментар е затапил моята тема.
Понеже се чувствам длъжен да отговоря.Казвам само, че предният коментиращ е очевидно тенденциозен.Понеже сам е посочил, че е от Свищов се сещам за две причини поради които човек сяда да пише в форум откровени измислици и лъжи.
1.Уволнен бивш служител.
2.Непоправим зависнк и мръсник.

ПС
Ферибота при Свищов -Зимнич си работи нон стоп.По кратко е отколкото през Дунав мост на Русе и това известно на хиляди колеги които го ползват.
От скоро върви и втора фериботна платформа (българска) с който товаренето и разтоварването става много по-бързо за камионите.

nikkkkkky