• Welcome to Форум на българските шофьори.

Скайп в цял Европейски съюз за нищо пари

Започната от Roshko, Петък, 19 Юли, 2013, 20:19:56

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Roshko

Оняденка си купих от Теско във Великобритания донгъл /флашка/ за 20 паунда с 10 заредени вътре. Взе ми 5 за 30 дена 250МБ. Пуснах я у Франция за нула време си дръпна останалите 5 паунда, нета спря, но скайпа - НЕ. Колеги които я ползват казват, че докато е валидна - тоест една година в целия ЕС ще си имам Скайп. Такива карти се продават по 99 пени на секи ъгъл, само че са два вида, за телефония и интернет и отделно само за интернет. Трябва да се вземе втората. Аз си взех и телефонска, която се оказа бъгава, но мисля че ако от Водафон оправят бъга, ще си тръгне и тя. Като направя всички нужни тестове ще пиша допълнение!
Съпорт Тийм-а ми обяви, че тази карта от донгъла НЕ може да се ползва в телефон. Да, ама не са познали на кой са писАли. Мигом метнах настройките от донгъла на телефоня и интернета изгря кът слънце. Следващия път ще си взема само карта и ще си продам донгъла на някой желающ... Може да взема и десетина за търговийка... :))))))))))))))))))))

Много "колеги" го знаят, но не виждам да са писАли някъде... което ми напомня за пазачите около казана в Ада... Ако греша, нека ме извинЯт!

Roshko

VOLVO 480

На кой оператор е това?До колкото разбрах от поста ти става дума за Водафон или е някой друг оператора,моля да споделиш тук!

VOLVO 480

lefterow

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Петък, 19 Юли, 2013, 20:19:56
Оняденка си купих от Теско във Великобритания донгъл /флашка/ за 20 паунда с 10 заредени вътре. Взе ми 5 за 30 дена 250МБ. Пуснах я у Франция за нула време си дръпна останалите 5 паунда, нета спря, но скайпа - НЕ. Колеги които я ползват казват, че докато е валидна - тоест една година в целия ЕС ще си имам Скайп. Такива карти се продават по 99 пени на секи ъгъл, само че са два вида, за телефония и интернет и отделно само за интернет. Трябва да се вземе втората. Аз си взех и телефонска, която се оказа бъгава, но мисля че ако от Водафон оправят бъга, ще си тръгне и тя. Като направя всички нужни тестове ще пиша допълнение!
Съпорт Тийм-а ми обяви, че тази карта от донгъла НЕ може да се ползва в телефон. Да, ама не са познали на кой са писАли. Мигом метнах настройките от донгъла на телефоня и интернета изгря кът слънце. Следващия път ще си взема само карта и ще си продам донгъла на някой желающ... Може да взема и десетина за търговийка... :))))))))))))))))))))

Много "колеги" го знаят, но не виждам да са писАли някъде... което ми напомня за пазачите около казана в Ада... Ако греша, нека ме извинЯт!

Грешиш,че флашка и донгъл са едно и също нещо.

Roshko

Цитат на: VOLVO 480 - Понеделник, 22 Юли, 2013, 11:38:37
На кой оператор е това?До колкото разбрах от поста ти става дума за Водафон или е някой друг оператора,моля да споделиш тук!

Я, верну в бързината, а и от кеф съм пропуснал. Да, на Водафон е!

Щом и lefterow зима акъл да ми дава без да съм го молил, закъсАл съм я здравата...  ;D :D :D ;D

lefterow

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Понеделник, 22 Юли, 2013, 12:22:23
Я, верну в бързината, а и от кеф съм пропуснал. Да, на Водафон е!

Щом и lefterow зима акъл да ми дава без да съм го молил, закъсАл съм я здравата...  ;D :D :D ;D

Не давам акъл,а само споделям мнение.И тук е форум,а не забавачница за артисти.

Roshko

Цитат на: lefterow - Понеделник, 22 Юли, 2013, 14:51:41
Не давам акъл,а само споделям мнение.И тук е форум,а не забавачница за артисти.

Ам ползвай сайт за артисти, тук е за шофьори...  :D ;D :D

American

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Петък, 19 Юли, 2013, 20:19:56
нета спря, но скайпа - НЕ.

