• Welcome to Форум на българските шофьори.

МАН ТГХ-400 проблем

Започната от djadjarov, Вторник, 03 Декември, 2013, 22:09:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

djadjarov

При максимално натоварване ,ми изписва грешка; неизправност двигател ,и камиона губи мощност. Спирам рестартирам двигателя и камиона се оправя. Правих му диагностика на 2-различни места и получих две различни мнения. Излиза ниско налягане в рейла,или дюза или помпа. Някои ако е имал подобен проблем моля да ми пише. Благодаря предварително.

djadjarov

loshdancho

ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

loshdancho

gogo5656

МАН ТГХ 18.440 същият проблем-окаэа се 4 дюэа.Смениха я с нова и гаэ,эасега няма ядове.
Имам въпрос към эапоэнатите с таэи марка,при най-малката неравност на пътя кабината подскача яко,на какво може да се дължи това неприятно явление ?

Nachinaesht

Виж дали не са изтървали амортисьорите във възглавниците на кабината. Ако са изтървали и започва яко да друса.

djadjarov

Колега, интересува ме дали при вашият проблем след рестартиране на мотора се оправя.

gogo5656

Да оправя се и няма и километър пак эабива,а эа друсането левия амортисьор на окачването е целия омаслен.

martin stanev

Цитат на: djadjarov - Вторник, 03 Декември, 2013, 22:09:32
При максимално натоварване ,ми изписва грешка; неизправност двигател ,и камиона губи мощност. Спирам рестартирам двигателя и камиона се оправя. Правих му диагностика на 2-различни места и получих две различни мнения. Излиза ниско налягане в рейла,или дюза или помпа. Някои ако е имал подобен проблем моля да ми пише. Благодаря предварително.

Колега на мен ми ги е правил същите мизерии tga430 2004г. 980000км.  правеше го, само в баир и губеше мощност и не можех да изпреваря, ако се налагаше. Първия пък, като стана и веднага се обадих на началника да му кажа и думите му бяха - карай няма да се плашиш нищо му няма. Така и не иска да ме вкара в сервиз да го оправи този проблем.

djadjarov

Колега,не ми изписва номер,а една неисправност двигател.След като го преведох,че моя няма бг.меню.

loshdancho

Да бе да, я си прегледай компа в меню диагностика .

djadjarov

EDC-2 00094-02    ZBR-5 04001-05   ZBR-5 04002-05

loshdancho

Първата е: Налягане на горивото твърде ниско, другите две са късо във фаровете
Ще трябва да се вадиш яко.

gogo5656

На мен оня ден отново ми направи магария и то по баирите из Гърция,няколко пъти изгубва мощност,светва STOP и почват мъките.Освен EDC и EBS дава някаква грешка.Каква е причината за тези грешки?Явно и моят началник ще трябва да се бърка надълбоко. ;D

loshdancho

Неизправности ,  с магии не се отстраняват.

kron

При ТГА направо изписва грешката на менюто при ТГХ трябва да се ровиш в менюто грешките не излизат на дисплея.Та много рядко проблема идва от помпата на рала,проблема е от дюзите и много рядко но не невъзможно от клапана на помпата който поддържа налягането в системата.В случая колега тази грешка която ти е изписва ЕДЦ 00094 е за филтри задръстени горивни филтри,смени си филтрите не знам в кой сервиз си ходил но въпросната грешка я знаят почти всички шофьори които карат МАН,не знам дали заради това губи мощност.И един съвет сменяйте филтри по честичко че от не смяна на филтри идват другите проблеми.

loshdancho

Много си прав. Сега остава да каже,  как е след смяната.За реила грешките да други.03778, 03779....Edc

loshdancho