• Welcome to Форум на българските шофьори.

История на Volvo

Започната от Trucker_Boy, Неделя, 08 Май, 2011, 18:06:14

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

Trucker_Boy

Когато в края на 20-те години на миналия век Volvo произвежда своя първи камион, тези превозни средства са възприемани само като допълнение към колите с конска тяга, железниците и морския транспорт. Днес камионът се е превърнал в основно средство за транспорт на стоки от съществено значение за нормалното функциониране на модерното общество."Volvo", от латински "търкалям", е формирана като поделение на производителя на лагери SKF. Автомобилното подразделение на Волво е било притежавано от AB Volvo до 1999, когато е купена от Ford Motor Company и сега е част от тяхната Premier Automotive Group. Около 60 процента от продажбите са за Европа, 30 процента са за Северна Америка, и останалите 10 процента за останалата част от света!

www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

Trucker_Boy

www.sbps.eu

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Trucker_Boy

Страхотни и интересни клипове Трактористе. :)

Последния вариант на Globetrotter върху най-новия модел на Volvo Trucks

История:
1979: Създадена е първата кабина Globetrotter. Волво е първия пройзводител на товарни автомобили предложил цялостно решение с шофирането и живота в камион !!!
1993: Обновената кабина Globetrotter е добавена и към новите Volvo fh' серий и бързо се превръща в най-продаваната !!!
1996: Globetrotter Xl e прибавена като вариант с 193 см. височина над тунела
2002: Средата на шофьора е обновена, таблото и седалките са заменени с нови
2009: Кабината е по-просторна. Аудио и видео системата е напълно обновена. Към седалките са предложени повече опций

www.sbps.eu

Trucker_Boy

Продуктова гама двигатели на Volvo Trucks

Характеризтика на работните режими на двигателя D16G700

Характеризтика на работните режими на гамата двигатели D16G

Характеризтика на работните режими на двигателя D13C540

Volvo Globetrotter навърши 30 години.

Когото Globetrotter влиза в експлотация от Volvo Trucks очакваха да продават по няколко стотин кабини годишно, но този продукт бързо постигна успех. Тази година, 30 години след представянето на Globetrotter от всеки 10 кабини на Volvo Trucks, 9 са Globetrotter. Сега Globetrotter е нарицание за комфортна кабина от световен клас !!!
Кабината Globetrotter представена за първи път 1979 год.

www.sbps.eu

tcvetan161

Trucker_Boy

Малко интересни снимки от тестовете за сигурност на новите Volvo FH16.
www.sbps.eu

Sestrimski

Колеги така и така сте ме ограбили, поне ми сложете името под предпоследните два поста на Тръкер бой! Мерси!
Малко инфо: В средата на месец Юли, Volvo trucks организира състезание за най-икономично шофиране. Първия етап ще се проведе в няколко от големите български градове, победителите от там ще се срещнат в директен сблъсък във втория етап, като в него ще се определи и националния шампион, който от своя страна ще има удоволствието да представи България на финалите във Гьотеборг, Швеция.
Официален сайт:
http://www.fuelchallenge.volvotrucks.com/bg-bg/default.html

admin

По какъв начин си "ограбен" и от кого?
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Trucker_Boy

Цитат на: Sestrimski - Сряда, 08 Юни, 2011, 09:54:06
Колеги така и така сте ме ограбили, поне ми сложете името под предпоследните два поста на Тръкер бой! Мерси!
Малко инфо: В средата на месец Юли, Volvo trucks организира състезание за най-икономично шофиране. Първия етап ще се проведе в няколко от големите български градове, победителите от там ще се срещнат в директен сблъсък във втория етап, като в него ще се определи и националния шампион, който от своя страна ще има удоволствието да представи България на финалите във Гьотеборг, Швеция.
Официален сайт:

Първо на първо видеото е публикувано в световно известен сайт! Като не желаеш никой да вижда "трудът" ти не ги публикувай ако е проблем, че съм ги постнал тук ще ги махна.
Второ на видеото си пише кой го е създал! Никъде не съм писал,че видеото е мое или нещо от сорта.
Цялата информация която съм публикувал тук я намерих в интернет чрез търсачката Google!
Как съм те ограбил ми е много интересно ?
www.sbps.eu

Sestrimski

Няма проблем колега! Аз за това съм качил клипчетата, за да се гледат. За това и съм превел статиите, за да се четат, същото и с диаграмите. Просто изглежда точно както аз го бях публикувал, и ... няма значение.
Щом има кой да го прочете съм доволен, означава че не съм си изгубил времето напразно.
Ако съм обидил някой, съжалявам !!!