Което значи че нет-а не е спрял, просто пренасочват порт 80 което е http към техния сайт вероятно. В такъв случай настройвам mozila да ползва прокси сървър на порт различен от 80.
За целта някой трябва да ти пусне прокси или да ти даде адреса на работещо такова.
smoking gun

Roshko

Цитат на: American - Неделя, 28 Юли, 2013, 04:20:40
Което значи че нет-а не е спрял, просто пренасочват порт 80 което е http към техния сайт вероятно. В такъв случай настройвам mozila да ползва прокси сървър на порт различен от 80.
За целта някой трябва да ти пусне прокси или да ти даде адреса на работещо такова.

Всъщност - да. Техния сайт си бачка + скайп. Би ли го коментирал една идея по-простичко, че тия портове, проксита http-та са ми малко, малко... даже много мътна Индия!

lefterow

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Сряда, 24 Юли, 2013, 02:16:12
Ам ползвай сайт за артисти, тук е за шофьори...  :D ;D :D

И него ползвам,но повече уважавам шофьорите,а не политиците.Пък и достатъчно хляб съм дал на такива като теб.Държа връзка по скайп с тях,ако мога помагам с каквото мога.Същото се отнася и за създателите на този форум. :P

American

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Понеделник, 29 Юли, 2013, 22:54:50
Би ли го коментирал една идея по-простичко, че тия портове, проксита http-та са ми малко, малко... даже много мътна Индия!

Прикачам файл на който се вижда как се конфигурира Mozilla Firefox за работа с proxy. Проксито обаче трябва сам да си намериш.
smoking gun

Roshko

Аз да я настроя ще се справя, ама обясни моля те, каква му е работата на проксито, как действа, само с модзила ли става, защото и на връзката към интернет има опция за прокси и малко около това пренасочване което спомена и защо проксито ще помогне.

batalov80

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Четвъртък, 01 Август, 2013, 19:39:20
Аз да я настроя ще се справя, ама обясни моля те, каква му е работата на проксито, как действа, само с модзила ли става, защото и на връзката към интернет има опция за прокси и малко около това пренасочване което спомена и защо проксито ще помогне.

По тези въпроси чичко гугъл ще ти помогне колега.Ползвам проксита,но понякога не става.Браузера почти няма значение,само да знаеш как да го настроиш.

Roshko

Цитат на: batalov80 - Петък, 02 Август, 2013, 14:01:38

По тези въпроси чичко гугъл ще ти помогне колега.Ползвам проксита,но понякога не става.Браузера почти няма значение,само да знаеш как да го настроиш.

Е... па щом ще си общуваме с гатанки... ок. Туй не ми е силата... Успех!

American

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Четвъртък, 01 Август, 2013, 19:39:20
, каква му е работата на проксито,

1. Проксито дава възможност да се разхождаш по интернет до известна степен анонимно, защото ако се опитат да те проследят ще стигнат до прокси сървъра през който ти си минал за да стигнеш до сайта който са те следили. За да те хванат трябва да ровят и лог-овете на прокси сървъра, но ако си "минал" през прокси локирано на другия край на планетета или в някойя джигитайска страна ще им бъде почти невъзможно.

2. Второто приложение на проксито е да се "заобиколи" порт 80 което е http интернета за браузъра. Много интернет доставчици пренасочват порт 80 към техния сайт с подкана да си платиш например, а интернет напрактика продължаваш да имаш.

3. навремето когато имаше пет сайта и в разни локални мрежи админите пускаха прокси сървър за кеш-иране на сайтовете които потребителите посещават. Така както браузърите имат кеш, за да не се налага да "дърпа" пак цялото съдържание на сайта който посещаваш всеки ден. По този начин админите намаляваха интернет трафика си към доставчика, тогава нета беше слаб етц.

4. Прозрачно прокси. Админа има за цел да филтрира дадени сайтове или да шпионира потребителите си. Прозрачно е защото е пуснато на порт 80 което изглежда като че директно се свързваш с интернет.
smoking gun

batalov80

Щом ползваш интернет,независимо по какъв начин,скайпа ти е в кърпа вързан.А за прокситата-това е друга тема.Но колкото и да си добър да се скриеш има и по-добри от теб да те открият.Абе компютъра ти е като номер на кола.

batalov80