• Welcome to Форум на българските шофьори.

Има ли забрана за движение в Австрия и Германия събота и неделя?

Започната от Добромир Денков, Петък, 31 Януари, 2014, 18:41:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Има ли забрана за движение в Австрия и Германия събота и неделя?

Има
3 (60%)
Няма
2 (40%)

Общ брой гласове: 5

Гласуването приключено: Понеделник, 03 Февруари, 2014, 18:41:56

Добромир Денков

Здравейте :)
Предстой ми пътуване до Франция.Ще пътувам с бус 3.5 т. със закачено ремарке 2 т.
Интересува ме има ли забрана за движение в Австрия и Германия събота и неделя, както имат камионите?
Също така дали е необходим тахограф след като съвкупно с ремаркето общото тегло става 5.5 т. ?
Благодаря предварително!

Бриги Магнито

Тахографче сака да има ,относно забраните мислим не те ловят,но не съм сигура

Бриги Магнито

bo4a

Добромир Денков

Ще бъде без тахограф,няма как да го монтирам за един ден.
Въпроса дали има забрана си остава?

Люси

admin

Цитат на: Добромир Денков - Събота, 01 Февруари, 2014, 12:25:04

Повечето зaбрaни се отнaсят зa МПС с общо тегло нaд 7.5 тонa и можеш спокойно дa кaрaш по основните мaгистрaли.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Добромир Денков

Цитат на: Люси - Събота, 01 Февруари, 2014, 13:43:59
Разгледай тук може да намериш отговор!!!

Тук не става ясно освен за камионите, но все пак благодаря!

Цитат на: admin - Събота, 01 Февруари, 2014, 14:52:14
Повечето зaбрaни се отнaсят зa МПС с общо тегло нaд 7.5 тонa и можеш спокойно дa кaрaш по основните мaгистрaли.

Ще те послушам,дано не ме глобят!

admin

Цитат на: Добромир Денков - Събота, 01 Февруари, 2014, 18:53:00
Ще те послушам,дано не ме глобят!

Няма да те глобят, стига да не навлезеш по някой национал, който е забранен за МПС с общо тегло над 3.5 тона.
Ако влезеш на Никелсдорф и си за Пасау, караш по А4, А23, А21, А1 и А8.

AxL

Цитат на: Добромир Денков - Петък, 31 Януари, 2014, 18:41:56
Здравейте :)
Предстой ми пътуване до Франция.Ще пътувам с бус 3.5 т. със закачено ремарке 2 т.
Интересува ме има ли забрана за движение в Австрия и Германия събота и неделя, както имат камионите?
Също така дали е необходим тахограф след като съвкупно с ремаркето общото тегло става 5.5 т. ?
Благодаря предварително!
Ако си с товарен бус ти трябва тахограф за Германия. По-принцип навсякъде, защото ставаш състав от превозни средства над 3,5 тона. Но вероятност да те спрат за това има само в Германия.
В Германия, ако теглещото е регистрирано като N1/Товарен/LKW  нямаш право да теглиш ремарке в неделя и официалните почивни дни от някакъв час сутринта до 22:00 вечерта по АУТОБАН, може по бундесщрасе, например по А3 не може, по B49 може да караш. Трябва да се внимава за празниците в отделните провинции. Глобата е според заплатата ти, но последния плати 1600 Евро. Ако си соло тогава важи над 7,5 тона.
В Австрия е малко по-различно и не мога да кажа със сигурност.
Ако си регистриран като пътнически трябва седалките да са вътре, ако мислиш да минаваш в неделя, в другите дни може и да не ти обърнат внимание.
Ако ще возиш на някой друг, а не за собствена сметка ти трябва и лиценз.

Мини максимално през Австрия, след това Фрайбург и влез във Франция. Или Нюрнберг, после А6 и се насочи към Мец/Франция. Но с тия снегове там сега не знам дали ще можеш да минеш под Равенсбург.
Успех, няма нищо сложно. Ако не ти е проблем влез в Германия след 18:00 часа, по-малко БАГ има, но пак дремят тук там.
Трябва да имаш М+S на четирите гуми, плюс комплект вериги до 15.04.

admin

Колко максимално да мине през Австрия? Като стигне Залцбург, трябва да влезе в Германия, да кара по А8 и да се отклони по А93 за Куфщайн. После Вьоргъл, Инсбрук, Брегенц и пак при фрицовете. Зависи все пак и къде точно във Франция трябва да отиде.

