• Welcome to Форум на българските шофьори.

Pasat B3 1.9TDI 90 hp - проблем

Започната от Roshko, Петък, 07 Февруари, 2014, 09:56:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Roshko

Стана интересно, Иво много вял...
Бях при близък, работещ във водещ дизел сервиз. Диагноза: Електрониката на помпата не е в диапазаон - Ако трябва да е напр. между 400-450 долна граница до 4100-4300 горна граница, твоята стига до 1700.
Отделно дава грешка в дебитомера...  ::)

Roshko

Люси

Вярно в бързината съм написал че е пета!!! :-[
Обаче и 1Z и AFN мотора имат умна дюза!!!

Люси

rider777

Рос,,, щом Механик водача има диагностика, която да чете тия стари бангии нека я погледне и щом може да се мине с по кафе ще взема да дойда да погледне и моята,, пък ако се окаже, че ти е от помпата имам точно като твоята,,,, а моята е по-стария модел с входа на излишната нафта отгоре. Тая твоята помпа се слага и на много по- новите коли на VAG групата. Механик- я да те питам с каква диагностика ги четеш тия таралясници, че аз си купувам втори VAG СОМ ,, имам си преходник от 2 двойки към ОБД ама нещо не мога да си чета колата,,, и аз съм от Големото село и ако имаш сервиз трябва да обменим инфо по некои въпроси,,,,,,,,,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

Механик-водач

Да не стане чат, че ще ни се карат...
Бош си иска Бош, не иска китайски джаджи...Понякога простото ни изглежда сложно.... ;)
Пиши на л.с.
А за поглеждането може и на снимка да я погледна ;)
Беден е не този, който има малко, а този, който иска да има повече.
Никога не спори с глупак. Хората може да не разберат кой е умният!

rider777

Докато пишех горния пост си зяпках Стани богат и съм пропуснал твоя пост,,,,  ако е помпата ще си решиш бързо проблема с тази помпа дето я свалих от една А4ка в перфектно състояние, ама ако е дебитомера тогава тегаво,,,, са да ти кажа аз кво направих с моя дебитомер ,,, отлепих му капачето и там където върви писеца по платката се изяжда и просто го изкривих Уекинко да чертае на друго място и не знам кво стана с тая кола ама сега гъзарите с БМВетата ги правя смешни с моята дърта кошница  ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

rider777

Механик- тук Админа ларж бре,,, чат мат,,,,  ако някой направи проблем има и шоферски чат нали се сещаш ;-) Викаш Бош а,,,, забоУе ме сърцето ,,,,,  некое Галето нема ли да помогне ???? Или  KWP ???

Roshko

Цитат на: Механик-водач - Понеделник, 10 Февруари, 2014, 21:00:23
Бош си иска Бош, не иска китайски джаджи...Понякога простото ни изглежда сложно.... ;)

Днес присъствах съвсем случайно на задълбочен анализ на тази тема - сега,  сякаш я чувам повторно от ехото...
Имам чувството, че те разбирам 100%

Механик-водач

Щом поемаш последствията, ок.
Трябва ти от по-старите стендове...В Русе има, ще ти вземат 15 лева...
А в гОУемо село утре ще питам и ще кажа.Защо изобщо ти трябват грешки, при условие, че върви безгрижно.Следващата седмица съм в София и нямам нищо против да се видим... и май в гаража ми се намират горивни филтри за вашите корави кончета, но там ще трябва и бисквитка към кафето ;)

Механик-водач

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Понеделник, 10 Февруари, 2014, 21:12:33
Днес присъствах съвсем случайно на задълбочен анализ на тази тема - сега,  сякаш я чувам повторно от ехото...
Имам чувството, че те разбирам 100%
Ей, в другия живот ще стана учител в автотранспортен техникум...умилих се направо.

