• Welcome to Форум на българските шофьори.

Общ канал

Започната от НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ, Събота, 04 Декември, 2010, 11:02:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Trucker_Boy

Цитат на: the_unseen - Петък, 25 Февруари, 2011, 19:16:10
Жица през балкона :)

Аз скоро ще си сложа стационарна антена и може да се чуем , от кой квартал си колега ?    :)
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

Trucker_Boy

www.sbps.eu

the_unseen

Метни една жица 2.75м през балкона. Импровизирай. от Надежда съм.

the_unseen

LZ2STA

става но за къси разтояния,особено със 4-5W резултата няма да е кой знае колко
колега ти като си от Надежда със Стоян от стадион "Локомотиф" ,с колегата Николаи от Бенковски,и колегатаТошко от Обеля няма начин да не се чуете

73!

godji

може да ми е малко тъп въпроса , но не ми се смейте ! Виждам че повечето радиостанций които се продават са с 40 канала . Тези канали с фиксирани честоти ли са или ще трябва да се настройват ако си купя .
БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

Trucker_Boy

Цитат на: godji - Събота, 05 Март, 2011, 21:06:08
може да ми е малко тъп въпроса , но не ми се смейте ! Виждам че повечето радиостанций които се продават са с 40 канала . Тези канали с фиксирани честоти ли са или ще трябва да се настройват ако си купя .

Няма защо да ти се смеем колега , въпросът ти е много хубав.
Значи всеки канал от тези 40 които има всяка CB станция всеки канал е на точно определени мгх-ци.
Ако си вземеш чисто нова станция (дори и втора употреба) те са фиксирани и не се нуждаят от настройка поне до колкото аз знам. Нека някой радиолюбител също пише ;)
www.sbps.eu

LZ2STA

Колега godji ,при СБ-то честотите са фиксирани и няма нужда от настроика,ако вземеш станция втора ръка е хубаво да се направи профилактика ,да се измери при предаване колко вата излъчва стандарта е 4w,но повечето станци могат да се "изцедят" още. Някои стигат до 10w-12w,има такива които изкарват и повече.Също така  е добре да се провери дали станцията е на честота,с течение на времето съхнат кондензатори и честотата мърда.За настроика се нуждае само антената,като взимаш такава гледаш да е колкото може по дълга ,съответно съобразяваш се с камиона на които ще я монтираш.Най доброто място за монтаж е отгоре на кабината,ако пък надстроиката е от смола ще трябва да направиш екранизация от вътрешната страна на кабината там кадето ще монтираш антената.За целта ще ти трябва алуминиево фолио,ако ще монтираш антената някаде от страни гледаш бобината на антената да е на 10-15 см поне от ламарините на кабината,и задължително трябва да и подсигориш качествена маса на антената,при монтаж на стоиката на огледалото пусни един кабел за маса към кабината не към вратата.

godji

Мерси за инфото ! Значи мога да съм спокоен че разл. станций са съвместими . Аз мисля да ползвам антената която си е монтирана на камиона (вероятно някога е имал станция ) Ще я снимам да кажете дали става . Още не мога да прежаля малко парички да си купя станция ,но и това време ще дойде. Колегите ми с по-нови камиони имат, но не ги вкл  ???
БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

LZ2STA

Колега разпитаи бакшишите ,едно време преди да им забранят всичките ползваха СБ.Тозй ли червения МАН караш,аз на моя имах също антена така си доиде от немско,вероятно и станция е имал но тук са я прибрали да не изчезне ;D,не беше лоша но я смених по ред причини

godji

Да ! Този МАН карам . Антената му е на тавана в средата . Има и още една ,която прилича на "акуловите" перки на БМВ ( по-новите модели ) . тя не знам за какво е  ::)

LZ2STA

Ако имаш впредвид тази която е отгоре точно пред шибидаха тя е за радиото,като погледнеш в средния долап ще и видиш кабела отива наляво от там в радиокасетофона ,другата малката  пък е за GPS-а или за тол колектора.

miki07

Здравейте колеги. Намерих евтини СВ станции. http://aukro.bg/50414-cb-radia-president_0.html Дано съм бил полезен.

Основание за редакция: Писането на кирилица е абсолютно задължително!
scania,volvo forever

Trucker_Boy

Здравей колега , добре дошъл в форума но тези станции се намират в Полша и няма как да се поръчат.Аз пробвах вече през aukro ;)
www.sbps.eu

Trucker_Boy

В Полша станциите са наистина евтини но трябва някак си да се стигне до там , иначе от България може да си намериш 2-ра употреба и чисто нови антени  :)
www.sbps.eu

miki07

неможе някои колега дане патува на там аз вече не ходя на там иначе няма проблем да докарам
scania,volvo forever

LZ2STA

в Габрово има чисто нови: http://911.bg/a2/firm.asp?id=5515
все пак по хубаво от новото няма

LZ2STA