• Welcome to Форум на българските шофьори.

Европа Транс ЕООД - не съм съгласен

Започната от комбайнер, Вторник, 22 Октомври, 2013, 23:42:16

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

комбайнер

Доскоро работих като шофьор във фирма Европа Транс.   Карах от хладилните ремаркета на датската фирма NTG.   Спедитори от българския офис.   Първите три месеца на вътрешно минаха неусетно.    Имах проблем само с хамалогията  при обикновените  палетни колички и тежките палети, заради травма на гръбнака.      Говорих за това по телефона със спедитора и шефа, като обясних че за мен е недопустимо.   Още на втората седмица при следващата серия реагирах остро, когато трябваше да се пробвам с палетите и поисках да ме върнат обратно, защото явно има недоразумение, което трябва да се прекрати.       Бях прибран след като работих 70 дни-50 дни след като съм го поискал.   Бях лъган за прибирането и се наложи да обяснявам, че фирмата не ме притежава, а само работя в нея.     Вършил съм си съвестно работата, поемал съм и сериозни допълнителни рискове.    Нарежданията са изпълнявани.   При една от фикс доставките, прикачих натоварено ремарке, имащо сериозен проблем със спирачната система. След първите няколко километра блокира. На бензиностанцията където фулираме-пак.  Обадих се на спедитора, като обясних че вероятно ще има проблем с часа на доставка и че мога да пробвам така да карам, но не е сигурно.  Това става след 21 часа в дъждовно време. Спирах още един път за проверка по пътя до Падборг. Тогава в 22 ч съм казал на спедитора,  че всичко е ок и той не предупредил работодателя, че имаме проблем.  До адреса имах още три блокировки, карах по-кротко и се наложи да правя и пауза. Като цяло ,,атмосферата" във фирмата не ми допадна и като се прибрах, си дадох молбата за напускане. Говорих с шефа и изтъкнах ,,моя" здравен проблем, като не исках да го дразня с подробности от технологията.
  Когато отидох да си получавам парите след десетина дни, се оказа че ми спират 260 евро за това, че съм се прибрал преди да изтекат 3 месеца, и 340 евро-глобата на фирмата за закъснялата по-горе доставка. Бившия ми вече шеф не пожела да говори с мен за изясняване на истината.
   Не съм съгласен и за двете суми.
За първата - около 50 дни фирмата е имала време да ме смени, като смяната се налага от недоразумение, за което са виновни и двете страни.

За втората – вината е на спедитора, който не е планирал подходящо курса, и не е уведомил датската фирма за проблема. Според същия съм изминал поне 85 км с три спирания за 1 час. И съм казал че всичко е ок. Може да кажа, че ,,за сега върви", но не и ок.

Като резултат аз съм извън фирмата, не ми е платено за труда, спедитора лъже, но е ценен, а шефа е люто сърдит.

А все съм говорил истината и то на ясен български език. Някой все не иска да чуе, друг смята че го лъжат, трети не разбрал и т.н.

комбайнер

zli1

фирмата я знам не е читава по добре не рискувайте
разделяй и владей

zli1

разделяй и владей

bobara

И този не знае, тук се пише на кирилица!!!

комбайнер

Дължат ми пари за извършена работа  - тук няма и не може да има нищо лично.
Да , ама за тях е лично. Защо?
  Защото съм казал, че не ме притежават? И...разменяме работа срещу приказки?   
Крадат от мен двуседмичен труд и то само защото могат.
  Ей така за инат, за кеф - да ми докажат че са по-големи.   
Смешни твърдения и факти, как от тоя и оня са пострадали. Никаква справедливост.    
  Сигурно са щастливи и горди от кражбата си. Сигурно и много доволни. Браво. Може би не знаят, че няма да станат нито красиви, нито умни.   
  Изненадан съм. Факт. Не съм очаквал и такова грозно поведение.   
Голям театър,
голяма излагация!
Пфу!   

комбайнер