• Welcome to Форум на българските шофьори.

Жени и шофиране?!

Започната от МИНКО ИЛЧЕВ, Четвъртък, 03 Октомври, 2013, 02:09:03

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: drago_pavlov - Четвъртък, 03 Октомври, 2013, 15:55:42
Другите дерзания няма да ги коментирам, но това си заслужава...
Понеже не си единствения, дето кара в центъра на София (аз само от 5 години) може да има и други гледни точки.

Да, моя грешка. По-горе казвах, че обикновено съм ясен. В случая, имах предвид някой карал тролей или автобус в София. Инак твоя стаж, е като да ти кажа, от 37 години карам велосипед (и само това), а ти караш 10-20 (или 5) години кола. Малко е смешно май?

Точно така, различни гледни точки! В Париж, съм бил с автобус, с камион и най-много пешеходец по центъра. И тази година като бях с кола, бях доста ИЗНЕНАДАН! При теб със сигурност не е така.
     Казваш ми, че грешно мисля. Като не ти харесва мнението ми, можеш да "вървиш", в която си искаш посока! Да не казваш, че това което съм видял през годините, не е така?

Между другото, никой не знае нищо за теб, много си ВИРТУАЛЕН, практически изцяло. Ама не е ясно колко си реален!
     Имам едно огромно "черно петно" в автобиографията си! Карал съм тролей и съм "увреден" завинаги! И "истинските" тираджии няма да ме допуснат между тях, заради това още десетки години. Е, как пък никой не се сети да те пита, кой си ти? Раздаваш "идеи" навсякъде и оправяш Форума, от началото до край (защото и той грешно е направен)!
     Сигурен съм много хора ти се радват: "Този как постави на място, онзи дето пише с червено! Той е нашия ГЕРОЙ и ПРИМЕР"
     Лично мнение: Ако наблягаш, повече да си готин във Форума, като виртуалния drago_pavlov, да кажем. Много е възможно в реалността да пишеш теми: "Този не плаща, онзи..."

Цитат на: drago_pavlov - Четвъртък, 03 Октомври, 2013, 15:55:42
- Жените не тръгват на жълто с мръсна газ. Като светне жълто не настъпват докрай, само за да минат на този сигнал (нерядко на червено) - това ги прави по-лоши шофьори ли? ...
Не винаги добър шофьор означава този, който би реагирал за 0,5 сек., вместо за 1 сек., когато кара с 150 в градски условия... В случая по-добър шофьор е този, който кара с 50/80.
И не на последно място - брой ПТП-та заради жени и мъже - съотношението е 1/9...

Колко пъти споменавам, безопасно и добро са различни неща! Ще се самоцитирам, че явно забелязваш само неща да ти се "нареди" твоята теза: "  По-важния въпрос, след като не са агресивни, внимателни, обикновено не се състезават с околните да се доказват. И въпреки това, не рядко са опасни - поне за околните!"
     ...или както казват: "Жените са като звездите, ние ги виждаме, но те нас не!"

И с надеждата, че количествените натрупвания, водят до качествени изменения. В твоя случай, да ми схванеш цялата идея. А не ползваш извадени от текста фрази. С които да създаваш "творчески спор"!

Цитат на: drago_pavlov - Четвъртък, 03 Октомври, 2013, 16:33:52
Не е мерило, ама понеже Илчев си мисли, че като е карал 9 години рейс в София е голям шофьор, та затова му дадох примери от София.

Думата "рейс", го употребих в цитат. Моряците правят рейсове. Аз съм карал автобус (и тролей разбира се)!!!
     До преди години, се смятах "голям шофьор", но то е започна много по-отдавна. Оказва се, че се получават грешки, да кажем катастрофи! И от не малко време, нито ми се налага да се доказвам на някого, нито имам желание! И "наблягам" да съм безопасен.
     Обаче, като "гледам" какъв "професор" се явяваш в форум на професионалните шофьори. Гаранция давам, че и на пътя си професор (е, за такъв се мислиш)!

Цитат на: drago_pavlov - Четвъртък, 03 Октомври, 2013, 16:33:52
То в другата тема се оказа, че за 10 години не е разбрал къде са жиците на тролея, ама иначе жените му криви...

Какви 10 години? Контактната мрежа е поставена 1985 година, г-н Виртуален Професор!

http://goo.gl/maps/WRVZ0

По средата и леко вляво, но не и вдясно. Не ги ли преживя тези, гадни, много гадни тролеи?

