• Welcome to Форум на българските шофьори.

Върха на развитие на професионално ниво

Започната от Бриги Магнито, Понеделник, 11 Ноември, 2013, 19:44:31

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Бриги Магнито

Бацета оно е ясно,че нема некой де да ме надскочи у умения,познания,професионализъм,бе с две думи моем си и съм си кадър мноо.
Обаче постоянно къде с цел къде без цел се говори за кадърност,професионализъм,квалифицираност и прочее щуротии и си се чудим аз от върха на професионалното развитие на професията наречена шофер,де аджеба е най-високото ниво у развитието на тази професия,та ако мое ме светнете ше е чудно,защото мисля,че шофера си остава шофер и те тва е,нема шанс да стане най-шофер (примерно)

Знам темата е чудна,тъй че не абете мастило се некой требва ,а отнесе бан,че сме назад с плана.

Я,ъф корс,че държим печено дорде не се яви некой по-от мен  ;)

Бриги Магнито

ivopifeca

За мене,върха ще е кога,почне да ни се плаща,като на европейците...тогава всеки ще е стигнал най високо ниво...за другото не се сещам,тоест кога може да се каже ,че си абсолютен професионалист ???

ivopifeca

комбайнер

Цитат на: Бриги Бичкията - Понеделник, 11 Ноември, 2013, 19:44:31
Бацета оно е ясно,че нема некой де да ме надскочи у умения,познания,професионализъм,бе с две думи моем си и съм си кадър мноо.
Обаче постоянно къде с цел къде без цел се говори за кадърност,професионализъм,квалифицираност и прочее щуротии и си се чудим аз от върха на професионалното развитие на професията наречена шофер,де аджеба е най-високото ниво у развитието на тази професия,та ако мое ме светнете ше е чудно,защото мисля,че шофера си остава шофер и те тва е,нема шанс да стане най-шофер (примерно)

Знам темата е чудна,тъй че не абете мастило се некой требва ,а отнесе бан,че сме назад с плана.

Я,ъф корс,че държим печено дорде не се яви некой по-от мен  ;)

Мой приятел, като почне да се хвали колко е ненадминат майстор, си целува чунките.
Бриги ти решил ли си къде ще се цункаш? ;D

Бриги Магнито

Цитат на: комбайнер - Понеделник, 11 Ноември, 2013, 20:11:08
Мой приятел, като почне да се хвали колко е ненадминат майстор, си целува чунките.
Бриги ти решил ли си къде ще се цункаш? ;D
:D :D :D :D :D Ако се казва Емил и аз го познавам освен,че ги целува и вика,,малеее мноо си можем" иначе работим по-въпроса да съм оргинален ? ;)
Цитат на: ivopifeca - Понеделник, 11 Ноември, 2013, 20:07:05
За мене,върха ще е кога,почне да ни се плаща,като на европейците...тогава всеки ще е стигнал най високо ниво...за другото не се сещам,тоест кога може да се каже ,че си абсолютен професионалист ???
А баце плащането отнесено към професионалното развитие във БГ нямат допирни точки.
Примери колко искаш,тъй че тази,че само кадърните им плащат са вятър и мъгла у наше село,оти ако не са  :-\ се оказва,че чеп за зеле не става от мен впредвид на размера на възнаграждението ми спрямо да кажем некой си.. ;)

ivopifeca

Абе исках да кажа,че като ни се плаща по добре-по европейски,спрямо тва където ни се дава сега,бихме стигнали некъв връх в професията ни,па и може да се понапънеме и още да станеме по добри и от професионалистите :)

Бриги Магнито

Цитат на: ivopifeca - Понеделник, 11 Ноември, 2013, 20:40:32
Абе исках да кажа,че като ни се плаща по добре-по европейски,спрямо тва където ни се дава сега,бихме стигнали некъв връх в професията ни,па и може да се понапънеме и още да станеме по добри и от професионалистите :)
А лошо в напъването няма е четем из форума има напъни с формули има напъни с езикознание съответно и правопис има напъни и с образование,но за жалост широкият мироглед и познание в повечето случаи помагат,но не са основа за добър професионализъм.
Иначе си прав ако се смислят за некой лев горница към заплатката мое се напънем и аз да турнем подложка или ъгъл под колана да се не скине  ;)

