• Welcome to Форум на българските шофьори.

Казус относно 561

Започната от Roshko, Събота, 03 Август, 2013, 15:14:15

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Законно ли е?

Може, няма проблем!
Не може, противозаконно е!

Roshko

Правя 45 часа пауза, нямал съм намалени седмични паузи преди това.
Тръгвам в 00ч в понеделник - карам един час и спирам. След 11 часа пауза се връщам, пак за един час и пак започвам 11 часа пауза. За 24 часа имам общо два пъти каране по един час и две паузи от по 11 часа всяка. И така до 00ч в неделя - шест 24-часови периода.
Може да изглежда изопачен въпросът, но е с цел да  бъдат изчистени всякакви двусмислия.

Моля, ако някой реши да даде мнение, то нека бъде подкрепено с доказателства, но не от типа - един колега го глобиха или аз така карам и нямам грижи...!
Благодаря!

Roshko

admin

Според мен всичко е наред, тъй като имаш съответните почивки след шофиране.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Roshko

Цитат на: admin - Събота, 03 Август, 2013, 15:17:13
Според мен всичко е наред, тъй като имаш съответните почивки след шофиране.

Според колега: "Това са 12 шайби, 12 карания, 12 работни дни. Не можеш в 24 часа да започваш нов работен ден."
Мойте аргументи по нататък, да не изтървем съспенса...
Залогът е 100е, дали ше олекна или ще спя спокойно... риторичен въпрос, но нека видим останалите какво ще кажат...

Бриги Магнито

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Събота, 03 Август, 2013, 15:26:44
Не можеш в 24 часа да започваш нов работен ден."

Tва де го четеш?

Язека както знаете регламенти не четем ,ма мое се почне нов ден и как го мъца колегата час кара 11 почива и па така се поучава,че мое и да се врътнат два работни дни в рамките на 24 часа,проблема е,че сака 45 часа пауза след третио 24 часов период и те така,чудим се само 8 работни седмици у месеца как ,че приемат компетентните органи,но твърдо мислим ще ги щът(лаф на Виталий) ако ли пъ ги нечат баш с 100 евра нема шанс да се мине,но тва е тема на друг разговор.

Не мое да не спамнем ,нищо че не съм компетенция

kron

Не разбирам какъв е проблема колега,в рамките на шест 24часови периода спираш за голяма пауза,това че имаш 7 или 8 работни дни не е никакъв проблем.Имаш паузите нямаш надвишаване на работните часове за 24 часа карай и си свиркай.

Бриги Магнито

Цитат на: kron - Събота, 03 Август, 2013, 16:54:08
това че имаш 7 или 8 работни дни не е никакъв проблем ...
А тука вече съм чувал,че боли много  ;) шест иди дойди ма 7 и 8 без седмична паузица е скъпичко и болело,така съм чувал де  ;)

Roshko

Цитат на: Бриги Бичкията - Събота, 03 Август, 2013, 17:06:16
А тука вече съм чувал,че боли много  ;) шест иди дойди ма 7 и 8 без седмична паузица е скъпичко и болело,така съм чувал де  ;)

Те така думат и колегите, били ги глобявали солено у Франсе...
Не можело съм да тръгна в Неделя в 20 и да карам до Събота 20 - били седем работни дни, демек всички дни от седмицата съм карал... Някой чете 561 като дявола евангелието, ама не знам кой, ние или полицаите или всички...

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Събота, 03 Август, 2013, 15:14:15
Правя 45 часа пауза, нямал съм намалени седмични паузи преди това.
Тръгвам в 00ч в понеделник - карам един час и спирам. След 11 часа пауза се връщам, пак за един час и пак започвам 11 часа пауза. За 24 часа имам общо два пъти каране по един час и две паузи от по 11 часа всяка. И така до 00ч в неделя - шест 24-часови периода.
Може да изглежда изопачен въпросът, но е с цел да  бъдат изчистени всякакви двусмислия.

Моля, ако някой реши да даде мнение, то нека бъде подкрепено с доказателства, но не от типа - един колега го глобиха или аз така карам и нямам грижи...!
Благодаря!

Не знам дали напразно ще пиша. Напоследък, колкото усилия да правиш, трудно ме разбира! Ще пробвам пак!

Този въпрос съм го задавал и преди, повечето хора казват, че не можело. Точно 12 работни дни е трудно да се направят, защото този пример който си го дал, може да се събере и в един петнайсе часов ден, като дори ще има 3 часа почивка в него. Единствено, начало/край на държава би разграничило един ден от два.
     Аз не виждам никакъв проблем за това. Правил съм го и преди, но не са ме проверявали. Сега карам предимно Румъния, там често карам по седем дена и често спирам в последните минути на 144-тия час! Проверявали са ме много пъти и дори забележка не са ми правили. Скоро имах пак седем дни, с шест почивки. Две бяха "чисти" 9 часа, другите бяха "3+9". Провериха ме на Клуж-Напока, всичко е наред.

И аз съм "слушал" от колега работил в Европа, че е правил по 8 и 9 дни в седмицата и е проверява, без забележки!
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

МИНКО ИЛЧЕВ

Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!