Принципно съм разбрал, че с жени е безсмислено да спори, няма начин да си прав. В този Форум разбрах, че и с някой мъже е безсмислено. Понякога аз "плахо" вземам становище по неща които ги работя. При тебе има голяма увереност, в неща които явно не си опитвал. Дори ако ми кажеш, че не съм карал тролей, а само съм виждал. Много е възможно да се замисля и да потърся доказателства.
     Някакви 10 години, други 20. Вземи ми прочети биографията: http://www.driver-bg.eu/index.php?topic=85.msg4961#msg4961
     Та така, може и да се сетя, за какво пишеш.
Специално ти обръщам внимание, че не споря с теб! Дори предлагам "Виртуалния Професор" да бъде победител.

Предлагам ти нещо! Понеже в поне 95% от случаите, по-скоро 100% си прав. Наместо да се занимаваш с "простите шофьори", като нас. Да работиш на фондовата борса. Там е достатъчно да си прав в 51% от случаите. При твоите 100%, нали разбираш какви пари ще направиш!
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

МИНКО ИЛЧЕВ

Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.

drago_pavlov

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Събота, 05 Октомври, 2013, 02:16:58
     http://goo.gl/maps/WRVZ0

По средата и леко вляво, но не и вдясно.
Ти правиш ли разлика между ляво и дясно??? Гледам че ти е трудно, чудя се как са ти дали шофьорска книжка изобщо...
И на снимката, която аз качих, и на тази от твоя линк се вижда, че ЖИЦИТЕ са над ДЯСНАТА лента!!!

Съвсем сериозно питам: Има ли някой друг, който си мисли, че жиците на снимките са над лявата лента? Ако има, значи аз нещо не съм вред и спирам спора...

drago_pavlov

naum4o

Moже ли безлобно да се пошегувам в темата?  ;)
Спомням си как ме бъзикаше един майор в шофьорската в Балчик. Пита ме: Знаеш ли защо жените имат проблеми с паркирането?
Казвам: Не.
Защото такива като теб ги лъжат колко са двайсет сантиметра... ;D
Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: drago_pavlov - Събота, 05 Октомври, 2013, 19:52:05
Ти правиш ли разлика между ляво и дясно???

Знам ли правя ли разлика. Преди беше лесно, по жицата, по жицата и дали е ляво или дясно, не съм се замислял.
     Бях чел, че жените малко трудно различават ляво и дясно. Една позната, беше карала шофьорския курс в София. И инструктора, се е разбрал като каже завий надясно и я бута по ръката. За другата посока нищо не прави. И на самия изпит сядал отзад и ритал седалката за дясно! Ама може и да се бъркам! То за токова години, не съм видял това което съм видял. Какво остава, за нещо казано!

Друга физиологическа разлика е, жените имат много по-добро периферно зрение. И затова мъжете като гледат някоя минаваща жена, си завъртат главата. При мен се налага и от кръста да се завъртя, за да гледам на 180 градуса (или Пи радиана или половин оборот). А жените си въртят очите и пак си гледат!
     Значи и това е предимство! Само да има кой да гледа и осмисля!

Цитат на: drago_pavlov - Събота, 05 Октомври, 2013, 19:52:05
... Гледам че ти е трудно, чудя се как са ти дали шофьорска книжка изобщо...
И на снимката, която аз качих, и на тази от твоя линк се вижда, че ЖИЦИТЕ са над ДЯСНАТА лента!!!

Как ли са ми дали книжка? Май е редно да върна заплатите за тези 6 години. След като не съм знаел какво правя, за какво съм ги взел?!

Не си спомням, беше отдавна. Имам друг спомен, той беше още по-отдавна за "А" категория. Не изпълних един е елемент - охлюва, докоснах няколко колчета и малко преди края загасна мотора и го дадох на следващия. И все пак ме обявиха за взел го. Така че, грешки стават!

П.П. Напълно е възможно тези тролеи да са се наговорили и като те видят, да ти пречат!

rolly_s

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Неделя, 06 Октомври, 2013, 10:34:37
     Знам ли правя ли разлика. Преди беше лесно, по жицата, по жицата и дали е ляво или дясно, не съм се замислял.
     Бях чел, че жените малко трудно различават ляво и дясно. Една позната, беше карала шофьорския курс в София. И инструктора, се е разбрал като каже завий надясно и я бута по ръката. За другата посока нищо не прави. И на самия изпит сядал отзад и ритал седалката за дясно! Ама може и да се бъркам! То за токова години, не съм видял това което съм видял. Какво остава, за нещо казано!

Друга физиологическа разлика е, жените имат много по-добро периферно зрение. И затова мъжете като гледат някоя минаваща жена, си завъртат главата. При мен се налага и от кръста да се завъртя, за да гледам на 180 градуса (или Пи радиана или половин оборот). А жените си въртят очите и пак си гледат!
     Значи и това е предимство! Само да има кой да гледа и осмисля!

Как ли са ми дали книжка? Май е редно да върна заплатите за тези 6 години. След като не съм знаел какво правя, за какво съм ги взел?!

Не си спомням, беше отдавна. Имам друг спомен, той беше още по-отдавна за "А" категория. Не изпълних един е елемент - охлюва, докоснах няколко колчета и малко преди края загасна мотора и го дадох на следващия. И все пак ме обявиха за взел го. Така че, грешки стават!

П.П. Напълно е възможно тези тролеи да са се наговорили и като те видят, да ти пречат!
Познавам един тип, който не знае таблицата за умножение, дори деление на 2 не му се отдава. Но има фирма доста печеливша. Той също доста мисли къде е ляво и къде дясно, нищо че е мъж. А моят свако има 3 висши образования, две от коѝто са технически.Веднъж се захванал по молба на дядо да направи осветление до едно помещение на двора. Тъй като нямал под ръка ключ(прекъсвач), а разполагал със контакт и щепсел- решил да ги използва. Вадиш щепсела и осветлението угасва, вкарваш го в контакта- и светва. Да, но, такова изпълнение беше направил- след като се извади щепсела от контакта- ток имаше на щепсела, а в контакта не. Истинско чудо бе, че не изпотрепа някой. И да се върна на темата за жените и по-специално ,,ляво,дясно". От дете съм усвоила тая информация и не ми се е случвало дори да се замислям. Странно ми е когато започнете да обяснявате някаква маневра на заден ход. Например- въртиш ляв и ремаркето отива не знам къде си. И идея си нямам. Но като седна зад волана инстинктивно въртя накъдето трябва, за да направя маневрата, и то доста успешно. И още нещо: пак може би е инстинктивно, но знам къде стъпва всяко едно колело. Поздрави, мъже! Другият път ще ви пратя целувка.
Не ми казвай какво да правя, защото ще ти кажа къде да идеш

drago_pavlov

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Неделя, 06 Октомври, 2013, 10:34:37
     ...
И за какво беше цялата тази тирада???
Въпроса е много прост - жиците над лявата лента ли са или над дясната? Ти казваш, че са над лявата, аз казвам, че са над дясната... А тамагочитата мълчат като женски полови органи и не смеят да кажат, че великия модератор не знае къде е ляво и къде дясно...

rolly_s

Цитат на: drago_pavlov - Неделя, 06 Октомври, 2013, 12:02:35
Въпроса е много прост - жиците над лявата лента ли са или над дясната? Ти казваш, че са над лявата, аз казвам, че са над дясната... А тамагочитата мълчат като женски полови органи и не смеят да кажат, че великия модератор не знае къде е ляво и къде дясно...

Понеже спорът относно жиците си беше между вас двамата, не бях си направила труда да погледна снимката. Току-що го направих и мнението ми е че, от мястото на снимката жиците са в ляво почти до осовата линия(ако ги смъкнеш отвесно), а в далечината изглеждат в дясно, заради завоя.

admin

Цитат на: drago_pavlov - Събота, 05 Октомври, 2013, 19:52:05Ти правиш ли разлика между ляво и дясно??? Гледам че ти е трудно, чудя се как са ти дали шофьорска книжка изобщо...

Съвсем сериозно питам: Има ли някой друг, който си мисли, че жиците на снимките са над лявата лента? Ако има, значи аз нещо не съм вред и спирам спора...

Убягва ти елементарната логика! Достатъчно е да погледнеш от коя страна са стълбовете за жиците на тролея и ще прецениш, че няма логика стълбовете да са отляво, а жиците отдясно. Освен това погледни до къде стигат напречните носачи и ще се увериш, че със сигурност стоят над лявата лента.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

ivopifeca

Последните години ми прави впечатление,че жените,повечето от тях,си карат вече,като мъжете.

rolly_s

Цитат на: admin - Неделя, 06 Октомври, 2013, 14:47:10
Убягва ти елементарната логика! Достатъчно е да погледнеш от коя страна са стълбовете за жиците на тролея и ще прецениш, че няма логика стълбовете да са отляво, а жиците отдясно. Освен това погледни до къде стигат напречните носачи и ще се увериш, че със сигурност стоят над лявата лента.
Ето тук мога да стана смешна, защото тая материя ми е много непозната, но мисля че не съм виждала или не съм обръщала внимание, но не трябва ли така да са разположени, че да се използват и в двете посоки на движение? Или за всяка посока се пускат отделни? И защо беше толкова голям проблем къде са разположени?

drago_pavlov

Цитат на: admin - Неделя, 06 Октомври, 2013, 14:47:10
А ти първо прочети внимателно какво съм писал, после се прави на остроумен. Става въпрос за друга тема, друга снимка, абе друга работа... Някак си не е уместно да се намесваш в спора при положение, че сигурно не си стъпвал в Плевен... Поне да беше прочел внимателно...
Ама нали краставите магарета се надушват през девет баира, та и вие така - трябва да се подкрепяте; обективно, необективно, значение няма...