ivopifeca

Цитат на: Бриги Бичкията - Понеделник, 11 Ноември, 2013, 20:26:07
:D :D :D :D :D Ако се казва Емил и аз го познавам освен,че ги целува и вика,,малеее мноо си можем" иначе работим по-въпроса да съм оргинален ? ;)А баце плащането отнесено към професионалното развитие във БГ нямат допирни точки.
Примери колко искаш,тъй че тази,че само кадърните им плащат са вятър и мъгла у наше село,оти ако не са  :-\ се оказва,че чеп за зеле не става от мен впредвид на размера на възнаграждението ми спрямо да кажем некой си.. ;)
Ами донякъде е свързано и с плащането,като те изпържат и не ти изнася-дигаш чуковете,търсиш друго,там пак така...Къде да го достигнеш това високо ниво,защото и във всяка фирма различни тънкости и особености на работата,нищо че все е с камиони,нали не е само карането и маневрите?Друго си е да порадиш по дълго в дадена фирма и тогава да се редка,докъде сме стигнали :)

Бриги Магнито

Цитат на: ivopifeca - Понеделник, 11 Ноември, 2013, 20:48:20
Ами донякъде е свързано и с плащането,като те изпържат и не ти изнася-дигаш чуковете,търсиш друго,там пак така...Къде да го достигнеш това високо ниво,защото и във всяка фирма различни тънкости и особености на работата,нищо че все е с камиони,нали не е само карането и маневрите?Друго си е да порадиш по дълго в дадена фирма и тогава да се редка,докъде сме стигнали :)
Имаш право,благодарение на тази схема имах честта да се докосна до почти всички родове и видове транспорт съответно да попия по-ценните моменти от всеки,но излиза,че не плащането в крайна сметка води ,като цяло до  по-голяма квалификация  :D :D :D

ivopifeca

По тази причина и аз съм "барнал"от почти всичко,но по си е друго с години да си държиш едно коловозче и да се развиваш там.Па моето е -от всичко хапнал,накрая не знае с какво се е наял,дали съм се оял изобщо-друга тема :)

Бриги Магнито

Цитат на: ivopifeca - Понеделник, 11 Ноември, 2013, 21:10:19
По тази причина и аз съм "барнал"от почти всичко,но по си е друго с години да си държиш едно коловозче и да се развиваш там.Па моето е -от всичко хапнал,накрая не знае с какво се е наял,дали съм се оял изобщо-друга тема :)
Момента,че ако се задържиш на едно място и си все в един отрасъл също не води към по-добра квалификация,а до привикване,което води до писване или до по-голямо спокойствие.
На мен например коловозчето ми писва и търся нови хоризонти е то са се учим за тракторист

ivopifeca

Цитат на: Бриги Бичкията - Понеделник, 11 Ноември, 2013, 21:17:46
Момента,че ако се задържиш на едно място и си все в един отрасъл също не води към по-добра квалификация,а до привикване,което води до писване или до по-голямо спокойствие.
На мен например коловозчето ми писва и търся нови хоризонти е то са се учим за тракторист
Ееее са,ако те не свърта и обичаш промени...друго е,аз малко съм по спокойствието,но се немам късмет да ми се падне :)А с новия"коловоз"нека ти е алал.

Бриги Магнито

Пифец дано баце го намериш спокойствието.
Лафчето де го разцъкахме стигна до:
-парите не са в състояние да повишават квалификацията,но са мотив за задържане във фирма и за по- съвестно изпълнение на трудовите задължения.

Та некви идеи момци за мерило на професионализма няма ли да мъцнете или не смеете,оти ако не мъцате значи не търсите вярното мерило ,а се доверявате на някво си ваше ,което колко е мерило ,то си знае.

П.П.А беха писания по теми за можене,за трактористи и в края на краищата излиза,че не се знае на къде вървим :D :D :D :D :D

Pando85

Бацин според мен няма мерило, човек се учи цял живот и да излезе тоя, който се мисли за пример или подражание да го скивам, се запозная та белкем ме научи и мене.  ;)

Бриги Магнито

Цитат на: Pando85 - Понеделник, 11 Ноември, 2013, 22:51:27
Бацин според мен няма мерило, човек се учи цял живот и да излезе тоя, който се мисли за пример или подражание да го скивам, се запозная та белкем ме научи и мене.  ;)
Факт баце,даже си и умира неук,но все пак има мерило някакво ,защото едни по-важат от други,дали на думи или дела не знам,но има нещо

rider777

Са некой тук ако каже, че е правил сърдечна трансплантация, че го признаем за Профешънъл,,,,,,,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

rider777

Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,