Roshko

Цитат на: rider777 - Понеделник, 10 Февруари, 2014, 21:04:16
Докато пишех горния пост си зяпках Стани богат и съм пропуснал твоя пост,,,,  ако е помпата ще си решиш бързо проблема с тази помпа дето я свалих от една А4ка в перфектно състояние, ама ако е дебитомера тогава тегаво,,,, са да ти кажа аз кво направих с моя дебитомер ,,, отлепих му капачето и там където върви писеца по платката се изяжда и просто го изкривих Уекинко да чертае на друго място и не знам кво стана с тая кола ама сега гъзарите с БМВетата ги правя смешни с моята дърта кошница  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Ам дай оферта на Л.С на помпата, па туй фокус с дебитомера мой го мислим докъ пием по бира, ма само да не е жива!!!  :D

rider777

Мразим ЛС ,,, все едно нещо е тайна,,, аз платих за тая помпа 200 кинта ама такива има за 150 тъй, че повече от 150 не сметам, че мога да и взема ,,, дай да видим Механика какво ще каже след като я погледне ,,, може да се окаже, че проблема не е в помпата, въпреки, че почти на 100% съм сигурен, че и тя е проблемна ама и дебитомера  е куц на тоя модел,,,,,,,,,,

stoil nedev

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Понеделник, 10 Февруари, 2014, 21:20:52
Ам дай оферта на Л.С на помпата, па туй фокус с дебитомера мой го мислим докъ пием по бира, ма само да не е жива!!!  :D
Ей , стига щуротии!!! Махай го тоя дебитомер  и лузгай така !!! Разликата е около 1 - 1.5 литра нафта в повече на 100 км. и то ако го мачкаш яко . При дълго каране може да няма и 0.5 л. отгоре.
Помпи и дюзи рециклират на тези банги навсякъде и то за жълти стотинки.

Стресни се, племе закъсняло!   Живейш ли, мреш ли, ти не знайш!  След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш?       
                       Иван Вазов

rider777

Стоиле,,,, говорим за ТДИ,,,,,,      без дебитомер  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

stoil nedev

[/quote]
Цитат на: rider777 - Понеделник, 10 Февруари, 2014, 22:21:57
Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Понеделник, 10 Февруари, 2014, 21:20:52
Ам дай оферта на Л.С на помпата, па туй фокус с дебитомера мой го мислим докъ пием по бира, ма само да не е жива!!!  :D
Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Понеделник, 10 Февруари, 2014, 20:49:23
Стана интересно, Иво много вял...
Бях при близък, работещ във водещ дизел сервиз. Диагноза: Електрониката на помпата не е в диапазаон - Ако трябва да е напр. между 400-450 долна граница до 4100-4300 горна граница, твоята стига до 1700.
Отделно дава грешка в дебитомера...  ::)

,,, може да се окаже, че проблема не е в помпата, въпреки, че почти на 100% съм сигурен, че и тя е проблемна ама и дебитомера  е куц на тоя модел,,,,,,,,,,
Да де , то като ви чете човек ясно вижда че говорите за всичко друго но не и за дебитомер.
Рекох и аз да ви се включим в щуротиите....... Весело да става.
Стресни се, племе закъсняло!   Живейш ли, мреш ли, ти не знайш!  След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш?       
                       Иван Вазов

rider777

Знам, че Росен мрази да му се спамят темите ама Механик да взема да те питам да не би да се занимаваш с камионджийска диагностика и дали случайно не си в час как се връзва този емулатор http://www.aliexpress.com/item/2014-Newly-Professional-Adblue-7in1-Remove-Tool-Adblue-Emulation-7-in-1-Module-for-Truck-Free/1198069255.html ,,,,   сега ако кажеш и че имаш софт и хард за мозъчна трапанация на ЕКУто на Рено Премиум Евро 5 ще ти се наложи да поемеш много бира, тва кафе с бисквитки ми звучи като от менюто на "Спартакус" ,,, некакси по-нормално ми се вижда бира със скара или ракия със салата ,,,,,,,,,,,,

rider777