• Welcome to Форум на българските шофьори.

Общ канал

Започната от НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ, Събота, 04 Декември, 2010, 11:02:29

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

georgi87

Аз съм си най-добре че си немам станция и скоро не мисла да си купувам с таа мойта смена на камиони само тва ми требва.

georgi87

Rammbon

Каква станция ще ми предложите , която ще я ползвам само в България мисля че беше 25 канал, за 50-100 лв.

Rammbon

Бриги Магнито

Цитат на: Rammbon - Сряда, 28 Декември, 2011, 20:33:57
Каква станция ще ми предложите , която ще я ползвам само в България мисля че беше 25 канал, за 50-100 лв.
Баце има чисто нови по 140-145 лв. Мидланд и Президент,не знам колко са хубави ,но аз си взех една и си важи,за парата де си писал май ще намериш някоя ползвана.Иначе канала си е 25 там сме барабар с руските таксита  ;)

Bulgarian truck driver

Цитат на: the_unseen - Събота, 17 Декември, 2011, 10:23:49
На 38 канал се говори на SSB USB Масово. Не знам кой си мисли че там ефира е чист. И рускините се чуват. Преди години там се говореше. Някой замисли ли се що е сменен канала пичове.
ЗА SSB и USB станциите са доста по скъпи . И там е навалица , но пък се чуваш в цяла Европа

ivofordivo

Здравейте колеги.Често пътувам нагоре надолу по страната и чужбина.Но никога не съм се замислил за станция.На скоро ми попадна една преносима радиостанция малка компактна модела е YAESU VX-R1 нищо не и разбирам чувам от време на време (като размърдам честотите)че някой с някого си бъбри. някой може ли да ме упъти дали ще става за този 25 канал и на каква честота.тъй като явно ще трябва да се настройва допълнително.
пък и ако може и да ми помогне да е настроя ще съм ви благодарен.

VOLVO 480

Станцията която имаш,не става за  тази цел за която искаш да е използваш!Твоята станцийка е за 144MHz а не за 27MHz,за това и не чуваш никой от колегите!Просто трябва да си купиш станция за 27 MHz и ще бърбориш с всички останали на 27MHz,а тази която имаш е радиолюбителска и за нея трябва да имаш радиолюбителски лиценз от КРС (комисия по радио и съобщения),за който лиценз се държи изпит в Министерството на Транспорта и Съобщенията!
    Другия вариант е да е продадеш тази дето е имаш, и да си купиш станция на 27MHz!Дано съм ти бил полезен успех и много далечни връзки 73!! ;) ;) ;)

ahil_73

Цитат на: VOLVO 480 - Събота, 17 Август, 2013, 16:36:33
Станцията която имаш,не става за  тази цел за която искаш да е използваш!Твоята станцийка е за 144MHz а не за 27MHz,за това и не чуваш никой от колегите!Просто трябва да си купиш станция за 27 MHz и ще бърбориш с всички останали на 27MHz,а тази която имаш е радиолюбителска и за нея трябва да имаш радиолюбителски лиценз от КРС (комисия по радио и съобщения),за който лиценз се държи изпит в Министерството на Транспорта и Съобщенията!
    Другия вариант е да е продадеш тази дето е имаш, и да си купиш станция на 27MHz!Дано съм ти бил полезен успех и много далечни връзки 73!! ;) ;) ;)

Абсолютно вярно.Варненските таксита миналото лято разпродаваха станциите си понеже минаваха на друга система и аз реших че ще ми върши работа.Да ама не.Честотата е друга. Ходих по майстори не става.Така че варианта е друга станция на 27 мегахерца

American

Cobra 75WXST

Няма голяма кутия която да заема място, цялата електроника е "набутана" в трупката, металната кутийка просто пуска захранването и антената по навитата жица.

Надявам се да работи добре, ще пробвам в първите дни на новата година.
smoking gun

Bulgarian truck driver

Цитат на: American - Неделя, 22 Декември, 2013, 00:02:43
Cobra 75WXST

Няма голяма кутия която да заема място, цялата електроника е "набутана" в трупката, металната кутийка просто пуска захранването и антената по навитата жица.

Надявам се да работи добре, ще пробвам в първите дни на новата година.
Много ги харесвам.Редовно ги заглеждам,но са доста скъпи за големината си.Midland 75-822 е на същия принцип.Дори става и на батерия

batNIKI

Цитат на: Bulgarian truck driver - Вторник, 24 Декември, 2013, 19:19:27
Много ги харесвам.Редовно ги заглеждам,но са доста скъпи за големината си.Midland 75-822 е на същия принцип.Дори става и на батерия
Ама ти сериозно ли? Това като му гледам хардуера с една сериозна антена ще чува по 10 канала едновременно, демек нищо! Все едно на CB уокитоки да сложиш добра антена. Последното съм го пробвал и е страшно!

Люси

А да предложите някоя радиостанция обаче да е тип уоки-токи?

Bulgarian truck driver

admin

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Люси

От тези за които си ми дал линк нито една не СВ и не работи на 27 мгх,а в олх не намирам нищо!!
А ако може някой от по разбиращите да каже това става ли,че търговецаме увещава че ако си я препрограмирам става ама не знам защо колкото и да не разбирам ми се струва че е въпрос на хардуер а не на препрограмиране!!!

stoyan4o

stoyan4o