• Welcome to Форум на българските шофьори.

Ограничения за пътуване в ЕС

Започната от Костадинов, Вторник, 04 Март, 2014, 11:29:31

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Костадинов

Колеги, налага ми се да пътувам до Норвегия с личния си товарен микробус - Мерцедес 310Д, с първа регистрация 1995г.
Чух, че най-вероятно ще имам проблем с влизането в Германия и Австрия, а може би и в Норвегия, заради възрастта на буса и липсата на екологична категория.
Някой може ли да даде точна информация или да ме насочи къде да я търся. Досега не съм пътувал в Европа с личен автомобил.
Благодаря Ви!

Редактирано заглавие! С изцяло главни букви!

Костадинов

admin

Заради възрастта на буса не вярвам да имаш проблеми, но ако техническото му състояние не е наред, по-добре не тръгвай.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: Костадинов - Вторник, 04 Март, 2014, 11:29:31
Колеги, налага ми се да пътувам до Норвегия с личния си товарен микробус - Мерцедес 310Д, с първа регистрация 1995г.
Чух, че най-вероятно ще имам проблем с влизането в Германия и Австрия, а може би и в Норвегия, заради възрастта на буса и липсата на екологична категория.

Нали е под 3,5 тона? За Австрия само винетка за магистралите, Германия безплатно. Никой няма да пита каква екологична категория е.
     В Германия не можеш да влизаш в градове с ограничения за зона, те са: Зелена, жълта и червена, ако нямаш такъв съответен стикер. Но по магистралите и националите е без проблем.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

SEMPER

Минко, зоната е само зелена. Освен това тези зони са много малко - централните части на 10тина града.

Плакетите са жълт, червен и зелен, Само с зелен можеш да влизаш.

Дали нямаш плакет, или ти е червен е все тая. От жълтия пък няма никаква полза

Германците сами се усетиха че се поизвърлиха здраво с тези зони, и този проект е в застой от доста време

А на автора - карай си колко душа ти сака, само спазвай правилника, други ограничения нямаш.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

SEMPER

Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната