• Welcome to Форум на българските шофьори.

Нови глоби

Започната от Mandor, Понеделник, 07 Октомври, 2013, 21:22:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Mandor

Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.
Продавам 405,бензин,на части
На шестия ден Господ видя, че не може да направи всичко и създаде инженерите.

Mandor

Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.

admin

Не споделям голяма част от тези предложения. По-скоро е нужен изцяло нов прочит на ситуацията в страната и изцяло нов модел за санкции съобразно нарушенията. Каква е ползата от подобни драстични глоби, ако това ще доведе до още по-голяма несъбираемост на сумите?
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

drago_pavlov

Изтъркани комунистически прийоми...
Пускат някакво предложение по вестниците, чакат 1-2 седмици да видят общественото мнение и после ако хората ревнат - бият отбой, ако не - айде в парламента и нов закон.
Затова на Позитано 20 си имат 200 човека по форумите да сондират мнения...
Примерите са много, и то само от тази година...

rolly_s

Цитат на: admin - Понеделник, 07 Октомври, 2013, 22:07:41
Не споделям голяма част от тези предложения. По-скоро е нужен изцяло нов прочит на ситуацията в страната и изцяло нов модел за санкции съобразно нарушенията. Каква е ползата от подобни драстични глоби, ако това ще доведе до още по-голяма несъбираемост на сумите?
Вече си вземат всичко, откъдето и каквито доходи да имаш- Агенцията си прибира нейното. Единствено ,,братята роми", защитавани от ЕС се разминават, защото няма от къде да им вземат. Защитават им правата, за да не ходят по Европа, да не им крадат щандовете и портмонетата, но зараза спира ли се?
Не ми казвай какво да правя, защото ще ти кажа къде да идеш

admin

Цитат на: rolly_s - Вторник, 08 Октомври, 2013, 08:52:36Вече си вземат всичко, откъдето и каквито доходи да имаш- Агенцията си прибира нейното.

Сигурна ли си? Един приятел вече 8 години не е плащал данък за леката си кола. А колата е Мерцедес С-клас и данъка е към 200 лева на година. Смятай с лихвите колко дължи. Отделно от това потърси информация колко наказателни постановления стоят в КАТ невръчени и съответно неплатени. Да не говорим колко връчени постановления са обжалвани и отпадат поради некадърност на съставителите. Онзи ден попаднах на едно решение на Районен съд - Сандански. Хванали някакъв грък пиян, писали акт, излязло НП и тъй като не му бил осигурен преводач, НП отпада. Наличието на алкохол е доказано с дрегер и с кръвна проба, но законът си е закон, трябва да му е осигурен преводач.

rolly_s

Цитат на: admin - Вторник, 08 Октомври, 2013, 09:47:41
Сигурна ли си? Един приятел вече 8 години не е плащал данък за леката си кола. А колата е Мерцедес С-клас и данъка е към 200 лева на година. Смятай с лихвите колко дължи. Отделно от това потърси информация колко наказателни постановления стоят в КАТ невръчени и съответно неплатени. Да не говорим колко връчени постановления са обжалвани и отпадат поради некадърност на съставителите. Онзи ден попаднах на едно решение на Районен съд - Сандански. Хванали някакъв грък пиян, писали акт, излязло НП и тъй като не му бил осигурен преводач, НП отпада. Наличието на алкохол е доказано с дрегер и с кръвна проба, но законът си е закон, трябва да му е осигурен преводач.
Има ли някой в този форум, който да знае при наложена глоба в която и да било държава, да не бъде платена? Няма, няма и да има. Докато не се плати- не те пускат. А да погледнем от другата страна- кой не си е свършил работата? Има ли наказан- няма. И относно данъка- пак няма такова чудо по света. Да мине преглед, да има гражданска отговорност и да не е плащал данък 8 години. Съгласете се- няма го по света.
Не ми казвай какво да правя, защото ще ти кажа къде да идеш

admin

Няма и друга държава, в която да те заловят с алкокол при шофиране и да се измъкнеш безнаказано.

drago_pavlov

Цитат на: admin - Вторник, 08 Октомври, 2013, 11:40:46
Няма и друга държава, в която да те заловят с алкокол при шофиране и да се измъкнеш безнаказано.
Няма и друга държава, в която "революция" да се прави без жертви (освен Русия, ама те затова са на тоя хал). А ние какво правим - комунистите свалят комунистическия режим?!?!? Както се казва "Нема такава държава!"...

Красимир Тодоров

Не ми се пишеше по тая тема, ама Админче, ако не си платиш данъка на колата не можеш да минеш преглед. Без данък и преглед ти спират колата от движение. Тоест 8 години не са го спирали, друго обяснение няма. А ако са го спирали е черпел и то яко.
Гърка дето му писали акт и чакал НП... освен да е грък с двойно гражданство, и при съставяне на акта да е дал БГ лична карта. Ако е чужденец мисля, че не им се пише акт, щото нямат постоянен адрес за кореспонденция. Директно плащане. Както и ние в чужбина.
От друга страна не ми е известно как може наш полицай да те глоби освен с фиш и НП.
Вариант 1, на чужденеца се съставя акт, автомобила се задържа до излизане на НП, което в този случай ще стане веднага, плаща и си заминава.
Вариант 2, съставя се фиш, автомобила се задържа до заплащане на фиша..
Ако някой знае да каже, че ми е било винаги любопитно

Mandor

Така е. Днес карах колата на преглед, та там ми обясниха че без бележка за платен данък може да ги глобят, а това не им се иска. Та, искат си тази бележка, и то сериозно.
Колкото до плащането- византииците не прибират колата. Просто свалят предния номер и те така...

камионджията

Е мене ме хванаха с превишена скорост преди няколко седмици по пътя по които минавам 3,4 пъти в седмицата нито има табела за радар нищо добре че е поносима глобата от 100 ще платя 70 ако го платя в 14-дневен срок камерата се намира между Хасково и Димитровград след shell има отбивка казва се щъркелите преди имаше ресторант но го изгориха поне сега ще знам :D:D за на пред а като се сетя че съм минавам от там и със 120 не ми се мисли.
Най-силно поробен е този, който се мисли за свободен!

камионджията

Най-силно поробен е този, който се мисли за свободен!