AxL

Колкото си прецени, че може да е търпелив. Ако е с някой стар бус по онези баири в Германия може и да хвърли водите. Просто има и такива случаи, ако хване колона.
Друг вариант е през Прага, после А6 с нощна езда, когато тировете почиват.
Ограничението е 100 км/ч. Не съм сигурен къде беше Чехия или Словакия трябва да имаш винетка и за ремаркето. Т.е. 2 броя винетки.
Не знам човека колко е запознат, но трябва да имаш табелка на теглича, ако нямаш трябва да го пише в големия талон, съответно копието му. Ако те спрат ЦОЛ нямаш грижи. Цивилните гледат само документи и товар, но зелените или сините може доста неща да ти проверят, включително пътни листи, книжки, тахо и т.н. Дано имаш поне малко опит, че аз писах, че няма нищо сложно, ама май не е точно така, за което се извинявам.
Има и друг момент - колко редовен искаш да си?

SEMPER

Цитат на: AxL - Неделя, 02 Февруари, 2014, 21:49:45Ако си с товарен бус ти трябва тахограф за Германия. По-принцип навсякъде, защото ставаш състав от превозни средства над 3,5 тона. Но вероятност да те спрат за това има само в Германия.
В Германия, ако теглещото е регистрирано като N1/Товарен/LKW  нямаш право да теглиш ремарке в неделя .

Може да си дърпаш ремаркенцето според мен. Не ми се рови, но аз съм дърпал,шефа ми също лично си го дърпа по празници, а той е педант на тема разпоредби. (дърпа чиляка,щот аз почивам   ;D)

Поправете ме ако бъркам, но според мен N1 е до 3,5t ,N2 е до 12t , а N3 е над 12t.  И си мисля че под 3,5 тона няма как изобщо да ги лови забрана.

А за тахографа - Унгария ще е първото дърво, ако мине Словения - там не знам.

Без тахо си е приключение според мен, не си го представям с тази композиция да мине на гишетата за леки коли по всички граници. А на другите - винаги има шанс да стане издънка при някой по буден служител

В Германия точно да изгори с бус и ремарке - шанса е минимален според мен
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

admin

Без тaхогрaф е нaпълно изключено!
В случaя стaвa думa дaли влизaт някои зaбрaни в тонaжa между 3.5 и 7.5 тонa.

Механик-водач

Беден е не този, който има малко, а този, който иска да има повече.
Никога не спори с глупак. Хората може да не разберат кой е умният!

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: admin - Събота, 01 Февруари, 2014, 14:52:14
Повечето зaбрани се отнaсят зa МПС с общо тегло нaд 7.5 тонa и можеш спокойно дa кaрaш по основните мaгистрaли.

Определено забраната която в случаят е само в неделя за Германия и тя е зад над 7,5 тона. За Австрия е между 15,00 в събота и 22,00 часа в неделя и тя е за над 7,5 тона. И забраната за изпреварване е обичайно за над 7,5. В Австрия си с машинка за плащане, в Германия не се плаща.

Цитат на: Механик-водач - Понеделник, 03 Февруари, 2014, 09:17:50
А защо не му кажете, че БЕЗ тахограф, НЕ ТРЯБВА да тръгва...

Цитат на: admin - Понеделник, 03 Февруари, 2014, 09:00:53
Без тaхогрaф е нaпълно изключено!
В случaя стaвa думa дaли влизaт някои зaбрaни в тонaжa между 3.5 и 7.5 тонa.

Цитат на: Добромир Денков - Събота, 01 Февруари, 2014, 12:25:04

Интересно е дали глобата за управление без тахограф, е по-малка за състав до 7,5 тона. Мисля ще е същата, ако си сваля тахографа от камиона и си карам. Много голяма!
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

МИНКО ИЛЧЕВ

Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!