• Welcome to Форум на българските шофьори.

Хипермаркети - за и против

Започната от batalov80, Вторник, 27 Август, 2013, 10:03:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

batalov80

Аз съм против чуждите хипермаркети.Да,осигуряват някакви работни места.А каква ни е ползата от тях .Според мен се облагодетелстват определени кръгове.Голяма част от оборотните средства изтичат зад граница.Бих желал съфорумците да споделят своето мнение.

batalov80

admin

Цитат на: batalov80 - Вторник, 27 Август, 2013, 10:03:29
Аз съм против чуждите хипермаркети.Да,осигуряват някакви работни места.А каква ни е ползата от тях .Според мен се облагодетелстват определени кръгове.Голяма част от оборотните средства изтичат зад граница.Бих желал съфорумците да споделят своето мнение.
Като нямаше хипермаркети, по-добре ли беше? Някой пречи ли на българските предприемачи да откриват подобни вериги магазини? Имаш ли представа каква анархия цари в магазините СВА? Не знам точно каква верига са като собственост, но етикетите на стоките са достойни за Книгата на Гинес за най-подла измама в магазин.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

batalov80

Цитат на: admin - Вторник, 27 Август, 2013, 13:52:41
Като нямаше хипермаркети, по-добре ли беше? Някой пречи ли на българските предприемачи да откриват подобни вериги магазини? Имаш ли представа каква анархия цари в магазините СВА? Не знам точно каква верига са като собственост, но етикетите на стоките са достойни за Книгата на Гинес за най-подла измама в магазин.
Ами то един търговец ако не те измами,няма как да спечели.Но парите не се въртят в страната ни,а отиват другаде.А това,че наши бизнесмени не се връзват на тоя хал-губим ние.Та и политиците май трябва да си внасяме.

admin

Тъкмо по темата и точно от днес.

http://e-vestnik.bg/18501/da-zatvorim-hipermarketa-v-sabota-i-nedelya-kakvo-porazhda-tazi-prostotiya/

P.S. А телените мрежи по границите ще връщаме ли?

Тариката

В нашата държава не се сещам едно нещо да е както трябва!
До колкото знам в Чехия са затворени хипермаркетите в неделя-за да направят приход и местните предприемачи.
Преди около унгарските производители на плодове и зеленчуци им извиват ръцете ЕНА-гърци и да не изброявам австрийци и германци,така унгарците се обединяват за да продават собствената си продукция и създават  СВА.
Поляците/нищо ,че са в ЕС/и сърбите имат споразумение за безмитен внос на плодове и зеленчуци с Евразийски съюз/Беларус,Русия и Казахсан/.
Румънците проследяват плодовете и зеленчуците от границата до хипермаркетите и начисляват ДДС-така се борят с контрабандат,а ние-ние НИЩО!!!

batalov80

Цитат на: admin - Вторник, 27 Август, 2013, 18:28:34
Тъкмо по темата и точно от днес.

http://e-vestnik.bg/18501/da-zatvorim-hipermarketa-v-sabota-i-nedelya-kakvo-porazhda-tazi-prostotiya/

P.S. А телените мрежи по границите ще връщаме ли?

Това е глупост на глупостите.Защо да се връщат неща на които е изпитано неудачността им.Бъдещето е на професионализма и по-добрия.А не на завистника и интриганта.Интересно е това,че толкова ли сме слаби в тая сфера та допускаме чуждо участие.Аз смятам,че не е така.

admin

Да ви кажа честно, колкото и да защитавам чуждите вериги поради подредените им магазини и сравнително ниски и конкурентни цени, напоследък повече пазарувам от квартални магазини и купувам предимно българска продукция. От време на време даже си купувам и домашно произведени продукти като мляко, сирене, мед и разни други неща. Та в тази връзка няма да е лошо българските производители да се ориентират към създаване на някакви задруги, откриване на малки магазинчета, пък купувачите ще си дойдат сами. Но не ми се иска да се връща онова време, когато за почти всяка стока се налагаше продавачката да се катери по рафтовете и да се мръщи, докато реша дали ще я купя.

admin

batalov80

Цитат на: admin - Вторник, 27 Август, 2013, 23:18:48
Да ви кажа честно, колкото и да защитавам чуждите вериги поради подредените им магазини и сравнително ниски и конкурентни цени, напоследък повече пазарувам от квартални магазини и купувам предимно българска продукция. От време на време даже си купувам и домашно произведени продукти като мляко, сирене, мед и разни други неща. Та в тази връзка няма да е лошо българските производители да се ориентират към създаване на някакви задруги, откриване на малки магазинчета, пък купувачите ще си дойдат сами. Но не ми се иска да се връща онова време, когато за почти всяка стока се налагаше продавачката да се катери по рафтовете и да се мръщи, докато реша дали ще я купя.

