• Welcome to Форум на българските шофьори.

Студ или работа

Започната от Rammbon, Четвъртък, 12 Декември, 2013, 20:32:20

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ivopifeca

Цитат на: Rammbon - Неделя, 15 Декември, 2013, 20:03:59
При 1000-1500лв чисти на месец би ли работил/карал камион без печка зимата? Зимата дори и нощно време да караш и през деня да спиш на слънце, пак ще ти трябва някакво отопление , ако се наложи да чакаш по пристанища по 1-2-3 дни,  става сложно. Ами ако температурите паднат под -10 градуса или -17 както очакват януари месец ? Вариянта с работене на двигателя е временен, защото първо разхода е 2-3 л на час , а спал ли си на бръмчащ двигател и на сутринта да си бодър и свеж, за нови подвизи от 500км?
Аз мисля че не е коректно да се дава за управление МПС без печка за зимата, особено ако камиона не се завръща в гаража по 10-30дни в месеца. Има и друга пречка камиона да няма печка. Царя дава, а пазача не дава или собственика дава, но неговите управители не дават.
Колага, дай идея как би могло да се изкарва нощта без печка. Вариянта с инвертор и електрическо одеало / инвестиция от 100лв общо /, дали ще спаси човек от замръзване и бяла смърт?
Не го гаси,колега,преди да легнеш той си работи-ти свикваш с бръмченето,и после си нанкаш.По добре е отколкото на студ,аз за тая есен имам поне 5 нощи без да съм гасил,бех във фирма като сменник-на кой камион му ради печката на кой не...

ivopifeca