Илчев, удобно сложи друга снимка, на която се вижда стълба, който е вътре в кръговото, а аз говорех за отсечката преди кръговото:
Цитат на: drago_pavlov - Вторник, 01 Октомври, 2013, 08:23:48
Понеже си от Плевен да те питам конкретно за тролеите:
Защо като идват от Сторгозия към кръговото на Шел-а карат в лявата лента при положение, че жиците им са над дясната???
Ето и въпросната снимка на отсечката, за която Илчев твърди, че жиците са над лявата лента...

МИНКО ИЛЧЕВ

Въпроса е много прост - жиците над лявата лента ли са или над дясната?
Цитат на: drago_pavlov - Неделя, 06 Октомври, 2013, 18:17:02
Илчев, удобно сложи друга снимка, на която се вижда стълба, който е вътре в кръговото, а аз говорех за отсечката преди кръговото:Ето и въпросната снимка на отсечката, за която Илчев твърди, че жиците са над лявата лента...

Ти нещо твърдеше, че преди самото кръгово се престрояват за 20 метра.
     Сега казваш, че се движат преди колелото, значи поне 200 метра. Къде е проблема? Не е забранено! Престрояват се в тази лента в която ще въртят колелото!

... А тамагочитата мълчат като женски полови органи и не смеят да кажат, че великия модератор не знае къде е ляво и къде дясно...

Цитат на: drago_pavlov - Неделя, 06 Октомври, 2013, 18:17:02
А ти първо прочети внимателно какво съм писал, после се прави на остроумен. Става въпрос за друга тема, друга снимка, абе друга работа... Някак си не е уместно да се намесваш в спора при положение, че сигурно не си стъпвал в Плевен... Поне да беше прочел внимателно...
Ама нали краставите магарета се надушват през девет баира, та и вие така - трябва да се подкрепяте; обективно, необективно, значение няма...

Г-н инж точка Виртуален Професор! Държиш се като селски келеш!!! Имаш нужда от почивка! Много от простите шофьори, могат да ти завиждат по простотия!

Имам въпрос, каква ти е професията, коафьор?

drago_pavlov

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Неделя, 06 Октомври, 2013, 20:31:33
...
Илчев, успокой се малко  ;) Ще пропуснеш някоя спирка от напрежение...
Пак безплодни напъни, и пак не отговори на въпроса  :D

П.П.: Хич не те засяга каква ми е професията - това че ти си си качил и кръщелното в нета, не значи че всички трябва да правим така  ;)

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: drago_pavlov - Понеделник, 07 Октомври, 2013, 08:34:56
Илчев, успокой се малко  ;) Ще пропуснеш някоя спирка от напрежение...
Пак безплодни напъни, и пак не отговори на въпроса  :D

Какви спирки? Прегледай колко пъти ти отговорих. Инак много ми прилича, че споря с жена - т.е. безсмислено!

Цитат на: drago_pavlov - Понеделник, 07 Октомври, 2013, 08:34:56
П.П.: Хич не те засяга каква ми е професията - това че ти си си качил и кръщелното в нета, не значи че всички трябва да правим така  ;)

То ако няма нещо срамно, какво пречи да отговориш. В другия случай, не си длъжен!
     Ако и за пола те попитам, вероятно ще ми отговориш по този начин.
     Мисля в тази тема, могат да се считат за: Мнение от жена, за "Жените и шофирането?!"

drago_pavlov

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Понеделник, 07 Октомври, 2013, 09:59:25
         Мисля в тази тема, могат да се считат за: Мнение от жена, за "Жените и шофирането?!"
Mненията ми в тази тема (ако това си искал да кажеш) могат да се считат за мнения от мъж, който е далеч от представата ти за българския мачо:
"Жена шофьор и негърг скиор - НЕМА!"
Същия тоя мачо, който разбира от политика, футбол, коли, жени, ядрена енергетика, международни финанси и въобще всичко друго, което може да се сети. Ама ги разбира само на масата докато пие 15-тата ракия... И всичките тези умозаключения, родени с много напъни, винаги са подкрепени с цветущи изрази като цитирания по-горе.

Та ако трябва да обобщавам - нямам обща приказка с човек, който слага всичко под общ знаменател, базирайки се на популярни клишета, чути пред блока или на паркинга.

drago_pavlov