• Welcome to Форум на българските шофьори.

Volvo работи с метан и дизел (+видео)

Започната от Trucker_Boy, Понеделник, 02 Май, 2011, 19:36:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Trucker_Boy

Транспортният отрасъл на утрешния ден ще бъде устойчив от гледна точка на екологичната безопасност и икономичност. Такъв е лайтмотивът на експозицията на шведската компания Volvo Trucks на започналото в немския град Хановер най-голямо изложение за комерсиална техника и транспорт IAA 2010 (23-30 септември).
Сред експонатите на Volvo на IAA голям интерес предизвиква Volvo FM с 13-литров двигател, работещ на метан и дизел. Volvo се явява първият в света производител на товарни автомобили, който използва технология, съчетаваща високата икономичност на дизеловия двигател с преимуществото на газообразното гориво. В сравнение с предишните поколения силови установки, работещи на газ, икономичността се повишава с 30-40%.

Видео : http://www.autoclub.bg/playlist1.php?menu&id=96
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

Trucker_Boy

www.sbps.eu

belcho

Тоя метан в туби може ли да се сипва? ;D

belcho

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Цитат на: belcho - Четвъртък, 05 Май, 2011, 17:33:03
Баце оно шопа е рекъл ,,Нема начин да нема начин,,значи щом требва и у туби,че се сипва.  ;)

admin

Цитат на: belcho - Четвъртък, 05 Май, 2011, 17:33:03

Чудя се дали не е време да направя раздел "Бисери". Вие какво мислите, време ли е вече? :)
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

wolves

Интересно,като си знаеме шефовете кви са помияри и тънат горивото,като свърши и е  на метан само как,че ги донесе тия туби да ги сипе!!!!!!!! ::) ::) ;D ;D ;D

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Цитат на: woolves - Четвъртък, 05 Май, 2011, 19:29:29
Интересно,като си знаеме шефовете кви са помияри и тънат горивото,като свърши и е  на метан само как,че ги донесе тия туби да ги сипе!!!!!!!! ::) ::) ;D ;D ;D
Баце ,ко ти дреме дали са клетва да се оправят,зора е аз как да си ги отнесем  ;) и още по=важно тва на литър ли на кило ли,че се пазари ?

imter

Като свърши метана,шефовете ще идват с коне и магарета да дърпат камионите ;D ;D ;D ,а ако не ще бутат ;D.От Волво хубаво са го измислили ,но идеята е само за белите държави ;).

Trucker_Boy

Цитат на: imter - Четвъртък, 05 Май, 2011, 19:34:38
Като свърши метана,шефовете ще идват с коне и магарета да дърпат камионите ;D ;D ;D ,а ако не ще бутат ;D.От Волво хубаво са го измислили ,но идеята е само за белите държави ;).

Май , май така ще става :D
Но тези камиони не вярвам да се появят скоро в България.
Нали се смята ,че метана и природният газ са едни от най-екологичните горива ? В това е идеята на хората от VOLVO да се пази повече околната среда та нали затова се създаде ADblu-то.
www.sbps.eu

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Мисля,че няма абсолютно никакъв проблем и утре да се появи такъв дръгел,само да вметна автобуси на метан-дизел има още от 90 години мисля в София,какъв е проблема и камион да няма има метан станции има и бензиностанции тъй,че най-много да ви се наложи да се редите на 2 опашки иначе ..............друг проблем невиждам,а требва и да се яви еко мислещ транспортен бос та да си купи такъв дръгел.

Trucker_Boy

Цитат на: НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ - Четвъртък, 05 Май, 2011, 19:44:59
Мисля,че няма абсолютно никакъв проблем и утре да се появи такъв дръгел,само да вметна автобуси на метан-дизел има още от 90 години мисля в София,какъв е проблема и камион да няма има метан станции има и бензиностанции тъй,че най-много да ви се наложи да се редите на 2 опашки иначе ..............друг проблем невиждам,а требва и да се яви еко мислещ транспортен бос та да си купи такъв дръгел.

Баце погледни го и от друга страна , колко метан станции има в България ?
Аз знам само за една която е в кв.Дружба (в близост до Родеото) точно на гърба на гаража на рейсовете където зареждат всички таксита.
И да има метан станции по родината ни е някъде из големите градове а това ще бъде малко трудно на голям тежкотоварен камион да се завира на место където зареждат само таксита и някои частни коли.
От 90-те години има автобуси на метан и това бяха няколко Икаруси.Преди около 6-7 години ако не ме лъже паметта сложиха и на жълтите Мерцедеси а сега се мислело и за BMC-тата.  ;)
www.sbps.eu

admin

Докато вие си говорите за метан, вижте в Германия какво правят.

Снимка: http://www.tema.ru/travel/germany/
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Trucker_Boy

Това според мен е автобус на водород или някакъв вид пара.
Няма никакъв шанс да дойдат такива тук просто защото няма пари.Преди години се внасяха рейсове като нови а в последствие се оказваше ,че просто са рециклирани и продадени тук  ;D
www.sbps.eu

godji

Във Пловдив има един дърт Мерцедес който върви на метан , а съм виждал и други със метанови бутилки от едната страна на шасито.Метан станций има достатъчно - във Пловдив са 3 или 4 , в Стара Загора и Сливен също има и в Бургас - така че този маршрут ти е осигурен! Дори и да няма метан -станция проблема е никакъв камиона да се движи само на нафта - той и без това ползва двата вида гориво постоянно!  Така че от Волво не са открили топлата вода , просто са решили да изкарат на пазара такъв модел  :) Може и да  "точиш " само че е хамалски труд като се има в предвид теглото на "тубата"  ;D,ще има големи загуби и при цената на килограм файда няма да има  ;D и боса който ще си сложи метан ще е стиснат а не еко мислещ  :)
БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Момци ,метан станции еле па в Големо село дал господ ,има не е кат да нема друг въпрос е ,че такситата зареждат по 2-3 пъти дневно и става панаир.
Относно,,водорода,, ако все пак автобуса е с такъв ,аз мисля,че е глупост неземна,въпреки прехвалените европейски инженери ,ще ви изложа мойто мнение .Водорода е бомба и то големшка,сложена на автобусче е равно на половин гробище народ,колко и да е обезопасено е измислено от човек ,а човек греши примери бол пресен случай е АЕЦ-а в Япония мислен,мислен ма 8 по Рихтер и айде довиждане.
Мое мнение е това не ви задължавам ни да го четете ни да го и усмислите поне малко.Човека не е дорасъл още за некои технологии,колко и да си мисли,че е.

Годжи това с топлата вода много добро баце,бравос.

bo4a

И моя от голф така излизаше пара, като му беше заминала гарнитурата на главата. ;D ;D ;D

bo4a