• Welcome to Форум на българските шофьори.

Ерманос Ларедо - Испания

Започната от bibi70, Събота, 10 Август, 2013, 09:36:26

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

bibi70

Здравейте може ли някой да ми каже нещо за фирмата.Има ли работещи в тази фирма ?

bibi70

Seksislav

Фирмата е хубава но трябва да знаеш задължително испански  :)
;)

Seksislav

;)

driver1

Цитат на: bibi70 - Събота, 10 Август, 2013, 09:36:26
Здравейте може ли някой да ми каже нещо за фирмата.Има ли работещи в тази фирма ?

Фирмата е базирана в едно градче в близост до Сантандер - Сев.Испания. С подбора шофьорите се занимава Франсиско (мисля, че това е единия от братята), испанец, женен за българка. Говори перфектно български. Във фирмата работят доста българи, а също и унгарци, за други не знам. Автопарка им е доста стегнат. Имат и собствена поддръжка. Редовно, но мизерно заплащане. Има си ограничена група от хора, успели да се сближат с когото трябва, получаващи желани наряди, осигуряващи им прибиране у дома през уикенда. Доколкото знам, спазват се в общи линии часовете за управление. Но си третиран като вещ, продължение на педалите и никога не се отчита личния ти интерес, ако ти се наложи да се прибереш и да свършиш за един предиобед някаква лична работа. Преди години фирмата съдействаше на шофьорите да си наемат квартири колективно в които живееха по няколко души и си деляха разходите. Сега не знам как е, но и без друго прибиранията, дори за душ, са си трудна работа.
    Всички тези неща ме възпряха преди няколко години да започна работа при тях, макар, че в отговор на кандидатурата ми, ми се обади лично този Франциско за да ми каже, че съм одобрен и да ми предложи да започна.
    Има текучество обаче - познавам няколко колеги, които избягаха оттам, включително и диспечерка, бивша колежка в България. А кой бяга от хубаво...
   И една забележка: името на фирмата е "Hermanos Larredo", произнася се ЕРМАНОС и означава Братя Ларедо.

bibi70

Благодаря за информацията.Понеже съпруга ми работи в Испания, но на БГ договор и се прибира веднъж в годината, търси си работа на Испански договор, за да може и ние да отидем там.Той се интересуваше за тази фирма.Знаем, че е трудно да започнеш работа в испанска фирма без да ти съдейства някой.Ние сме от Враца и ако има някой врачанин който да ни съдейства дори и за друга фирма ще сме много благодарни.Във фирмата която работи заплащането е добро, но това, че сме разделени е много трудно.Това му тежи най-много.

rider777

Не е испанец а е кубинец учил в България и от там знае езика,,,,, на 15 000 километра заплатата ти е точно 3150€ ,,,,,,,,,,, малко останаха фирмите, които дават тези заплати   http://www.vbox7.com/play:d39fd9ba98
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

driver1

Цитат на: rider777 - Събота, 10 Август, 2013, 14:50:57
Не е испанец а е кубинец учил в България и от там знае езика,,,,, на 15 000 километра заплатата ти е точно 3150€ ,,,,,,,,,,, малко останаха фирмите, които дават тези заплати   http://www.vbox7.com/play:d39fd9ba98

хахахаха, ше ме спукаш от смех! :) :) :)

bibi70

Никой не взима такива пари беше едно време.Кой работи там твои приятели ли.Дай контакти за повече информация.Благодаря предварително!

driver1

Цитат на: bibi70 - Събота, 10 Август, 2013, 15:38:57
Никой не взима такива пари беше едно време.Кой работи там твои приятели ли.Дай контакти за повече информация.Благодаря предварително!

Ако въпросът е към мен, не мога да помогна. Имах няколко колеги още от България, които работеха там и на двама от тях дори съдействах да се махнат от там и да започнат във фирмата в която работех по онова време и бяха много доволни, че се отървават, но това беше преди няколко години и вече съм загубил връзка.
  Що се отнася до това смайващо ЕШК - 3150евро за 15000км. просто няма да го коментирам и ще го приема за зле избран момент за хумор...

batalov80

Цитат на: rider777 - Събота, 10 Август, 2013, 14:50:57

Клипчето е добро,но кубинеца не е стока.И той е от робовладелците-българи.Жив мангал.

rider777

Пако Ахмака и в момента бачка там,,, питайте и кубинеца за заплатите в Ерманос Ларедо,,, на 15 000километра заплатата ти е 3150€ ,,, може да се смеете колко си искате,,,,,,,,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

driver1

Цитат на: rider777 - Събота, 10 Август, 2013, 18:40:25
Пако Ахмака и в момента бачка там,,, питайте и кубинеца за заплатите в Ерманос Ларедо,,, на 15 000километра заплатата ти е 3150€ ,,, може да се смеете колко си искате,,,,,,,,,,,,,,

...А аз съм Бенджамин Франклин!...:) :) :)

rider777

orakul1

Пако ахмака както го наричаш колега,откога не си разговарял с него.Аз говорих преди седмица,и много се оплаква.Не може 1800евро да докара.Не го пускат да прави км.режат км,карат ги да карат,знаете как.Иска да се маха,питаме за една друга фирма кам Лорка.Казах му моето мнение.А можеш да попиташ брат си Наско,аз думи напразно не казвам.

rider777

Пако и в момента е на линия на скайп ама съм си седнал със семейството на маса и ич нямам желание да говоря с него,,, А Наско за какво да го питам ???

bibi70

ами наздраве  тогава и ние сме на маса. благодаря за информацията

bibi70