• Welcome to Форум на българските шофьори.

Sкoda Fabia 1.2 12v

Започната от Rammbon, Сряда, 24 Юли, 2013, 20:44:44

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Rammbon

Sкoda Fabia 1.2 12v , произведена 2010г. Като на снимката.
Проблем с инжекторите. Двигателя е с 3 цилиндъра, първия и 3-я инжектор пропускат гориво , когато се кара на газ. Газовото е за пълна инжекция и работи перфектно, като изключа бензиновата помпа. Ако се сложи прекъсвач на тази помпа, на ECU  се трупат много грешки и двигателя прекъсва дори и на бензин след 400-500км. Газовото е още в гаранция и от сервиза не позволяват да се монтират разни странични ключета, за да не отпадне гаранцията. Помогнете да намеря 2 нови инжектора . Двигателя е CGP115689 нa 196000km.

Rammbon

ivopifeca

А сега де!Мързе те да си стегнеш 132-ката...са се занимавай с тия глупости ;)

ivopifeca

Rammbon

Иво, 132-то  е Ретро и не е за каране всеки ден понякога и на  стотици километри. Шкодака е новичък, но и вече към износване на тези почти 200000км за 1.2 мотор. Не им знам характеристиките на тези инжектори, а от сервизите на Шкода не дават инфо. Намерил съм тунинговани, но там трябва и по-мощна бензинова помпа, нагласяне на ECU и др. Един цирк и куп пари, за да се направи икономия от горивото с това газово.

ivopifeca

Е така си е,икономията иска инвестиция понекога.

Цитат на: Rammbon - Четвъртък, 25 Юли, 2013, 07:34:13
Иво, 132-то  е Ретро и не е за каране всеки ден понякога и на  стотици километри. Шкодака е новичък, но и вече към износване на тези почти 200000км за 1.2 мотор. Не им знам характеристиките на тези инжектори, а от сервизите на Шкода не дават инфо. Намерил съм тунинговани, но там трябва и по-мощна бензинова помпа, нагласяне на ECU и др. Един цирк и куп пари, за да се направи икономия от горивото с това газово.
Да ти кажа,че понякога грешиме с тези становища за ретро-класическите ни автомобили...Аз също така с моята Алфа,взех си я да си я карам само почивните дни не за ежедневка-грешка!Трябваше да си я имам само нея и да си я карам всеки ден-така пълноценно и се радваш,доставя ти удоволствие всеки ден,а и цялото ти внимание е насочено само към нея.Иначе се застоява понякога с месец и повече.Просто не сме дорасли да поддържаме по 2-3 автомобила в добро състояние.Карай си класиката всеки ден и си я поддържай само нея,ама аз гледам от другите- тая за всеки ден,тая за празниците...глупости!

ivopifeca

Поредни публикации!!!

ИванТ

Ако може да бъде предоставен номер на рамата на този автомобил, за да имаме по-точна представа. Може и на лично съобщение.
Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

ziladjiata

Тва къде е с  по-малко от 4 цилиндъра ми го не фалете.

micyri

Rammbon,аз съм шкодажия от много време.Темата е от преди 3 г. ,но ако още караш шкода пиши,ще ти дам съвет и помощ.

Rammbon

Цитат на: micyri - Понеделник, 14 Март, 2016, 14:40:08
Rammbon,аз съм шкодажия от много време.Темата е от преди 3 г. ,но ако още караш шкода пиши,ще ти дам съвет и помощ.
Разделих се със шкодака преди година. Сега съм се загледал към новите Октавия RS,  но само гледам още.
Благодаря за желанието да помогнеш!

Rammbon