• Welcome to Форум на българските шофьори.

Жени и шофиране?!

Започната от МИНКО ИЛЧЕВ, Четвъртък, 03 Октомври, 2013, 02:09:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Yordan

Мислех въобще да не поглеждам тази тема защото е много спорна и може да се обсъжда много дълго и никога няма да се стигне до едно мнение.
Обаче напоследък гледам много се пише и реших да погледна за какво става въпрос  ;). Оказа се, че спора не е за жените шофьори а за жиците на тролеите в Плевен  ???.
Ще ви разочаровам защото мисля да пиша за жените шофьори.
Значи преди около 10тина години си говоря с един приятел който е бивш инструктор и му задавам въпроса "Кой хора са най-лошите шофьори". Честно казано очаквах отговор жените. Отговорът му беше " докторите и адвокатите. Тези хора имат някакво странно мислене и не стават за шофьори."
А сега моето мнение. Ако забелязвате последните години има доста жени зад волана и им се налага всеки ден да шофират, и се справят доста добре. А може би просто проблема на жените е бил във стажа. Преди години не са карали толкоз често и затова са били по-калпави.
Има едни големи самосвали обикновено ги ползват по кариерите карат по около 100 тона на български не зная как им се вика но на испански са Думпери. Виждал съм жена да кара такова нещо.
Като погледнеш трезво на някои неща и разбираш, че трябва да пийнеш...

Yordan

ziladjiata

Евала Драго добре ги тураш по местата им тия велики тесни специалисти.Не си ли забелязал че когато мнението на някой се различава от тяхното и почнеш да спориш с тях следват търкания на публикаций БАНове и т.н.

ziladjiata

admin

Не знам какъв стаж има въпросната жена, но снощи останах шокиран от некадърността й. Първо някакъв мъж изкара БМВ-то от паркинга, после й трябваха поне 2-3 минути, за да потегли. Естествено след изгасване на двигателя и последващо палене. Инструкции от страна на навигатора, наместване на седалката, оглеждане във всевъзможни посоки, все едно за първи път вижда кола.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Yordan

Цитат на: admin - Понеделник, 07 Октомври, 2013, 14:12:09
Не знам какъв стаж има въпросната жена, но снощи останах шокиран от некадърността й. Първо някакъв мъж изкара БМВ-то от паркинга, после й трябваха поне 2-3 минути, за да потегли. Естествено след изгасване на двигателя и последващо палене. Инструкции от страна на навигатора, наместване на седалката, оглеждане във всевъзможни посоки, все едно за първи път вижда кола.

;D По моя край казват, че " пустиняците и ситните камъние нема да се свършат никога". На мен ми се е случвало една бабка с чисто ново БМВ  :o да я чакам 3 светофара защото беше на наклон изкачване и не можеше да тръгне. Ама знам ли може и БМВ-то да е причината а не жените или просто смотаняци си има на всякаде.

rolly_s

Цитат на: Yordan - Понеделник, 07 Октомври, 2013, 14:28:42
;D По моя край казват, че " пустиняците и ситните камъние нема да се свършат никога". На мен ми се е случвало една бабка с чисто ново БМВ  :o да я чакам 3 светофара защото беше на наклон изкачване и не можеше да тръгне. Ама знам ли може и БМВ-то да е причината а не жените или просто смотаняци си има на всякаде.
Не знам дали ще ми повярвате, ама и мъже съм виждала такива, и то не един и двама. А познавам лично един, който рядко му се разминава на светофар да не го ударят- първо, че го чака да узрее, и второ- при опит за потегляне пуска и натиска съединителя, колата ту тръгва, ту лашка, ту спира. И все някой го удря. Изгниха му ламарините от изчукване и все отзад. Че некадърните шофьори няма да се свършат е ясно, но мисля, че близки и познати техни са длъжни в името на тяхната собствена сигурност, както и на околните- да ги убедят, че тая дейност не им се отдава. И няма защо да делите човечеството на мъже и жени, има можещи и неможещи, знаещи и лаѝци.
Не ми казвай какво да правя, защото ще ти кажа къде да идеш

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: drago_pavlov - Понеделник, 07 Октомври, 2013, 10:40:28
... И всичките тези умозаключения, родени с много напъни, винаги са подкрепени с цветущи изрази като цитирания по-горе.

Та ако трябва да обобщавам - нямам обща приказка с човек, който слага всичко под общ знаменател, базирайки се на популярни клишета, чути пред блока или на паркинга.

На никой не казвам какво да мисли. Ти си този който обясняваш кой мисли грешно! Пак ти казвам като не си съгласен можеш да ходиш в като искаш посока! Дори не казвам, че моето мнение тежи повече, което от твоята гледна точка (или стаж по улиците) е почти смешен сравнение с моя.

Слушам някой момичета на 16-17 години обясняват, че жените са добри шофьори! Почти същите като твоите аргументи - без факти!

