• Welcome to Форум на българските шофьори.

Зимата и спирачките

Започната от Бриги Магнито, Сряда, 27 Ноември, 2013, 19:59:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Бриги Магнито

Бацета имам пиПане относно как да намаля спирачното усилие на един мост от полуремарке с дискови спирачки ?
Дайте акъл,че не ми се изолира сусе спирачните цилиндри на цел мост.
Не ме бърка кой мост за кой мъцнете се важи

Бриги Магнито

Pando85

Викам да спамна и аз малко. Бацин сложи износени накладки.  ;)

Pando85

динко

Изолирай го,износените накладки ще ти докарат друг проблем.Най добре задния мост,приятно занимание си намерил в тоя студ.

Mystang

Сложи една стинка в щуцера и  нема да спира.

ivopifeca

Цитат на: Бриги Бичкията - Сряда, 27 Ноември, 2013, 19:59:32
Бацета имам пиПане относно как да намаля спирачното усилие на един мост от полуремарке с дискови спирачки ?
Дайте акъл,че не ми се изолира сусе спирачните цилиндри на цел мост.
Не ме бърка кой мост за кой мъцнете се важи
Може би ти влачи първия мост при натискане на спирачка,дори и да "галиш" педалчето?Първия на ремаркето? :)

Rammbon

Цитат на: ivopifeca - Сряда, 27 Ноември, 2013, 22:25:30
Може би ти влачи първия мост при натискане на спирачка,дори и да "галиш" педалчето?Първия на ремаркето? :)
Зимата, приятел си изолираше първия мост на камиона, за да не му блокират и да управлява на лед/сняг без проблеми.

loshdancho

Еха...какъв букет от велики мисли....Па като хвърлиш един камион в дерето
(КАТО МЕН от моста) ще гледаш по друг начин

..

ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

admin

"Чудесни" идеи за инженерите от Гьотеборг, Сьодертале, Зинделфинген и някои други по отношение изолирането на мостове по камионите. Датчик за студ и директно в компютъра да спира въздуха.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Бриги Магнито

Цитат на: admin - Четвъртък, 28 Ноември, 2013, 07:49:41
"Чудесни" идеи за инженерите от Гьотеборг, Сьодертале, Зинделфинген и някои други по отношение изолирането на мостове по камионите. Датчик за студ и директно в компютъра да спира въздуха.
Ма аз,точно зарад техното бръмбар се праим на маймуна-разбирач,та мислим щуротии.
Праили модерни полуремаркета наблъскани с триста щуротии из тех ,а не мислили,аз на какво ще ги кича да ги сецам.

Цитат на: ivopifeca - Сряда, 27 Ноември, 2013, 22:25:30
Тц ,влачат тамън сите,а аз сакам барем един да не влачи да ги позадържа .

Цитат на: Mystang - Сряда, 27 Ноември, 2013, 21:59:44
Сложи една стинка в щуцера и  нема да спира.
Баце тва мое се окаже идея,но мислим да турим едно малко дупче у стинката и дано по-намали спирачният ефект.
Инак ако не стаа друго,че се изолирва ,че ми писна си го дирим из ливадите пустото каручле

Mystang

Щом са всичките,ходи на реглаж.Да ти синхронизират спирачното усилие на камиона с ремаркето.

Бриги Магнито

Цитат на: Mystang - Петък, 29 Ноември, 2013, 09:58:11
Щом са всичките,ходи на реглаж.Да ти синхронизират спирачното усилие на камиона с ремаркето.
Тц,не стаа.Проблема е система ABS,EBS и в частност каруцата има влекачо тц

loshdancho

Да и сега спира в авариен режим.
Обади се на въздухар да види какъв е модулатора и колко въздух подава влекача.
При някой може за се пререгулира , а рри някой не
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

Rammbon

Цитат на: Бриги Бичкията - Петък, 29 Ноември, 2013, 10:04:22
Тц,не стаа.Проблема е система ABS,EBS и в частност каруцата има влекачо тц
За каква марка камион става въпрос?

Бриги Магнито

Цитат на: Rammbon - Петък, 29 Ноември, 2013, 10:38:18
За каква марка камион става въпрос?
Принципно не се сещам какво е значението на марката,но става въпрос за VOLVO F 12

Rammbon

Ако беше по-нов модел машина, би трябвало да направите мониторинг на състоянието на EBS посредством електронната система на камиона TEA и VCADS Pro . А е много кофти да не ти работи ABS-а зимата или в дъжд. Примерно трябва да се спуснеш по прохода на Републиката и е леко заледено на участъци или е заснежено. С 25т товар и неработищи ABS, EBS става сложно. Някое колело като блокира и ти настръхва косата. Или ще се хвърляш в пропастта или си срещу движението.

Бриги, ще ти преставлява ли проблем, да ми обясниш, как би трябвало да се слиза по стръмен наклон с товар 25-26т, ако имаш проблем със спирачната уредба и при сухо време, когато удариш спирачка, камиона да дърпа на ляво или на дясно ?-от твой личен опит и умения.

Rammbon