• Welcome to Форум на българските шофьори.

Пушене в такси

Започната от admin, Неделя, 22 Септември, 2013, 15:58:15

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

drago_pavlov

Цитат на: rolly_s - Неделя, 22 Септември, 2013, 17:55:00
Задача от олимпиада по математика:-Ако ви се наложи да се придвижите от т.А до т.В за 1лв с обществения транспорт, защо аджаба да се качите в такси за 10лв? При положение,че не ви предоставя никакви екстри.
Отговори на задачата много:
- защото ще съм сам в таксито;
- защото не искам да ме блъскат и настъпват потни, вмирисани, пияни, надрусани, цигани, клошари или каквито други ползват градския транспорт, само защото минават гратис;
- защото имам 2 куфара с багаж, които е трудно да придвижваш сред горецитираните индивиди;
- защото зимата не е -10 в таксито, покрива не капе, не ми навява сняг във врата;
- защото не ми се чака 30 мин. на спирката при -10, за да се кача в автобус, в който е дори по-студено;
- защото ще стигна 5 пъти по-бързо;
- защото мога да си избера маршрут и няма нужда да обикалям 5 квартала и да спирам на всяка спирка за да се качат още от горецитираните индивиди;

Сега Илчев ще ме обори, ама той е карал 94 - свестни рейсове и студентки.  ;D

Иначе по темата:
Не пуша по принцип, в такси не пуша, а ако шофьора попита дали може да запали отговора е НЕ.

drago_pavlov

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: drago_pavlov - Петък, 11 Октомври, 2013, 09:07:03
- защото не искам да ме блъскат и настъпват потни, вмирисани, пияни, надрусани, цигани, клошари или каквито други ползват градския транспорт, само защото минават гратис;

Почти същото е, а може и по-лошо. Някой не само да мирише, а да смърди непоносимо. Вероятно в такси по-рядко има такива, те обикновено са неплатежоспособни. И затова са на безплатния транспорт (за тях).
     Не малко хора приемат за нормално да се пуши на такива "безплатни" места.

Освен "лек" дискомфорт за непушачите, има пепел изгорени седалки. И колкото и да е странно и пожари! А тези неща не са включени в цената на превоза!
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

МИНКО ИЛЧЕВ

Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

ivopifeca

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Четвъртък, 07 Ноември, 2013, 23:30:57
     Почти същото е, а може и по-лошо. Някой не само да мирише, а да смърди непоносимо. Вероятно в такси по-рядко има такива, те обикновено са неплатежоспособни. И затова са на безплатния транспорт (за тях).
     Не малко хора приемат за нормално да се пуши на такива "безплатни" места.

Освен "лек" дискомфорт за непушачите, има пепел изгорени седалки. И колкото и да е странно и пожари! А тези неща не са включени в цената на превоза!
Пожар може да стане и от късо съединение по инсталацията на таксито,и това нещо не е включено...в тарифата му.

admin

Цитат на: ivopifeca - Петък, 08 Ноември, 2013, 17:25:49
Пожар може да стане и от късо съединение по инсталацията на таксито,и това нещо не е включено...в тарифата му.

Проблемите по електрическата инсталация на едно такси са грижа единствено на собственика. Докато пожар, причинен от клиент, е проблем на самия клиент.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

ivopifeca

Да де,ама кога влизам в таксито и питам пуши ли се,и ми кажат-да... ???Значи кое е проблем на клиента,кое на "бакшиша" ???

boby1444

Цитат на: ivopifeca - Петък, 08 Ноември, 2013, 22:10:28
Да де,ама кога влизам в таксито и питам пуши ли се,и ми кажат-да... ???Значи кое е проблем на клиента,кое на "бакшиша" ???
Ами може да рискуваш едни 70стотинки за да си поръчаш такси,кеф ти за пушач,кеф ти за не пушач.

Люси

Цитат на: drago_pavlov - Петък, 11 Октомври, 2013, 09:07:03
Отговори на задачата много:
- защото ще съм сам в таксито;
- защото имам 2 куфара с багаж, които е трудно да придвижваш сред горецитираните индивиди;
- защото зимата не е -10 в таксито, покрива не капе, не ми навява сняг във врата;
- защото не ми се чака 30 мин. на спирката при -10, за да се кача в автобус, в който е дори по-студено;
- защото ще стигна 5 пъти по-бързо;
- защото мога да си избера маршрут и няма нужда да обикалям 5 квартала и да спирам на всяка спирка за да се качат още от горецитираните индивиди;

Сега Илчев ще ме обори, ама той е карал 94 - свестни рейсове и студентки.  ;D

Иначе по темата:
Не пуша по принцип, в такси не пуша, а ако шофьора попита дали може да запали отговора е НЕ.

Колега,я си поръчай такси от компания"Сокерс експрес 91280" и получаваш всички горепосочени екстри в 2кв.м. и оставаш доволен че си си поръчал такси,а относно пушенето в такси съм против както и аз да пуша така и водача на таксито да пуши независимо че и аз съм пушач също така мразя да пуша и да ми пушат и в колата и в камиона!!!

Люси