• Welcome to Форум на българските шофьори.

Мотивационно писмо

Започната от noj, Петък, 07 Февруари, 2014, 09:41:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

noj

Здравейте колеги, моля пуснете някакъв пример за мотивационно писмо! Доста време вече кандидатствам за работа, но без успех и стигам до извода, че не мога да си направя мотивационното писмо като хората. Благодаря предвариттелно!

noj

gadinka

Вместо мотивационно писмо- не е лошо да ги попиташ шофьор ли търсят или програмист. По принцип се пише защо толкова много искаш да станеш един от малкото, които са имали честта да бъдат техни служители и как бленуваш да бъде такъв.

gadinka

noj

Цитат на: gadinka - Петък, 07 Февруари, 2014, 10:11:45
Вместо мотивационно писмо- не е лошо да ги попиташ шофьор ли търсят или програмист. По принцип се пише защо толкова много искаш да станеш един от малкото, които са имали честта да бъдат техни служители и как бленуваш да бъде такъв.

Незнам, но всичко това вече започва много да ме изнервя!

Люси

Недей да използваш стандартни форми за мотивационно писмо от интернет,винаги трябва да е написано с твои думи понеже повечето работодатели са наясно със стандартните форми и не гледат на тях с добро око!!!

noj

Цитат на: Люси - Петък, 07 Февруари, 2014, 10:49:14
Недей да използваш стандартни форми за мотивационно писмо от интернет,винаги трябва да е написано с твои думи понеже повечето работодатели са наясно със стандартните форми и не гледат на тях с добро око!!!

И една буква не съм взаимствал от никъде, всичко съм написал сам, но не разбирам какво сиви трябва да напиша за да работя за фирма която зарежда магазини из София с месо за да ме вземат на работа! Не е най-предпочитаната от мен работа, защото там се карат баничарки, а не камиони, но нали все от някъде трябва да се започне. Направо съм изумен!!!

gadinka

Цитат на: noj - Петък, 07 Февруари, 2014, 11:09:13
  И една буква не съм взаимствал от никъде, всичко съм написал сам, но не разбирам какво сиви трябва да напиша за да работя за фирма която зарежда магазини из София с месо за да ме вземат на работа! Не е най-предпочитаната от мен работа, защото там се карат баничарки, а не камиони, но нали все от някъде трябва да се започне. Направо съм изумен!!!
Бре човек, правиш ли разлика между CV и мотивационно писмо?

noj

Цитат на: gadinka - Петък, 07 Февруари, 2014, 11:25:04
Бре човек, правиш ли разлика между CV и мотивационно писмо?

Съжалявам, обърках се!

Люси

Тия дистрибуторски компании нещо много големи изисквания започнаха да имат,ще почнат да искат кандидати завършили Кеймбридж,това повече е хамалска работа а не шофьорска!!!

noj

Цитат на: Люси - Петък, 07 Февруари, 2014, 11:50:18
Тия дистрибуторски компании нещо много големи изисквания започнаха да имат,ще почнат да искат кандидати завършили Кеймбридж,това повече е хамалска работа а не шофьорска!!!

Така е, но и на това съм навит обаче -ядец.

rider777

Това с баничарката е по-добрия вариант от камион,,,, поне на масата няма да е само постно ;-)
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

noj

Цитат на: rider777 - Петък, 07 Февруари, 2014, 12:07:45
Това с баничарката е по-добрия вариант от камион,,,, поне на масата няма да е само постно ;-)

Може и да е така, но не за това искам да ставам шофьор. Предпочитам да си изкарвам парите, вместо да крада.

naum4o

Според мен мотивационното писмо и автобиографията се припокриват в основната си част.
В последната наблегни с едно-две изречения на това, че искаш ежедневието ти да е предсказуемо и да зависи от теб и от твоите умения, че вярваш в себе си, че си дисциплиниран и коректен и в такава коректна среда, работиш оптимално точно и експедитивно. Че искаш да се развиваш и виждаш шанс, работейки на тази позиция, да се усъвършенстваш и придобиваш нови социални умения.
Накрая не е лошо да споменеш, че си социално активен и позитивен човек. И така все в този дух. Просто излез от стандарта, но със стандартните думи.
Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

noj

Цитат на: naum4o - Петък, 07 Февруари, 2014, 15:01:54
Според мен мотивационното писмо и автобиографията се припокриват в основната си част.
В последната наблегни с едно-две изречения на това, че искаш ежедневието ти да е предсказуемо и да зависи от теб и от твоите умения, че вярваш в себе си, че си дисциплиниран и коректен и в такава коректна среда, работиш оптимално точно и експедитивно. Че искаш да се развиваш и виждаш шанс, работейки на тази позиция, да се усъвършенстваш и придобиваш нови социални умения.
Накрая не е лошо да споменеш, че си социално активен и позитивен човек. И така все в този дух. Просто излез от стандарта, но със стандартните думи.

Благодаря колега,гоуем си!

noj