• Welcome to Форум на българските шофьори.

Отзиви и мнения за BG шофьор !

Започната от BoBy_BoY, Вторник, 10 Май, 2011, 11:53:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

!.!.!

Солар повечето работодатели слагат доста лоши регенерати и като тръгнеш из Европа и нагърмиш 3-4 гуми какво ще правиш?Като имаш примерно само 1 или 2 резервни гуми?Останалите от къде?Благодаря за аплодисментите :)

PS.Не че да се фукам но мога да сложа доста"колеги"в малкият си джоб по познания  в тази област,както съм го и правила.
Аз съм си Аз. Свиквайте. :)

!.!.!

SOLAR

Цитат на: Илиева - Събота, 02 Юли, 2011, 17:01:53
Солар повечето работодатели слагат доста лоши регенерати и като тръгнеш из Европа и нагърмиш 3-4 гуми какво ще правиш?Като имаш примерно само 1 или 2 резервни гуми?

Не съобразих, че в България се стараят да минат по тънката "лайсна" /по-евтино/. Но каквато е цената, такова е и качеството.
За щастие, не ми се е случвало няколко години да спукам гума. Но и това да стане - има си сервиз. Не ми е работа да сменям гуми. 1. Гайките са завити с пневматичен пистолет и едва ли ще ги развия сам. 2. По време на това действие ако се ударя, кой ще е виновен? 3. Не дай Боже, след това гайките да се саморазвият и причинят вреда, кой ще плаща? Смяната е извършена от некомпетентно лице!
А колегите с гръмнали гуми да чакат сервиз. Така собственици, на които автомобилите работят в EU, ще са "ужилени" и след това ще се съобразят и със западните стандарти. Нали това е целта, да се научим да работим/работят като западняците.
Забравих за предишния ти пост да чукна +1. "По-добре късно, отколкото никога." ;)

ЛЕКИ ПЪТИщА !

SOLAR

!.!.!

Цитат на: SOLAR - Събота, 02 Юли, 2011, 20:18:33
Солар повечето работодатели слагат доста лоши регенерати и като тръгнеш из Европа и нагърмиш 3-4 гуми какво ще правиш?Като имаш примерно само 1 или 2 резервни гуми?

Не съобразих, че в България се стараят да минат по тънката "лайсна" /по-евтино/. Но каквато е цената, такова е и качеството.
За щастие, не ми се е случвало няколко години да спукам гума. Но и това да стане - има си сервиз. Не ми е работа да сменям гуми. 1. Гайките са завити с пневматичен пистолет и едва ли ще ги развия сам. 2. По време на това действие ако се ударя, кой ще е виновен? 3. Не дай Боже, след това гайките да се саморазвият и причинят вреда, кой ще плаща? Смяната е извършена от некомпетентно лице!
А колегите с гръмнали гуми да чакат сервиз. Така собственици, на които автомобилите работят в EU, ще са "ужилени" и след това ще се съобразят и със западните стандарти. Нали това е целта, да се научим да работим/работят като западняците.
Забравих за предишния ти пост да чукна +1. "По-добре късно, отколкото никога." ;)

ЛЕКИ ПЪТИщА !
Благодаря за +1 макар че до сега се чудех от къде се появява,хаха.(сериозно).Тук в БГ дори работодателите дето са с по 3-4 камиона сами си пренарязват гумите,била съм свидетел на процедурата(имат си машинки-самоделки).Понякога дори пренарязват до конци :( , за това написах това за регенерата.И техните шофьори не могат да си позволят сервиз,който трябва шофьора да плати.И запомни в БГ фирма винаги е виновен шофьора ,особенно в малките фирми.Което никак не одобрявам ,но кой ли ме пита мен-"непросветената".Благодаря все пак че има поне тук кой да оцени писанията ми.:).Лека вечер.

SOLAR

Цитат на: Илиева - Събота, 02 Юли, 2011, 21:37:31
Тук в БГ дори работодателите дето са с по 3-4 камиона сами си пренарязват гумите,била съм свидетел на процедурата(имат си машинки-самоделки).Понякога дори пренарязват до конци :( , за това написах това за регенерата.И техните шофьори не могат да си позволят сервиз,който трябва шофьора да плати.И запомни в БГ фирма винаги е виновен шофьора ,особенно в малките фирми.Което никак не одобрявам ,но кой ли ме пита мен-"непросветената".Благодаря все пак че има поне тук кой да оцени писанията ми.:).Лека вечер.

Пренарязването не е открито от тях. Преди години работих във френска фирма и там също пренарязваха. Това виждам и в Австрия, но навярно има стандарт, който едва ли е "до конците". Машинките /не самоделки/ са с регулатор за дълбочината. Механиците първо правят преглед на гумата и ако е добра я пренарязват. След това маркират. Но никога предни гуми.
А за "писания", няма оценка. Оценката е когато напишеш нещо стойностно.
УСПЕХ !

ЛЕКИ ПЪТИщА !

antoniyu

PS.Не че да се фукам но мога да сложа доста"колеги"в малкият си джоб по познания  в тази област,както съм го и правила.

Браво бъдеща колежке това е радостна новина.Аз си имам мнение за жените зад волан много по внимателни са от мъжете и дисциплинирани,винаги добре изглеждащи и никога не се излагат поне с такова впечатление  съм останал.

