• Welcome to Форум на българските шофьори.

Камионът ми презарежда

Започната от DIVAKKAT, Понеделник, 12 Август, 2013, 14:56:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

DIVAKKAT

Камионът е Скания 2003 124L. Акумулаторите ми постоянно врят, а зареждането е 28 волта. Смених акумулаторите с нови същата работа. Има четки на динамото. На отзовалите се благодаря.

DIVAKKAT

lefterow

Цитат на: DIVAKKAT - Понеделник, 12 Август, 2013, 14:56:42Камионът е Скания 2003 124L. Акумулаторите ми постоянно врят, а зареждането е 28 волта. Смених акумулаторите с нови същата работа. Има четки на динамото. На отзовалите се благодаря.

Огледай схемата на зареждане внимателно и провери всеки елемент внимателно.Не само четките на динамото могат да са проблем.За да се убедиш в изправността на динамото,което произвежда тока на заряд го тествай първо него,а след това другите елементи.Най-бързо става със замяна с ново.Дано не си повредил акумулаторите.Успех.

lefterow

admin

Цитат на: DIVAKKAT - Понеделник, 12 Август, 2013, 14:56:42Камионът е Скания 2003 124L. Акумулаторите ми постоянно врят, а зареждането е 28 волта. Смених акумулаторите с нови същата работа. Има четки на динамото. На отзовалите се благодаря.

А премери ли и тока на зареждане? Възможно е да имаш дефектни диоди в изправителя на генератора. Най-добре отиди при специалист, който ще отстрани проблема преди да си повредил акумулаторите.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

lefterow

Практиката,показва,че започне ли  да кипи акумулатор-сменяй го и него и динамото.Дано не греша.Късмет..

lefterow