• Welcome to Форум на българските шофьори.

Philips 22 DC730

Започната от Rammbon, Неделя, 04 Август, 2013, 08:25:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Rammbon

Монтирах си стерео радио Philips 22 DC730 в камиона. На буксата за телефон вързах радиостанция, за да може като има повикване от някой и радиото да се заглушава. Но се случи нещо неочаквано. Всичко беше ОК до момента в който потеглих. Радиото си работи перфекто на 4 Hi-Fi колони, при сигнал от радиостанцията заглушава аудиото и на говорителите се чува повикването, запалих мотора пак всичко работи, но като потегля и на екрана на радиото изписва TELEPHON, в случая се включва само сигнала от станцията. Шах и мат. Като спра и радиото си свири. Къде да търся проблема? Ето го на снимката, за инфо.

Rammbon

admin

Разгледай всички кабели и виж дали няма някой излишен, който да идва от датчик за движение. Ако откриеш нещо подобно, прекъсни го за проба.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: Rammbon - Неделя, 04 Август, 2013, 08:25:58
Монтирах си стерео радио Philips 22 DC730 в камиона...

Аз не мога да си го представя така да работи! Нещо като да слушаш музика от навигацията, през радиото и навигацията да работи. Усилил си музиката и по някое време ти "кресне" завий... Има фонови шумове, при които нормално би си намалил станцията и радиото да свири.

Да използвам темата да се оплача от Филипс. С уговорката, ако такава марка монтират в МАН. Като изпише "търся" и не го търси повече, нищо не можеш да направиш, освен да го изключиш!
     Много по-практични са тези с нарисуваната "синя точка" и носещи същото име.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

batalov80

По принцип не трябва да се получава това.Но аз съм забелязал,че когато оставя gsm-a до телевизора и когато ме набират в говорителите на телевизора започва на писука,независимо,че гледам телевизия в този момент.Същото се получава и когато изключвам телефона си и съм близко до тв-то.Може би близостта им има значение.Електрониката в колата също има значение.Може да се наложи да се екранират кабели.А и както предложи админа да се откачват един по един кабели.Иска се проверка на място от човек занимавал се с това.

Rammbon

Това радио го свалих от Порше 944. В колата имаше GSM Nokia и радиото когато свири и прозвъни телефона, на диспея на радиото изписва ТELEFON и звука му леко се намаля и от говорителите се слуша раговора от GSM-а. Така би трябвало и работи със станцията, но нещо нестава. Станцията се връзва към радиото само е 2 кабела, тези които са за говорител, така беше и в колата . Немога да схвана, защо спира да работи радиото, когато камиона е в движение и се включва само на станцията/телефон, а като спра дори и с работещ мотор, радиото просвирва. 

bojo

Цитат на: Rammbon - Неделя, 04 Август, 2013, 15:44:48
Това радио го свалих от Порше 944. В колата имаше GSM Nokia и радиото когато свири и прозвъни телефона, на диспея на радиото изписва ТELEFON и звука му леко се намаля и от говорителите се слуша раговора от GSM-а. Така би трябвало и работи със станцията, но нещо нестава. Станцията се връзва към радиото само е 2 кабела, тези които са за говорител, така беше и в колата . Немога да схвана, защо спира да работи радиото, когато камиона е в движение и се включва само на станцията/телефон, а като спра дори и с работещ мотор, радиото просвирва. 
Малко е наивно наистина,предполагам,че сигурно и си пробвал,но за всеки случай да попитам-възможно ли е тези два кабела,които идват от станцията към радиото да си ги свързал на обратно(плюс и минус) и сега да ти дава някаква оттечка?
Божо

bojo

Божо