antoniyu

Официален сайт:

Аз се записах в Пловдив па да видим какво ще стане.Днес ми потвърдиха регистрацията,само където не съм карал Волво но както и да е.Вчера ме извика началника за да тествам един Даф от представителството на Даф за Пловдив има един отпуснат влекач  за тестове,а и да си свършиш нещо полезно.Маршрутът беше Пловдив-Харманли по влекач разход 19,1л с опашка и колони по пътя поради ремонт,Харманли-Пловдив 37л с 8 тона ремарке+21 тона товар и същата процедура опашка и ремонт,камионът е на 10 000 км с всички екстри за безопасност камери от двата края,сигнализация за маркировка ако настъпиш лента без мигач и датчик за дистанция.
Доста добре направено удоволствие е да се кара.   
цигарените кутии?
А защо няма снимки на гладуващи деца върху опаковките на McDonald's?
Защо няма снимки на измъчвани животни върху опаковките на козметични продукти?Защо не поставят снимки на жертви на пияни шофьори,върху бутилките с алкохол ?Защо да няма снимки на нечестни и крадливи политици.

Trucker_Boy

Няколко страхотни исторически снимки :   :)

www.sbps.eu

!na

Цитат на: antoniyu - Сряда, 08 Юни, 2011, 17:48:03
Официален сайт:

Аз се записах в Пловдив па да видим какво ще стане.Днес ми потвърдиха регистрацията,само където не съм карал Волво но както и да е.Вчера ме извика началника за да тествам един Даф от представителството на Даф за Пловдив има един отпуснат влекач  за тестове,а и да си свършиш нещо полезно.Маршрутът беше Пловдив-Харманли по влекач разход 19,1л с опашка и колони по пътя поради ремонт,Харманли-Пловдив 37л с 8 тона ремарке+21 тона товар и същата процедура опашка и ремонт,камионът е на 10 000 км с всички екстри за безопасност камери от двата края,сигнализация за маркировка ако настъпиш лента без мигач и датчик за дистанция.
Доста добре направено удоволствие е да се кара.   

Volvo-то за състезанието също е оборудвано с всички активни и пасивни с-ми за сигурност, вкл. адаптивен круз контрол, с-ми за подпомагане смяна на пътната лента, за задържане, индикатори за мъртвата зона и т.н., така че не чакайте последния момент, а се регистрирайте за участие. В линка към сайта си пише всичко :)
My truck runs on diesel, I run on 100% passion

antoniyu

ЦитатVolvo-то за състезанието също е оборудвано с всички активни и пасивни с-ми за сигурност, вкл. адаптивен круз контрол, с-ми за подпомагане смяна на пътната лента, за задържане, индикатори за мъртвата зона и т.н., така че не чакайте последния момент, а се регистрирайте за участие. В линка към сайта си пише всичко :)
Благодаря за инфо-то.В петък не можах да дайда на откриването тръгнах за Турция,но няма нищо за първи път карах Волво не автоматик.Останах с много добри впечатления от към двигател,возия и удобство,но кабината е малко сбита,малки шкафчета.
Разхода и той е добър.  
цигарените кутии?
А защо няма снимки на гладуващи деца върху опаковките на McDonald's?
Защо няма снимки на измъчвани животни върху опаковките на козметични продукти?Защо не поставят снимки на жертви на пияни шофьори,върху бутилките с алкохол ?Защо да няма снимки на нечестни и крадливи политици.

!na

Цитат на: antoniyu - Вторник, 14 Юни, 2011, 08:50:10

ЦитатVolvo-то за състезанието също е оборудвано с всички активни и пасивни с-ми за сигурност, вкл. адаптивен круз контрол, с-ми за подпомагане смяна на пътната лента, за задържане, индикатори за мъртвата зона и т.н., така че не чакайте последния момент, а се регистрирайте за участие. В линка към сайта си пише всичко :)
Благодаря за инфо-то.В петък не можах да дайда на откриването тръгнах за Турция,но няма нищо за първи път карах Волво не автоматик.Останах с много добри впечатления от към двигател,возия и удобство,но кабината е малко сбита,малки шкафчета.
Разхода и той е добър.  

Този, който си карал е произведен преди фейслифта от 2008 г. Камионът за състезанието е доста по-комфортен :)

!na