• Welcome to Форум на българските шофьори.

Акт за изгоряла крушка

Започната от 455115, Понеделник, 05 Август, 2013, 23:10:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

МИНКО ИЛЧЕВ

Може причината да е просто некомпетентност, на полицаите! Колега, го спрели с камиона и ремарке, на магистрала в България, с 88 км/ч. Казали му ще му пишат акт за превишена скорост. След дълги обяснение и консултация с правилника, се съгласили, че е допустима тази скорост. Коментара им бил: "Знаеш ли колко актове сме написали?"
     Преди имаше вицове за милиционери, коментираше се интелигентността им. Какво да кажем за колегите ни, като 70-80%, нямат на идея каква е допустимата скорост в БЪЛГАРИЯ, по съответния тип път, на возилото в което са денонощно!!!
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

МИНКО ИЛЧЕВ

Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

batalov80

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Петък, 09 Август, 2013, 22:24:42
     Може причината да е просто некомпетентност, на полицаите! Колега, го спрели с камиона и ремарке, на магистрала в България, с 88 км/ч. Казали му ще му пишат акт за превишена скорост. След дълги обяснение и консултация с правилника, се съгласили, че е допустима тази скорост. Коментара им бил: "Знаеш ли колко актове сме написали?"
     Преди имаше вицове за милиционери, коментираше се интелигентността им. Какво да кажем за колегите ни, като 70-80%, нямат на идея каква е допустимата скорост в БЪЛГАРИЯ, по съответния тип път, на возилото в което са денонощно!!!

Това е най-точното мнение.Но от некомпетентността патим ние.Това се отнася за почти всичко в живота ни."Ще ти покажа с кой си имаш вземане-даване"!Изгуби се човечността и взаимопомощта между хората.Фразата-доброто ще надделее-дай Боже.

batalov80

матадора

Цитат на: Jack77 - Вторник, 06 Август, 2013, 23:05:07
В една проста Румъния ми беше изгоряла крушката и Васко не ми даде сам да си я сменя, а той ми я смени. Не им се давайте на просяци.
Имах подобен случай в Турция преди десетина години.Турският полицай ме придружи да най-близката бензиностанция,изчака ме да си купя крушка и да я сменя,и след като видя,че въпреки това фарът не светва,ме посъветва да преспя на бензиностанцията и едва сутринта да продължа.
Ако съдбата ти обърне гръб...бъди търпелив,изчакай я да се наведе!

batalov80

Цитат на: матадора - Неделя, 11 Август, 2013, 08:11:05
Имах подобен случай в Турция преди десетина години.Турският полицай ме придружи да най-близката бензиностанция,изчака ме да си купя крушка и да я сменя,и след като видя,че въпреки това фарът не светва,ме посъветва да преспя на бензиностанцията и едва сутринта да продължа.

Чужбина,та чужбина.Абе хора ние живеем тук и не ми дреме какво става в Мамалигария или при фесовете.Въоръжете се и като не Ви изнася-един некадърник по-малко...

lefterow

По повод на тази тема ще споделя един случай.Един от шофьорите ми във фирмата пътува от Карлово за Пловдив.Но пътя от разклона за Хисаря до Пловдив  беше ремонтиран и имаше знах забранено влизането.Но някои коли-влизаха в тоя участък-други не.Полиция нямаше в този район.След няколко километра той среща полицията,но интересното,че спирането в забранения участък се извършва изборно от полицаите,които са двама.Колата е спряна и написан акт за 100 лева.Шофьора отказва да подпише акта с обяснението-че само него са спряли,а другите са пропуснати от тях.Какво направихме ние.Те ни съдиха и съда ни потвърди акта.Не обжалвахме,а изчакахме 3 годишен давностен срок и когато проверихме след този срок делото беше закрито.Така и не платихме парите.

Красимир Тодоров

Стоиле, приятелче, няма как да не си платиш фиша.  ;D Един ден като ти изтече книжката и идеш да си вадиш нова ще разбереш, че има неплатени фишове - нема книжка. И нема на кой да се жалваш... над тия нема никой.
С акт по-има шансове в съда. С фиш на място подписан от него - никакви.

Красимир Тодоров