• Welcome to Форум на българските шофьори.

Пенкилер за икономия

Започната от МИНКО ИЛЧЕВ, Сряда, 04 Декември, 2013, 11:30:57

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

caduceus

driver1
Намесих се в темата само за да предпазя някой да не си даде напразно парите за този боклук. Лично на теб щях да ти дам един от моите комплекти да караш и кажеш после тук как работи, но ти се оказа далеч - а сега приказваш отново. На колегата Красимир Тодоров пък му предложих да му дам за един месец пак така един комплект и после да ми го върне или плати каквото е икономисал за това време, при положение че е минал поне 9-10 хил. км. /което е около 500-600 евро икономия на нафта - който не плаща навреме, плаща двойно/. Така риск нямате никакъв - само аз /евентуално да изчезнете и да не ви видя очите повече, както и оптимизаторите/. Пак не става - К. Тодоров не се обади повече. На вас не може да ви се угоди май... Като е така, офертата отпада. Ще си купувате след две-три години камионите с няколко хил. евра повече заради тази система - и тогава дано си спомните че съм ви я предлагал за 300 евро и при изплащане от икономията за 10-15 дни.
Както каза и Райдър - пътувайте, младежи!
Желая ви успехи в празните приказки.

caduceus

Mandor

Цитат на: admin - Сряда, 04 Декември, 2013, 22:42:58
:D :D :D Сега остава някой да каже цветния код на резисторите на колко ома отговаря, че не ми се рови. Да не изгорим светодиода, не за друго.
А аз се чудя защо колата ми е толкова икономична? Ами че имам почти същото устройство и с него си зареждам таблета.

Снимка: http://www.renault-bg.com/smf/index.php?topic=157960.0
Цветни кодове
Нещо не мога да различа добре третия пръстен, а той е за порядъците.  Иначе ми излиза 51 Ком
Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.
Продавам 405,бензин,на части
На шестия ден Господ видя, че не може да направи всичко и създаде инженерите.

Mandor

Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.
Продавам 405,бензин,на части
На шестия ден Господ видя, че не може да направи всичко и създаде инженерите.

driver1

Цитат на: caduceus - Четвъртък, 05 Декември, 2013, 09:27:56
driver1
Намесих се в темата само за да предпазя някой да не си даде напразно парите за този боклук. Лично на теб щях да ти дам един от моите комплекти да караш и кажеш после тук как работи, но ти се оказа далеч - а сега приказваш отново. На колегата Красимир Тодоров пък му предложих да му дам за един месец пак така един комплект и после да ми го върне или плати каквото е икономисал за това време, при положение че е минал поне 9-10 хил. км. /което е около 500-600 евро икономия на нафта - който не плаща навреме, плаща двойно/. Така риск нямате никакъв - само аз /евентуално да изчезнете и да не ви видя очите повече, както и оптимизаторите/. Пак не става - К. Тодоров не се обади повече. На вас не може да ви се угоди май... Като е така, офертата отпада. Ще си купувате след две-три години камионите с няколко хил. евра повече заради тази система - и тогава дано си спомните че съм ви я предлагал за 300 евро и при изплащане от икономията за 10-15 дни.
Както каза и Райдър - пътувайте, младежи!
Желая ви успехи в празните приказки.

Глей ся, приятелю! Колкото и да се напъваш вече няма как да те приема сериозно. Панимаеш? Ду ю ъндърстенд? Не за друго, защото не се прави така. За мен ти си просто един гаражен производител на ментета. Стоката ти е достойна за димитровградския битак. Там ги убеждавай в чудодейните и свойства. Колкото и да ни смяташ  за гугутки, все пак почти всички тук сме професионалисти, а някои сме закръглили и втория си милион километри. Така че - не нам!
     Дори не се усещаш колко си противоречиш: първоначално обяви, че месец е много за тест. Ефекта се наблюдавал след седмица, най-много - две.  По-горе пък чета, че трябвало колегата да мине поне 9-10000км. Ха кажи как да ги мине тия километри за седмица, та даже и за две? Явно хабер си нямаш от нашата работа.
    И неволно пускаш стар, изпитан метод в рекламата: Който не купува (плаща) навреме, плаща двойно? Заплаха, демек. "Купувайте без да се замисляте днес, че утре цената ще е друга и ще бъде късно".
    Да ти имах самочувствието! Ама си подранил малко. Ако "иновацията" ти бъде патентована и както казваш световните производители я внедрят, а срещу това стои твоето име, аз съм първият, който ще ти стисне ръката. И ще се гордея, че сме сънародници. А също и ще платя цената за устройството такава, каквато е към онзи момент.
    А дотогава - казах ти, гаражен производител и амбулантен търговец си! Казвам ти го в прав текст, без да се познаваме лично. Нямаш право да се фъчкаш заради мисленето ми, защото сам знаеш на колко ментета сме се нагледали - то не бяха наколенки на доктор Ливайн, то не бяха чудновати спестители на ток, магически заличители на драскотини, ножове с които режем пирони, а после - домати на тънко...Да не изреждам стотиците хомеопатични илачи лекуващи всичко - от нощно напикаване, през разстроен стомах та до полова слабост! За разните телевизионни врачки и магове също няма да казвам, че много се отклоних...
   Но сам виждаш с колко ментета ни заливат, дори такива, които са минали през разни здравни комисии и може би патентовани за наша си употреба, както и през художествени и не знам си още кви съвети на продажни културтрегери. А ти искаш да ми продадеш за немалко пари вещ на честна дума. Еми няма как да стане.
   На всичкото отгоре демонстрираш пренебрежение към световните постижения в областта, която обсъждаме, както и към институциите, чиято функция е да изследват и хомологират изобретенията. Поставяш се над тези подробности. И стигаш до там, където ти казах - амбулантна търговия. Проблемът си е твой.
       Но надменността ти е обидна. Затова си направих труда да пиша толкова много.