А има такива цени по-ниски от производственните.Това не е ли съмнително.Или на който са му слаби "кравите"-чао.Не е ли това нелоялна конкуренция.А дали не се перат нечии пари?Абе тия германци винаги са ни смятали за никой.Та такива като тях гледат да ни затрият.Това се отнася и за англичаните.Но това е друга тема.

admin

Цитат на: batalov80 - Четвъртък, 29 Август, 2013, 09:01:07
А има такива цени по-ниски от производственните.Това не е ли съмнително.Или на който са му слаби "кравите"-чао.Не е ли това нелоялна конкуренция.А дали не се перат нечии пари?Абе тия германци винаги са ни смятали за никой.Та такива като тях гледат да ни затрият.Това се отнася и за англичаните.Но това е друга тема.
Мислиш ли, че който и да магазин продава на цени, по-ниски от тези на производителя? Кое точно е съмнително? Метро пере пари? Това, че са намерили врата в полето и я заобикалят, не означава, че нарушават закона. Къде е държавата да проверява дали се спазват законите? Защо не въведоха почасови ставки за заплащане на труда? И защо мислиш, че точно германците ни смятат за никои? Не разбирам кое точно в политиката на големите вериги не ти харесва.

batalov80

Цитат на: admin - Четвъртък, 29 Август, 2013, 09:21:35
Мислиш ли, че който и да магазин продава на цени, по-ниски от тези на производителя? Кое точно е съмнително? Метро пере пари? Това, че са намерили врата в полето и я заобикалят, не означава, че нарушават закона. Къде е държавата да проверява дали се спазват законите? Защо не въведоха почасови ставки за заплащане на труда? И защо мислиш, че точно германците ни смятат за никои? Не разбирам кое точно в политиката на големите вериги не ти харесва.

Мога да те опонирам по много въпроси за германците.Там завърши,работи и живее братовчедка ми със семейството си вече 7 години.Мислеше да се върне да живее у нас,но се отказа.Тук е по-лошо.Как си представяш компютърен специалист да го изнудват да работи 50 часа непрекъснато.А  имали я държавата у нас?Но тъй като темата,която създадох е друга именно затуй не вярвам в тяхната лоялност.Те се обвързват с нашата власт,която никога не е мислила за сънародниците си.

SEMPER

В Германия големите магазини са затворени в неделя.

В Метро и Селгрос обикновен гражданин не може да припари, там пазарят само фирми.

Турските магазини също са затворени.

Дюкяни, гаражи, барачки и други такива търговски обекти изобщо не съществуват.

Е това не е ли дискриминация тотална. Ма германците будали си падат и не протестират.

Ако случайно си останал в неделя без "ляп и пийне" отиваш на бензиностанцията и си плащаш поне двойно. Само смятайте - излиза че собствениците на магазини по бензиностанциите държат по някакъв начин за гърлото правителството и бундестага.

Само дето авторите на световната конспирация не са се сетили да включат и това в научните си трудове.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

admin

Цитат на: SEMPER - Четвъртък, 29 Август, 2013, 18:11:19
В Германия големите магазини са затворени в неделя.

По всяка вероятност си прав - поне в сайта на Лидъл е посочено, че в неделя не работят.

http://www.lidl.de/de/Unsere-OEffnungszeiten

SEMPER

Не само ЛИДЛ, всичко е затворено.

В Германия в неделя са отворени само църквите

И бензиностанциите по главните пътища.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

admin

Цитат на: SEMPER - Петък, 30 Август, 2013, 01:50:07
Не само ЛИДЛ, всичко е затворено.

В Германия в неделя са отворени само църквите

И бензиностанциите по главните пътища.

А дали това е продиктувано от някакво законово изискване или просто по традиция в неделя в Германия не се работи? Защото ми се струва, че у нас някой иска да въведе командна система във всяко отношение.

admin