• Welcome to Форум на българските шофьори.

Бяла иска в декларация до МС

Започната от !.!.!, Неделя, 29 Декември, 2013, 12:57:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

!.!.!

Общински съвет - Бяла прие обръщение към Министерски съвет на Република България със следния текст:
"ДО
МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР–ПРЕДСЕДАТЕЛ,
УВАЖАЕМИ ГОСПОДА ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛИ,
УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА МИНИСТРИ,
Общински съвет Бяла, област Русе се обръща към вас. като към органът, който в рамките на Бюджет 2014 ще вземе решение за финансиране на важни проекти насочени към преодоляване на регионалното неравенство.
Настоятелно поставяме на Вашето внимание необходимостта от спешни мерки за реконструкция на републикански път 1-5 Русе - Велико Търново. Последният ремонт на съшия приключи преди повече от петнадесет години, което само но себе си е недопустимо за път от подобен клас. По-лошото е, че той като параметри отдавна не отговаря на нуждите па трафика, минаващ по него. Сред населението на общини от нашия регион същия е известен и като " пътя на смъртта" поради непрестанните инциденти, които често имат фатален край: за десет годишен период статистиката покачва че в участъка Русе - Велико Търново е имало 997 ПТП, при които има 133 убити и 541 ранени.
В качеството си на представители па местната общност настояваме още през бюджетната 2014-та година да бъдат предвидени средства за проектиране и реконструкция на път І-5 в участъка Русе - Велико Търново като четирилентов. Това би било малък знак към един регион, в който от десетилетие не е имало големи инфраструктурни обекти - факт способстващ за негативните стопански и демографски тенденции в него.

Източник : http://www.ruseinfo.net/news.html
Аз съм си Аз. Свиквайте. :)

!.!.!

driver1

Тц! Няма да стане! Защото пенсионерите не ядели асфалт. И...защото са социалисти!

driver1

Roshko

Цитат на: driver1 - Неделя, 29 Декември, 2013, 15:01:02
     Тц! Няма да стане! Защото пенсионерите не ядели асфалт. И...защото са социалисти!

И защото не знаят, не могат и не искат да градят, а да крадат и рушат!!!

Rammbon

Не искате Бойко Борисов, няма път ! Добре че беше той да свържим Бургас със София по магистрала, не че е нещо качествено , но е по-добре от стария път.
Пътя Велико Търново-Русе трябва да стане като пътя Шумен-Русе. Който е минавал , знае :) А че има много ПТП-та, има, но мозък в гумени глави не се налива.

нидялко

Пак го обърнахте на политика!! >:( Хората не ги интересува кой ще е на власт, а да имат път...

driver1

Цитат на: нидялко - Понеделник, 30 Декември, 2013, 15:11:33
Пак го обърнахте на политика!! >:( Хората не ги интересува кой ще е на власт, а да имат път...

Оказа се обаче, че за да има път е от значение кой е на власт...

!.!.!

Да , бе . И не ми казвайте че Б.Б правел пътища, ако беше заинтересован наистина за пътищата щеше да направи първо околовръстното на София- всички знаете в какво състояние е северната дъга.

vasvvv

Ако не беше Б.Б. още щеше да се пътува от Младост до Бояна за един час.Сега пък що не е направил цялото.Още щеше да се минава през Богров.Кариерата на трасето на магистралата сигурно аз я бях дал на концесия.Това е "Защото сме социалисти".

abator

Всяко едно правителство, което дойде на власт, трябва да полага грижи и да развива пътната мрежа. Ако не го прави, трябва да бъде изритано в опозиция. Нали не мислите, че пътищата в Германия са добили този вид в рамките на едно управление.