Успех в начинанието и по-скоро се захващай,че да красиш нашата гилдия.
цигарените кутии?
А защо няма снимки на гладуващи деца върху опаковките на McDonald's?
Защо няма снимки на измъчвани животни върху опаковките на козметични продукти?Защо не поставят снимки на жертви на пияни шофьори,върху бутилките с алкохол ?Защо да няма снимки на нечестни и крадливи политици.

Емил

Колеги, 15 минути почивка за какво се брои?  Ако си почивал под 15 минути за какво се брои?

Причина за редакция: Правопис!!!
ELM

SOLAR

Цитат на: Емил - Понеделник, 29 Август, 2011, 23:17:37
Колеги, 15 минути почивка за какво се брои?  Ако си почивал под 15 минути за какво се брои?

Това е спиране, не се счита за почивка.

ЛЕКИ ПЪТИщА !

g_dandy

В една нормална държава би имало взаимно уважение и толерантност между работодател и работник. И, тогава, работникът няма да краде от шефа си, а шефът ще заплаща подобаващо и в срок труда на подчинения си. Когато започне този спираловиден процес, нашата мила Татковина може и да стане по-добро място за живеене!

admin

За каква толерантност става дума, след като дори и в големи инфраструктурни проекти е заложена експлоатация на работниците в нарушение на закона? Примери колкото искате. Някой има ли представа какво стана със случая в Стара Загора, където бяха арестувани няколко човека от ДАИ? А причината за арестите бяха едни пари, взети като подкуп за прикриване на нарушенията, извършвани от фирми, ангажирани в строителството на магистрала "Тракия". И само там ли го има този проблем?
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

g_dandy

Всъщност, целта на демокрацията у нас бе да се създаде една огромна армия от безработни във всички сфери, които след това са готови да работят на всяка цена и при всякакви условия. Защото конкуренцията е жестока и,ако не си ти, друг ще ги върши тези нарушения в интерес на работодателя си. А за теб остава удоволствието от спорта!
Иска ми се да спомена и още една цел на този преход, която почти успя - да принуди повечето млади и кадърни българи да напуснат страната и да работят в интересна чужди общества. Ако си спомнят, имаше 1 виц в зората на демокрацията, в който Асан обясняваше на малкото циганче, че българите отиват на запад, турците на югоизток, а тая държава чака на циганите.

bad_kras

BG шофьора е точно както :  RO-шофьора , PL-шофьора , CZ-шофьора  и всички останали шофьори от бившите соцстрани!  Разликата е мноого минимална между всички тези шофьори!  Приликата е: на почти всички паркинги , на заплащането , по време на движение и т.н.
>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

bizzart

Цитат на: ?.?.? - Събота, 02 Юли, 2011, 21:37:31
Цитат на: SOLAR - Събота, 02 Юли, 2011, 20:18:33
Цитат на: Илиева - Събота, 02 Юли, 2011, 17:01:53Солар повечето работодатели слагат доста лоши регенерати и като тръгнеш из Европа и нагърмиш 3-4 гуми какво ще правиш?Като имаш примерно само 1 или 2 резервни гуми?

ЛЕКИ ПЪТИщА !
Благодаря за +1 макар че до сега се чудех от къде се появява,хаха.(сериозно).Тук в БГ дори работодателите дето са с по 3-4 камиона сами си пренарязват гумите,била съм свидетел на процедурата(имат си машинки-самоделки).Понякога дори пренарязват до конци :( , за това написах това за регенерата.И техните шофьори не могат да си позволят сервиз,който трябва шофьора да плати.И запомни в БГ фирма винаги е виновен шофьора ,особенно в малките фирми.Което никак не одобрявам ,но кой ли ме пита мен-"непросветената".Благодаря все пак че има поне тук кой да оцени писанията ми.:).Лека вечер.
За теб искам да се оженя вече, край.

!.!.!

bizzart закъснял си има - няма 17 години  :D :D :D.

arsina

Здравейте, някой може ли да ми даде някаква информация за Церезуела - плащат ли редовно и т.н. Предварително благодаря.

За втори път: Пиши на кирилица!

Красимир Тодоров

Цитат на: Емил - Понеделник, 29 Август, 2011, 23:17:37

Е такъв със сигурност ще го вкараш в джоба си.

Колеги, дебело ви подчертавам: естествения враг на една нация е съседната, а естествен съюзник е съседа на съседната нация. Чудя се ние сами на себе си враг ли сме си или приятел?
Егаси плюенето по българщината и то от хора дето много "милеят", бачкат в чужбина и ни дават акъл отдалеко. И се дупят на европейците, щото те били по-така... Брей пък германци станахте!
Аре моля ви се! Уважавайте дедите си, те не са били французи.

По повод синдикализма на тоя форум - припламна и изтля. Той на себе си не помогна да оцелее, камо ли на мен. В тоя смисъл, заложете на сигурното, ако шефа ви бъзика има начини, е струва пари, но погледнете Интернет е пълен с дела спечелени от работници срещу шефове.

А и не си мислете, че румънците не барат нафта, барат та цепят. А и заплатите им са по-добри от нашите, гарантирано. Обаче знаете ли как се подкрепят. Не като автора на темата - българин, а българофоб.

Така, че по-кротко с обвиненията срещу българския шофьор. И дайте примери как работи по-добре, излиза от ситуация по-леко от някой шваба примерно, който работи по учебник и няма грам въображение.

Красимир Тодоров