МИНКО ИЛЧЕВ

Уреда за икономия на гориво до 70% Fuel Shark Saver интересно, че го срещнах по чужди сайтове и предлага до 10% икономия (може и 5 и 4 и 0,5...). Предполагам в България е рационализирам и е леко поувеличено.

Да уточня, че с темата не визирам колегата caduceus (Кадуцеус). Така ли се произнася? Той е от "нашия" край, но не се среща често такова име. Както споменах съм скептично настроен, ще повярвам, ако видя на стенд реална намаляване на разхода.
     Но все пак 5-10% може да се приема за нещо земно или поне на "Плацебо ефекта".

Ето и уреда за икономия на ток Energy Smart:
"Ползвай, колкото ток ти е нужен и намали сметката си до 75%!!!"
"Той подобрява цялостната работа на електрическата мрежа, както и всичките й параметри. Служи като филтър, който почиства нежелани пикове, спадове, шум и напрежение. Той действа на всички уреди в дома ми, които причиняват смущения в мрежата."

http://bgsave.com/

В описанието няма нито една формула което поне малко да ме замисли! Уредите с електродвигател са с КПД около 90%! Как ще стане да ползваме само 1/4?! Да кажеш, че 1-2% се подобрява - възможно е. Пак да повторя уредите с нагревател, колкото ток премине толкова енергия отдават. Могат да станат по-икономични, ако премине по-малко ток. Тоест бойлера затопля водата до по-ниска температура, отоплителната печка поддържа по-ниска температура. Лампите са изгасени и т.н.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

rider777

Тва с включването в контакта и намаляване на сметката е пълна глупост,,, още като ги пуснаха преди няколко години си накупих за всеки етаж по едно,,,, пълна измама,,, ама още ми стоят включени за да се утешавам, че не съм си дал парите напразно  ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

loshdancho

Цитат на: rider777 - Неделя, 08 Декември, 2013, 17:40:52
ама още ми стоят включени за да се утешавам, че не съм си дал парите напразно  ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Хахаха убиваш ме!
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

Красимир Тодоров

Не ми се пишеше в тая тема, но... по темата, това е пълно менте, дори не ми трябва да го пробвам, не виждам как ще повлияе на разхода на гориво. Като споменах пробването, па се зачетох, че Кадуцеус писал...  Не съм се отказал, просто не мога да се спра, това е. И съм ти отговорил на ЛС а за звънене няма смисъл при положение, че идвам, разтоварвам, товаря и излизам.
Не го приемай толкова лично, склонен съм за разлика от драйвъра, да вярвам, че има нещо в твоите магнити, имам причина, чел съм това онова, но никога не ме е влекло да експериментирам.
Впрочем в момента съм на магистралата изход Панагюрище. Ако това помага и си наблизо, ела да ги монтираме, дори ще ти подпиша запис за сумата, а ти разписка ако ги върна. за да е чиста работата.
Аз също съм ангажиран, макар и с чужди дела.
Колеги, има един лаф по моя край, стои белорадченина (с. Бела рада, видинско, живеещи с принципа око да види, ръка да пипне...), та стои пред клетката на жирафата в зоопарка в София... гледал, сумтял, чешал се, мислил, па отсякъл: "Е те такову животну нема!"

scaniavolvo

Хора днеска видях в нета некво си устройство ,което се бута в запалката и хоп....40 до 70 % икономия на гориво.Това не е ли смех...?:)

caduceus

ОК Красимире, ще слагаме - ще видим кога. Помислих, че си се отказал като не се обади. В момента се прави партида и до 2-3 дни ще е готова. На 16-ти съм в София целия ден и ако се улучиш наоколо, може да го направим тогава. Ако пък ти имаш път в рамките на 50-60 км около Ловеч пак става, ще дойда на място. По телефона ще се разберем.
Не искам нищо като разписки и т.н. - правим следното:
1. Като сложим оптимизаторите трябва да поработи мотора 15-20 мин. и ако падне моментния разход с 14-15% значи всичко е ОК
2. Ако не падне, значи обратната връзка комп-ламбда не обеднява автоматично сместа по някаква причина - обикновено е забрана в софтуера. Тогава нищо не може да се направи /поне аз не мога/.
3. Ако обедни на свободен ход както е редно, ще го прави и на пътя с изключение на ускоряване - тогава данните от ламбдата не се вземат предвид от компа. После просто караш и виждаш - имаш един месец оттогава нататък, за да се убедиш сам. Накрая решаваш сам трябват ли ти оптимизаторите или не. Също така ти ще кажеш каква ти е икономията и на каква стойност е за един месец. Т.е. каква ти е цената на нещото. Оттам нататък ще си с 5-600 евро напред всеки месец ако караш по 9-10 хил. км. Мисля, не е лошо - така потребителят има много по-голяма полза от производителя /т.е. аз/.
4.  Пишеш впечатления тук в нова тема, за да не се смацват реалните резултати от талаша празни приказки на разни предубедени хора
5. При недобра реакция /липса на автоматична самонастройка на двигателя/ теста може да се повтори с друг камион. Не съм върховния разбирач, за да предвидя какво има в компа на конкретното возило и какви забрани са му сложили програмистите. Точно затова има гаранция за връщане на продукта от един месец.

Поздрави

ПП
По темата - казах вече че това в запалката не работи. Мога и да ви го снимам, ако го издиря някъде из гаража това менте.

caduceus