• Welcome to Форум на българските шофьори.

ТИР кара 40 км.в насрещното по магистрала Тракия

Започната от todor_zhekov, Събота, 21 Септември, 2013, 02:21:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

rolly_s

Цитат на: driver1 - Събота, 21 Септември, 2013, 12:54:52
   Цистерната май е хранителна. А човекът е напълно неадекватен, обърнете внимание, че дори се е изпуснал, вижда се ясно. Пази Боже, да срещнеш такъв!
Ужас, сега го гледах на цял екран- вярно се е изпуснал. Болно и жалко ми стана. Добре, че няма пострадали. И нека всеки си даде сметка дали тая професия е за него, защото цената се заплаща с човешки животи.
Не ми казвай какво да правя, защото ще ти кажа къде да идеш

rolly_s

admin

Цитат на: driver1 - Събота, 21 Септември, 2013, 12:54:52
   Цистерната май е хранителна. А човекът е напълно неадекватен, обърнете внимание, че дори се е изпуснал, вижда се ясно. Пази Боже, да срещнеш такъв!

Още сутринта, докато гледах клипа видях, че се е изпуснал, но реших да не навлизам в такива пикантни подробности. Човекът всъщност вероятно има някакъв проблем и се питам дали има начин да му помогнем с нещо. Ако е регистриран тук или пък някой го познава, нека да сподели.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

rolly_s

Цитат на: admin - Събота, 21 Септември, 2013, 14:05:26
Още сутринта, докато гледах клипа видях, че се е изпуснал, но реших да не навлизам в такива пикантни подробности. Човекът всъщност вероятно има някакъв проблем и се питам дали има начин да му помогнем с нещо. Ако е регистриран тук или пък някой го познава, нека да сподели.
Звънях на редакционния телефон, на отдел новини, на централа- никой не отговаря. Активна почивка са явно. Не се сещам къде другаде можем да получим информация, давайте идеи.

driver1

Цитат на: admin - Събота, 21 Септември, 2013, 14:05:26

Аз не виждам какво могат да помагат колеги в този случай? Тук са нужни психолози, които да проведат тестове за пригодността на колегата за дейността, която извършва. Съчувствам му от човешка гледна точка, че може да загуби работата си, чрез която вероятно изхранва семейството си, но пък ми е много чуждо да разсъждавам като член на секта - и заради това, че ми е колега, да се опитвам да намеря оправдание за случая.
   Подложил е на опасност, волно или не, живота на много хора. Следва да понесе последствията и да бъде отстранен от пътя в случай, че се докаже, че е непригоден професионално.

ziladjiata

Е за тва в другия форум коментираме с един пенсионер стар колега.Просто специално за международните шофьори трябва да си остане да се пенсионират на 57г и да не се допускат да работят след пенсия тази работа.Даже ако трябва да се санкционират и чорбаджийте назначили пенсионер да бачка като международен шофьор.Но за съжаление едва ли ще стане това някога все пак живееме в абсурдистан (България страната на абсурдите).

rolly_s

Цитат на: driver1 - Събота, 21 Септември, 2013, 14:52:32
   Аз не виждам какво могат да помагат колеги в този случай? Тук са нужни психолози, които да проведат тестове за пригодността на колегата за дейността, която извършва. Съчувствам му от човешка гледна точка, че може да загуби работата си, чрез която вероятно изхранва семейството си, но пък ми е много чуждо да разсъждавам като член на секта - и заради това, че ми е колега, да се опитвам да намеря оправдание за случая.
  Подложил е на опасност, волно или не, живота на много хора. Следва да понесе последствията и да бъде отстранен от пътя в случай, че се докаже, че е непригоден професионално.
Точно тук мисля, че грешиш. Нали се питаше докъде стига нашата толерантност? Ето до тук: да се спасява кой, както може. Аз мисля, че винаги може да се помогне. В случая си представям какъв шок изживява тоя човек в някоя килия.

ziladjiata

А що се не питаш къф шок щеше да изпитва ако беше затрил некое семейство.

rolly_s

Цитат на: ziladjiata - Събота, 21 Септември, 2013, 15:13:54
А що се не питаш къф шок щеше да изпитва ако беше затрил некое семейство.
Винаги и за всичко се питам. И най-големият ми проблем е, че се поставям на мястото на другия. Наистина ли сте толкова безгрешни? Или имате застраховка от Всевишния? И след като ми задаваш тоя въпрос, да попитам- прочете ли моите постове по темата?

driver1

Цитат на: rolly_s - Събота, 21 Септември, 2013, 15:09:53
Точно тук мисля, че грешиш. Нали се питаше докъде стига нашата толерантност? Ето до тук: да се спасява кой както може. Аз мисля, че винаги може да се помогне. В случая си представям какъв шок изживява тоя човек в някоя килия.