Rammbon

Цитат на: нидялко - Понеделник, 30 Декември, 2013, 15:11:33
Не е политика, но нали виждаш , че гея, феса и фашиста не биха се нагърбили да правят пътища. Там гледат да продадат земята на чужденци.  А и нали се сещате, че те нямат пръст в строежа на сегашните шосета и ремонтите по АМ Тракия.  Б.Б. поне пътища направи, че да им се радваме. Да оставим времето преди 1990г. Пътищата от онова време още стоят и някои са със завидна здравина, спрямо сегашните. А пътя Бяла-Русе дано го оправят, за го разширят  и лентите да не са по 2.8м , а поне по 3.6м какъвто е пътя между Пазарджик и Пловдив. Но по-рано от есента на 2014 няма да е :(

ivopifeca

Това което е направено,всички ние сме го направили...Тъпо е да се казва,че тоя тва е направил,а оня не е ;)

driver1

Цитат на: ivopifeca - Понеделник, 30 Декември, 2013, 23:37:34
Това което е направено,всички ние сме го направили...Тъпо е да се казва,че тоя тва е направил,а оня не е ;)

Ми тогава що пишат писма и се жалват, че нямали път? Запретват ръкавите и си го оправят....:)

Красимир Тодоров

За гея и феса съм съгласен. За фашиста обаче не. Не знам защо го фашизирате толкова, но това си е ваша работа. Във всеки случай има най-социално ангажираната политика. Аз съм му фен и не ме е срам да го заявя. Борисов и Сидеров наистина не се спогаждат, но според мен едно наистина успешно правителство би било именно между тях двамата. Сидеров е силен коректив. Дори сегашните двама управляващи биха се самозабравили без него. Това е мое лично мнение, и да ме нападате за него ми е много зор :)
По темата - аз подкрепям такава инициатива, без нея съвсем нямаше да се случи нещо. Сега дано се сетят за тая отсечка. Има и други пътища за правене де, ама нека да почнат барем от там. От някъде.
Той Борисов хубаво пооправи София, може би ако имаше още мандат щеше и за други места да се сети.. ама тва няма как да го знаем. Жалко, че ни управляват за пореден път тия "социалисти и антибългари".
Ама с тоя електорат какво да очакваме... Моя град Видин е традиционно червен, ето го и резултата, до него няма път.

loshdancho

Цитат на: Красимир Тодоров - Вторник, 31 Декември, 2013, 10:42:34
За гея и феса съм съгласен. За фашиста обаче не. Не знам защо го фашизирате толкова, но това си е ваша работа. Във всеки случай има най-социално ангажираната политика. Аз съм му фен и не ме е срам да го заявя. Борисов и Сидеров наистина не се спогаждат, но според мен едно наистина успешно правителство би било именно между тях двамата. Сидеров е силен коректив. Дори сегашните двама управляващи биха се самозабравили без него. Това е мое лично мнение, и да ме нападате за него ми е много зор :)
По темата - аз подкрепям такава инициатива, без нея съвсем нямаше да се случи нещо. Сега дано се сетят за тая отсечка. Има и други пътища за правене де, ама нека да почнат барем от там. От някъде.
Той Борисов хубаво пооправи София, може би ако имаше още мандат щеше и за други места да се сети.. ама тва няма как да го знаем. Жалко, че ни управляват за пореден път тия "социалисти и антибългари".
Ама с тоя електорат какво да очакваме... Моя град Видин е традиционно червен, ето го и резултата, до него няма път.
Ти не си сам!
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

Тариката

Цитат на: vasvvv - Понеделник, 30 Декември, 2013, 17:20:12Ако не беше Б.Б. още щеше да се пътува от Младост до Бояна за един час.Сега пък що не е направил цялото.
Бойко-офшорката само режеше ленти и трупаше слава на чужд гръб.Ако не беше Ндсв и сега"България на Гражданите"нито ще сме в Европейския Съюз,нито щеше да е осигурено финансирането нито изготвени проектите/цялата процедура трае 4 няма грешка 4 години зедно спровеждането и последващото обжалване"/за големите инфраструкторни проекти!
   Днес нямаше да има нито Дунав мост 2,нито Арена Армеец,нито магистрали!
Знаете ли,че Лиляна Павлова идва от екипа на Меглена Кунева.Тогава Павлова видя,че вятъра духа към герб,обаче герб потъва бавно и сигурно и Павлова започва да се преориентира.
   Отговора на въпроса защо сега не се режат ленти е защото няма подготвени проекти от предишното правителство!

Тариката