• Welcome to Форум на българските шофьори.

Общ канал

Започната от НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ, Събота, 04 Декември, 2010, 11:02:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

velizar

Цитат на: the_unseen - Събота, 18 Юни, 2011, 03:33:46
Най вероятно е Лен. А за лиценз за една година и един симплекс до 10w е 800лв . Иначе имаш ли интерес да покриеш даден район с радиа или само питаш как става?
Идеята ми е , дали ще може някой да ми я настрои на канал 19 и 25 или да си търся друга ?

velizar

LZ2STA

ЦитатИдеята ми е , дали ще може някой да ми я настрои на канал 19 и 25 или да си търся друга ?

Колега,няма шанс да се преработи от 400 Mhz на 27Mhz.Продай ЛЕНА и си купи станция на 27Mnz ,така нареченото СБ-и,но гледай да е с 40 канала,да е на ФМ модулация може АМ/ФМ но задължително ти трябва ФМ ,и да е на евро стандарта,тоест каналите да отговарят на тези честоти които са приети в  ЕВРОПА,за справка 25 канал ти отговаря на 27.245Mhz.
Пусни ЛЕНА и антените тук: http://www.bfra.org/index.php?option=com_adsmanager&Itemid=58 това е радиолюбителски сайт може някои да търси.Това е  моето мнение.УСПЕХ!

LZ2STA

the_unseen

Ленчето най вероятно работи на 50 мхц . Дай снимки на антената. По принцип ленските щирки ся като на рейсовете,  в основата са сноп от телове и всеки тел свършва към върха през около една педя . Трудно се преправят за 27 и нямат никакво усилване. И стойката е непотребна. ;D ;D >:(

the_unseen

Сетих се специално за 19 канал ,май само руснаците го слушат дали някой е закъсал. Виждал съм в патрулките им сибита.Тука бате няма кой и на 25 да те чуе да не говорим на 19 . :'(

Trucker_Boy

Цитат на: the_unseen - Неделя, 19 Юни, 2011, 11:46:40
Сетих се специално за 19 канал ,май само руснаците го слушат дали някой е закъсал. Виждал съм в патрулките им сибита.Тука бате няма кой и на 25 да те чуе да не говорим на 19 . :'(

Не си прав колега , все повече българи имат CB радиостанции.
На 25-ти канал е празно защото просто повечето само слушат.
Друг е въпроса ,че има много хората с оригинални и лошо поддържани антени с които повече от няколко километра няма да изкараш.С време съм сигурен ,че ще има все повече и повече! ;)
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

Trucker_Boy

Един страхотен сайт пълен с информация и пълни характеристики за всякакви CB радиостанции - www.cbradio.nl
www.sbps.eu

ivko1042

Колеги, аз винаги съм на 23-ти канал.

Причина за редакция: Правопис!!!

Trucker_Boy

Цитат на: ivko1042 - Сряда, 22 Юни, 2011, 22:17:26
Колеги, аз винаги съм на 23-ти канал.

Причина за редакция: Правопис!!!

Защо ? Всички българи сме на 25-ти.
www.sbps.eu

velizar

Колеги, препоръчайте ми модел   радиостанция , която да работи на 25 канал и може да приема/предава и  на 19 канал. Ако е с по-голяма мощност, по-добре  :)

Trucker_Boy

Цитат на: velizar - Четвъртък, 23 Юни, 2011, 14:08:18
Колеги, препоръчайте ми модел   радиостанция , която да работи на 25 канал и може да приема/предава и  на 19 канал. Ако е с по-голяма мощност, по-добре  :)

Обикновените CB радиостанции са със 40 канала.
Един приятел продава своята радиостанция President ( http://www.driver-bg.eu/index.php?topic=613.0 ) и може да се спазариш с него за цената само на станцията.
За всякакви въпроси може да ми пишеш на skype- cb-mania ;)
www.sbps.eu

каруцаров

относно мощноста –радиостанциите могат да се усилят на 7–8w от вътре чрез реглаж

mr_decisive

здравей колега ,дай съвет каква станция да си взема и какви парички ще трябват,защото искам една за колата и една за камиона на принципа хубави и ефтинко  ;)
Няма лош автомобил,има лошо устройство зад волана .

Trucker_Boy

Цитат на: mr_decisive - Понеделник, 29 Август, 2011, 19:52:08
здравей колега ,дай съвет каква станция да си взема и какви парички ще трябват,защото искам една за колата и една за камиона на принципа хубави и ефтинко  ;)

Пиши ми на скайп - cb-mania
Ще ти помогна с търсенето на станции и антени. ;)
www.sbps.eu

Bulgarian truck driver

Колеги, препоръчайте ми модел   радиостанция , която да работи на 25 канал и може да приема/предава и  на 19 канал. Ако е с по-голяма мощност, по-добре  :)
Колега защо се натискаш за 19 канал?Кого слушаш на него?Питам информативно,защота аз него ползвам.

Bulgarian truck driver

Колеги, препоръчайте ми модел   радиостанция , която да работи на 25 канал и може да приема/предава и  на 19 канал. Ако е с по-голяма мощност, по-добре  :)
Колега доста станции смених, но като "Президент" никоя друга не може да работи.Колкото по скъп модел толкова по добре.И ватовете могат да се помпят.Ако няма такива "Мидланд" е също много добра.По старете модели са супер, но ватовете май не могат да се помпят.Ако тази можеш да вземеш ще си супер.http://www.ebay.co.uk/itm/CB-President-JAMES-Haut-Gamme-EXCELLENT-ETAT-complete-/110746667415?pt=FR_JG_T%C3%A9l%C3%A9phonie_Radiocommunication&hash=item19c9040997

Bulgarian truck driver