Напротив! За каква толерантност може да става дума тук? Писах по това и в темата си за толерантността. Извършено е грубо нарушение на правилата, свързано със застрашаване живота на невинни хора. Аз не мога да помогна, не вярвам и някой друг оттук да може. Съпричастност към очертаващите се неприятности - да. Но само като си помисля, какво е можело да се случи...И не съм казал да се спасява всеки, кой, както може - споделих мнението си, че с този човек трябва да работят и тестват психолози, и да му дадат ясна насока за сферата в която трябва да продължи. Защото, ако е негоден за шофьор, утре може да се окаже насрещно срещу колата ви.

rolly_s

Цитат на: driver1 - Събота, 21 Септември, 2013, 15:36:11

Напротив! За каква толерантност може да става дума тук? Писах по това и в темата си за толерантността. Извършено е грубо нарушение на правилата, свързано със застрашаване живота на невинни хора. Аз не мога да помогна, не вярвам и някой друг оттук да може. Съпричастност към очертаващите се неприятности - да. Но само като си помисля, какво е можело да се случи...И не съм казал да се спасява всеки, кой, както може - споделих мнението си, че с този човек трябва да работят и тестват психолози, и да му дадат ясна насока за сферата в която трябва да продължи. Защото, ако е негоден за шофьор, утре може да се окаже насрещно срещу колата ви.
Предлагам да спрем. Не отричам, че това е така и не споря, че е невинен. Просто да не го съдим ние.

driver1

Цитат на: rolly_s - Събота, 21 Септември, 2013, 15:41:30
Предлагам да спрем. Не отричам, че това е така и не споря, че е невинен. Просто да не го съдим ние.

Точно това смятах да предложа. За мен темата е изчерпана - кой-каквото е надробил, следва да понесе последствията. Не съм го осъдил, други ще го направят. Но пък и не видях повод за оправдаване. А за толерантност пък - хич!

admin

Цитат на: driver1 - Събота, 21 Септември, 2013, 15:52:58
   Точно това смятах да предложа. За мен темата е изчерпана - кой-каквото е надробил, следва да понесе последствията. Не съм го осъдил, други ще го направят. Но пък и не видях повод за оправдаване. А за толерантност пък - хич!

И дума не може да става за оправдаване. Извършил е нещо изключително безразсъдно и в никакъв случай това не би могло да е плод на някаква грешка. Под помощ имах предвид нещо съвсем различно. Например тук във форума да споделяме за проблеми, които биха ни попречили да изпълняваме коректно професионалните си задължения.

Rammbon

Да, цистерната е под ADR и само за храни на температурен режим. Товарят ги на 22 градуса. При разтоварването, количеството се пресмята с формули , като се взема предвид колко е нето на кантара и на колко градуса се разтоварва. Но тази вече е била празна.

M.Traykov

Шофьорът е вече на свобода до колкото прочетох.Нищо ново под слънцето.
Да Ви кажа аз на какво попаднах в четвъртък.
Един "колега" тираджия каращ за Биомет ме засече напълно нарочно с ремаркето си на пътя Кулата-Петрич.После се опита да ме удари назад пак с ремаркето и като опитах да го изпреваря сви влекача и ме запуши напълно.Едва слезе от камиона беше пиян на кирка и щеше да се стигне до саморазправа най-брутална (поддръпна ме.Аз не реагирах,защото там го оставях.) Причината която ми каза е че съм го предредил на редицата на границата,което може и да е така(отвориха още една будка и аз си се наредих на нея зад още 2 камиона).Слезнаха други колеги от камиони и бусове и сичко се размина(следващия път ше има кръв и сополЕ заклевам се).Тръгнах да звъня на 112,но видях полицай на пътя казах им за случая,казах номера на камиона и т.нДали са направили нещо?Едва ли.
Питам се всички шофьори ли са такива.Не бях виждал подобно нещо преди.Видя ме че съм млад не си ли помисли че може да съм се объркал на границата (излизам за 3ти път към Гърция).

bizzart

Цитат на: Drifter - Неделя, 22 Септември, 2013, 21:53:04
Шофьорът е вече на свобода до колкото прочетох.Нищо ново под слънцето.
Да Ви кажа аз на какво попаднах в четвъртък.
Един "колега" тираджия каращ за Биомет ме засече напълно нарочно с ремаркето си на пътя Кулата-Петрич.После се опита да ме удари назад пак с ремаркето и като опитах да го изпреваря сви влекача и ме запуши напълно.Едва слезе от камиона беше пиян на кирка и щеше да се стигне до саморазправа най-брутална (поддръпна ме.Аз не реагирах,защото там го оставях.) Причината която ми каза е че съм го предредил на редицата на границата,което може и да е така(отвориха още една будка и аз си се наредих на нея зад още 2 камиона).Слезнаха други колеги от камиони и бусове и сичко се размина(следващия път ше има кръв и сополЕ заклевам се).Тръгнах да звъня на 112,но видях полицай на пътя казах им за случая,казах номера на камиона и т.нДали са направили нещо?Едва ли.
Питам се всички шофьори ли са такива.Не бях виждал подобно нещо преди.Видя ме че съм млад не си ли помисли че може да съм се объркал на границата (излизам за 3ти път към Гърция).
Виж сега това е биомет изпревари някои техен камион преди граница ще мине от горети малко им е да ги трепиш от биометя а до колкото колко си млад няма значение на пътя сме равни.

bizzart