На всички дали пример от практиката, благодаря! Прочетете и нагоре, аз също познавам много жени добри шофьори!!! Но са изключения.

Цитат на: ziladjiata - Понеделник, 07 Октомври, 2013, 14:08:00
Евала Драго добре ги тураш по местата им тия велики тесни специалисти.Не си ли забелязал че когато мнението на някой се различава от тяхното и почнеш да спориш с тях следват търкания на публикаций БАНове и т.н.

Да, евала на Драго, Драшка или съвсем друго, добре ме турга, намери ми мястото. Къде срещна, че е забранено различното мнение?! И с Администратора, не съм длъжен да съм на едно мнение!
     А ти, Зиладжия или Георги. Ако искаш да си толкова честен. Можеш да обясниш и на другите тези неща които ти си знаеш и ние приблизително! И дали можеш да ги наречеш различно мнение?!
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

drago_pavlov

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Понеделник, 07 Октомври, 2013, 15:00:43
       Слушам някой момичета на 16-17 години обясняват, че жените са добри шофьори! Почти същите като твоите аргументи - без факти!

На всички дали пример от практиката, благодаря! Прочетете и нагоре, аз също познавам много жени добри шофьори!!! Но са изключения.
Къде ги твоите факти???
Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Четвъртък, 03 Октомври, 2013, 02:09:03
    Казват, че им е трудна пространствената ориентация и затова предпочитат малките коли.
Това ли ти е факта???
"Казват"... Кой казва??? Бай Иван от Б вход??? Или "един на бензиностанцията"???
Да ти имам и фактите...

Аз ти дадох факти, за тоя дето при всяко паркиране удря по 1-2 коли. Вчера май ми е ударил и другата...

Ето ти "факти":
http://fakti.bg/avto/5758-mladite-myje-sa-po-loshi-shofyori-ot-jenite
http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/18095-jenite-sa-po-dobri-shofiori-ot-myjete/
http://www.vsekiden.com/38475/%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%B0-%D0%BF%D0%BE-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B8-%D1%88%D0%BE%D1%84%D1%8C%D0%BE%D1%80%D0%B8/

П.П.: "накой момичета" се пише някоИ момичета  ;)

rolly_s

Предлагам, а също и моля- тази тема да бъде заключена от Admin. Не мисля, че ще стигнем до консенсус, има -няма, жени-мъже. Старо колкото света. Да не говорим за 80% от мъжете, коѝто са превърнали жените си в робини- раждат, деца размъкват по градини, училища, торби, вдигат, слагат софри, бършат, лъскат след него, защото и чорапите си където пусне- там, и с всичко се блъска сама, защото той може да натиска три педала и да сменя скорости. Той е мъж, мъж и когато е в къщи е по гръб. А щом мислите по тоя начин, аз мога ли да си извадя заключение за вашите съпруги? Или ,,тя моята е добра, ама всички други не стават" Хайде да спрем! Видяли сте жена да не може да потегли, аз пък съм виждала мъж. Казвам ли че всички мъже са бездарници, малоумници? Вие защо го правите, че и спорите и се опитвате да се наложите? И да добавя по повод 16-17 годишните момичета- не знам кого визира господин Минко Илчев, но карам законно от 10 години 3 месеца, категория ,,С" имам от 7 години и 2 месеца, категория ,,Е" имам от 6 години и 2 месеца. И ако сега не правя, това което усещам като призвание- причината е, че съпругът ми не иска да се превърне в ,,мъжа на еди коя си", защото може би е неизбежно. И трябва ли да стана на 50г, за да имам право на мнение? Или и тогава ще е рано?
Не ми казвай какво да правя, защото ще ти кажа къде да идеш

drago_pavlov

Цитат на: rolly_s - Понеделник, 07 Октомври, 2013, 15:24:20
Да не говорим за 80% от мъжете, коѝто са превърнали жените си в робини- раждат, деца размъкват по градини, училища, торби, вдигат, слагат софри, бършат, лъскат след него, защото и чорапите си където пусне- там, и с всичко се блъска сама, защото той може да натиска три педала и да сменя скорости. Той е мъж, мъж и когато е в къщи е по гръб.
И 90% от потребителите на форума са от тези твоите 80% - намекнах го още в началото с примера за возенето на задната седалка. Такъв човек няма как да има друго мнение...
Ама какво да се прави - балканска работа...

