• Welcome to Форум на българските шофьори.

Куче в кабината - за или против?

Започната от комбайнер, Четвъртък, 07 Ноември, 2013, 09:31:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

комбайнер

Какво мислите? Допустимо ли е куче да се вози в кабината?
Срещал съм доста колеги, които си возят кучето за компания.
Да е до теб най-добрият ти приятел-това трябва да е хубаво.
Какви документи му трябват?
Със сигурност не се нуждае от дигитална карта или АДР удостоверение.

комбайнер

rider777

Оня ден какъв готин доберман обикаляше на Бордо ,,, за малко да го прибера,,,,,,,,, а вкъщи имам пинчер дето много се чудех дали да си го взема за тези 4 месеца с мен,,,,,, абе готино е да си имаш някой с теб дето те разбира,,, иначе само с навигацията си говориш и понякога ти става досадна  ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

rider777

Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

Mystang

Много ми е интересно  как ще бъде обезопасено това животно в кабината.При евентуален инцидент този пътник в кабината ще е в най лоша позиция.А няма как да го вържеш с колан.Може би с клетка ще стане но дали животното ще се чуства добре по цял ден в клетка?

Pando85

Цитат на: Mystang - Четвъртък, 07 Ноември, 2013, 10:27:42
Много ми е интересно  как ще бъде обезопасено това животно в кабината.При евентуален инцидент този пътник в кабината ще е в най лоша позиция.А няма как да го вържеш с колан.Може би с клетка ще стане но дали животното ще се чуства добре по цял ден в клетка?

И клетката не е решение, защото не дай си Боже стане нещо няма да хварчи само куче в кабината ами цяла клетка  :-\

Бриги Магнито

Цитат на: Pando85 - Четвъртък, 07 Ноември, 2013, 13:57:19

И клетката не е решение, защото не дай си Боже стане нещо няма да хварчи само куче в кабината ами цяла клетка  :-\

Цитат на: Mystang - Четвъртък, 07 Ноември, 2013, 10:27:42
Много ми е интересно  как ще бъде обезопасено това животно в кабината.При евентуален инцидент този пътник в кабината ще е в най лоша позиция.А няма как да го вържеш с колан.Може би с клетка ще стане но дали животното ще се чуства добре по цял ден в клетка?
Бацета да не бъдем черногледи.
Аз мисля,че човек когато е с колега,приятел,дете,БенджИ (джафкащ или не джафкащ) с Мима(мъркаща или немъркаща) някак си е по-внимателен на пътя отдавам го на близостта с нещо ,което му дава чувство за сигурност и спокойствие.

Друг момент са каките,пред тех се се показваме,доказваме ,изтъкваме или просто отделяме прекомерно внимание било то  поради причините по-горе или заради природни дадености или модни дрешки с икономисано количество материал при изработката им
Бе се сме наострени,ма не за безопасността,а за други неща или с други думи ПОД НАПРЕЖЕНИЕ сме и не намираме спокойствие(все за нещо)

Специално за Бенджи он боард не съм се замислял,но според мен си има бая плюсове,а именно чувството за самота се притъпява или изчезва,чувството наречено спокойствие,а защо не и радост се засилва.
Няма да споменавам и момента,че ако Бенджи е с характер,човека решил посред нощ да ви ревизира резервоара ,ако напълно не се откаже  то най-малкото би се замислил дали да го стори.

Минусите са почти никакви ако приемате спокойно нещата от живота и дори да не е така , определено намръщванията при делата на Бенджи ще са в пъти по-малко от усмивките.

В заключение ако Бенджи качен в дръгел при отворен  прозорец си бута носа към процепа или седящ на дясната седалка джафка и върти опашка и отвреме навреме се поразходи из долният  креват съм определено ЗА -Бенджи онбоард
Но ако Бенджи качен в дръгел се свие и не помръдва със свита опашка почти през цялото пътуване или при шум от фригото се опитва да излезе заедно с прозореца и да го заръфа,определено бих казал,че съм против.

И излиза,че отговора ми по темата е ЗА Бенджи в кабината,но зависи точно кой Бенджи

П.П.Относно документите мисля,че паспорт е напълно достатъчен документ за държавите в ЕС

ivopifeca

И аз бих си взел куче с мене,но да е културно,тва ако зема моя пинчер,направо че олае сички паркинги,не се спира...

Красимир Тодоров

Паспорта трябва да е европейски стандарт, трябва и чип за 30 лв горедолу да се сложи.

Ако джафка кат дойдат апашите да ти чоплят резервара ще е добре, ама надали... и да е дребно, не некой дзвер.

v1977

Много бих се радвал да си взема моето кутре на някой курс.
Ама ще е малко кофти щото тя е каракачанка и е голяма злоба и ще ме бият някъде ;D
Иначе съм ЗА

v1977