Mandor

Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.
Продавам 405,бензин,на части
На шестия ден Господ видя, че не може да направи всичко и създаде инженерите.

naum4o

Спор няма - има жени добри шофьори, има и жени отлични шофьори. Факт.
Но има и едно масово явление при представителките на нежния пол. Сами са на пътя. Егоисти, вперили поглед само напред. Без значение какво става с колегата от ляво/дясно . Неспособни да преценят какво ще стане след 5 секунди. Вечно пасивни, много често пречещи на останалите. В тесните участъци спират и седят като пънове. Чакат ти с камиона да направиш 7-8 маневри, за да ги заобиколиш, при положение, че трябва да мръднат метър назад. Отвратително нагли, когато трябва да те ,,изрежат".Някои са толкова прости, че чак изумяват.
За толкова години никога нито една жена не ми е пускала аварийките, след като съм й направил заслон, пуснал, пропуснал и прочее уважения.(!!!)
Еднакво каране и зиме и лете, 3500об. на 4-та, сипване на течност за чистачки в радиатора, тръгване зимата веднага след запалване и подобни уникални изпълненя.
Всичко, което пиша съм го видял с очите си. Никой не се е родил научен, но бога ми, след 10-20 години градско все трябва някак да си се научил, но не би...
Въпреки всичко, именно жена ми е взимала акъла на отсечката Карандила-Котел с едно Субару. :o
Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

admin

Крайно време е да си купя една камера за предното стъкло, за да документирам и запазя за поколенията простотиите по пътищата.

Сутринта например, в оживен трафик естествено, ТЯ, прекрасната дама зад волана реши да спре на пешеходна пътека, за да може синчето й, най-вероятно, да слезе и да отиде на училище. И представете си, не спря просто на пътеката, а спря по цялата й дължина, с което предизвика употребата на поне 3 клаксона. От задната седалка на колата пък някаква друга ми махаше, но не разбрах дали е позната или просто иска да ме поздрави във връзка със случката.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: naum4o - Четвъртък, 10 Октомври, 2013, 21:37:54
Спор няма - има жени добри шофьори, има и жени отлични шофьори. Факт.
Но има и едно масово явление при представителките на нежния пол. Сами са на пътя. Егоисти, вперили поглед само напред. Без значение какво става с колегата от ляво/дясно . Неспособни да преценят какво ще стане след 5 секунди. Вечно пасивни, много често пречещи на останалите. В тесните участъци спират и седят като пънове.
...
Всичко, което пиша съм го видял с очите си. Никой не се е родил научен, но бога ми, след 10-20 години градско все трябва някак да си се научил, но не би...

Да, на мен ми е ясно. И аз колко пъти повтарям, че всичко е от опита. Да повторя 13 години общо съм карал тролей и автобус по 8-9 и 10 часа, на ден. С камиона вярно е много по-малко ми се случва да се замислям.
     Колкото и да е странно, но има значение, по какъв път си минал!

Цитат на: drago_pavlov - Понеделник, 07 Октомври, 2013, 15:16:00
Къде ги твоите факти???Това ли ти е факта???
"Казват"... Кой казва??? Бай Иван от Б вход??? Или "един на бензиностанцията"???
Да ти имам и фактите...

Това е моя опит!!! Дай един шофьор на тролей или градски автобус да ме обори!

Цитат на: drago_pavlov - Понеделник, 07 Октомври, 2013, 15:16:00
Ето ти "факти":
http://fakti.bg/avto/5758-mladite-myje-sa-po-loshi-shofyori-ot-jenite

На едната страница ми попаднаха тези коментари:

"А иначе е логично, като повечето жени вземат книжка на 19-20 и докато си намерят някой да им купи кола не карат, да не правят катастрофи, а неопитните мъже шофьори да правят катастрофи като карат постоянно. Разликата е, че повечето жени дори като карат има опитен шофьор мъж до тях да дава жокерчета.А иначе е въпрос на възпитание и преценка. Жалкото е, че повечето родители купувайки кола на децата си не си правят труда да им обяснят и покажат най-важното, защото само едно "Карай внимателно!" в общия случай не се забелязва. Айде, сполайте ми колеги шофьори и си правете сметката!

П.П. Нямам против жените шофьори, има и страхотни шофьорки, но такава статистика е смешна, да покажат съотношение часове зад волана-тежки ПТП-та."

"По добър шофьор се оценява в състезание с равни правила. Може шофьор да има тежко ПТП и пак да е по-добър от всички останали. Ако мъж кара със скоростта, с която се движи жена, ще е по-добър със сигурност. Жените са по търпеливи, не по добри. Ако жена се хване да кара със скоростта на мъж шофьор, който кара по агресивно na 90% ще се е разбила на първата седмица..."

"Младите мъже карат по-агресивно и по-бързо - нормално е и да правят повече тежки катастрофи. Но това, че жена, която като паркира назад, забърсва две-три коли, докато се опитва - това не я прави по-добър шофьор или по-безопасен за околните!"
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

titi74

Едно време имаше един лаф
негър-скиор
педерс-боксьор
евреин-монтьор и
жена-шофьор няма
ама май е доста относително
карат си момичетата.За мен шофьорлъка е дарба,шофьор се ражда човек,не става

drago_pavlov

Цитат на: naum4o - Четвъртък, 10 Октомври, 2013, 21:37:54
тръгване зимата веднага след запалване и подобни уникални изпълненя.
Според теб как е правилно?
Палиш, излизаш, пушиш 2 цигари, риташ всяка гума, цъкаш тук там с език и след 10 мин. се качваш и тръгваш?

drago_pavlov